Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Cairns

Hvis du elsker å reise og å oppdage nye steder, så bør Cairns absolutt være et av dine mål. Det er flere turistattraksjoner i denne byen som vil gi deg en god opplevelse. I tillegg så finnes det leiebilfirmaer hvor du kan få tak i en leiebil, og som du kan bruke gjennom hele ditt opphold. I denne artikkelen skal vi se på noen av de spektakulære severdighetene, og på leiebilfirmaer i denne byen. 

Cairns Guide

Leiebil Cairns
Bilutleie Cairns

Cairns ligger i Australia. Den ligger i Cairns regionen i Queensland, og det er flere fantastiske steder som kan oppdages i denne byen. Byen fikk navnet sitt i 1876, etter datidens guvernør av Queensland, Sir William Wellington Cairns. Opprinnelig var den skapt for å tjene de som jobbet i Hodgkinson River goldfield minene. Men, den utviklet seg til å bli en handelsvei, hvor gull, sukkerrør, mineraler, og andre gårdsprodukter ble eksportert fra. 

Cairns er den 5.største byen i Queensland. og på plass 14 i hele Australia. Byen hadde 152 729 innbyggere i 2018. Når det kommer til økonomien til byen, så er levestandarden i Cairns god, siden byen er kommersielt midtpunkt for Northern Cape towns og Cape York Peninsula regionen. Bruttonasjonalproduktet for byen lå i Juni 2019 på $9,603M, og det genererer mesteparten av inntekten gjennom husholdningsservicesektoren og gjennom skatt. 

Byen har en rik historie, da den tidligere ble brukt av de allierte styrkene gjennom andre verdenskrig. Befolkningen i Cairns er hyggelig, og hovedspråket som blir brukt i byen er engelsk. Du kommer til å nyte kulturen, siden folket i byen elsker kunst. Cairns er på tredjeplass når det kommer til tourismus i hele Australia, og det finnes flere strender i byen som kan utforskes. Valutaen som blir brukt i Cairns er den australske dollaren. 

Cairns har tropisk monsunklima. Fra November til Mai opplever byen normalt sett sterk monsunregn, mens den tørre sesongen er fra Juni til Oktober. Det årlige regn gjennomsnittet er cirka 2000 mm. Sommeren i Cairns er vanligvis solfylt og fuktig, med temperaturer opp til 31.7 grader. I Januar så opplever byen som regel flom, som et resultat av monsun aktivitetene. Det finnes flere fasiliteter tilgjengelig i Cairns, som gjør verdt en oppdagelsesferd. 

Oppdagelser med din leiebil

Det finnes flere hager og flotte turistattraksjoner i Cairns. En av disse er kalt Cairns botaniske hage. Denne hagen ble utviklet i 1988, og den viser fram over 4 000 forskjellige plantearter. Du kan ta del i en tur med en guide, rundt i hagen for å lære mer om plantene. En annen spesiell plass som du kan besøke mens du er i Cairns, er Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Det finnes flere morsomme aktiviteter i denne parken, inkludert kulturelle danseforestillinger, historiefortellinger og musikk. Fra Cairns botaniske hage til parken kjører du 10,4 km og det tar deg 11 minutter å kjøre dit. 

Palm Cove er en strand nord i Cairns som har vunnet priser for sitt spatilbud. Det finnes også flere restauranter på stranden hvor du kan nyte lokale delikatesser, som for eksempel Rosella Jam, Moreton Bay Bug, og Macadamia. Dette er stedet for de som liker å utforske naturen. Du kan også sjekke ut Cairns akvariumet som viser fram over 15 000 akvariumsdyr fra 70 forskjellige habitater, som for eksempel korallsjø, tropisk regnskog og fra The Great Barrier Reef. Distansen mellom Palm Cove og Cairns akvariet ligger på 26,7 km, og kjøreturen dit tar 27 minutter. 

Et annet sted å utforske i Cairns er Babinda Boulders. Dette er en naturkløft, hvor en bekk renner mellom fire meter høye granittsteiner. Det er også flere historier om juvet, noe som gjør det enda mer spesielt og spennende. Saint Monica’s katedralen er en kirke i Cairns, som er veldig kjent for sine vakre glassvinduer. Det finnes 24 vinduer i denne kirken, som viser skapelseshistorien første mosebok. Fra Saint Monica`s katedralen til Babinda Boulders tar det omtrent 54 minutter å kjøre, og distansen mellom dem er 65,7 km. 

Flyplasser

Det finnes bare en flyplass i byen, som heter Cairns International Airport. Den er cirka 7 km nord fra byen, og den har en nasjonal terminal, hvor du kan fly til nesten hvert sted i Australia. De vanligste destinasjonene fra Cairns International Airport er Brisbane, Sydney og Melbourne. 

Cairns tilbyr flere leiebilfirmaer, blant annet Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot og Thrifty. Disse leiebilfirmaene har alle et godt rykte globalt sett, og de tilbyr internasjonale tjenester i tillegg. De har også en fungerende nettside, hvor du kan bestille en bil på forhånd, før du lander på flyplassen. 

Før du velger en av leiebilfirmaene i byen, er det lurt å sjekke ut deres vilkår. De fleste leiebilfirmaene tar en ekstra avgift hvis du gir bilen tilbake senere enn avtalt. Ved å sjekke deres vilkår, vet du hva du kan forvente. I tillegg så foreslår vi at du kontrollerer bilen nøye før du starter å kjøre, og peker ut hver feil som du oppdager. 

Trafikk

Veiene i Cairns er i god tilstand, og de er jevnlig vedlikeholdt på grunn av klimaet i dette fylket. Trafikken er høyest i rushtiden før jobb (5:30 til 9:30 på morgenen) og etter jobb (15:30 til 19:00). Hvis du kjører på landeveiene er fartsgrensen 50 km i timen (31 mph). Men, fartsgrensen er på 60 km i timen (47 mph) på alle de andre veiene som for eksempel store forstadsruter. Likevel bør du kikke etter veiskilt, siden fartsgrensene kan variere rundt om i byen. 

Det finnes flere parkeringsplasser i Cairns, hvor du kan parkere bilen din og oppdage byen. Disse parkeringsplassene er spredd rundt i byen, og parkeringsavgiften kan variere. Hvis du befinner deg på et sted hvor det ikke finnes en offentlig parkeringsplass, så kan du sjekke om du finner gateparkering, siden dette er tillatt de fleste stedene i byen.