Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Turku

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Turku inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Turku miniguide

Leiebil Turku
Bilutleie Turku

Turku (svensk: Åbo) ligger i det sørvestlige hjørnet av Finland, der elva Aura å renner ut i Skjærgårdshavet – det vil si havområdet mellom Finskebukta og Bottenviken. Skjærgårdshavet (Saaristomeri) er for øvrig også navnet på Finlands største øygruppe, som ligger her. Turku, som har rundt 180.000 innbyggere (2007), tilhører landskapet Egentliga Finland (Varsinais Suomi).

Historisk sett har Turku i lange perioder hatt et sterkt svensk innslag, men i dag er 88 % av innbyggerne finskspråklige.

Turku, som ble grunnlagt på 1200-tallet, er Finlands eldste by – og var i middelalderen også den viktigste. Flere bevarte bygninger dokumenterer byens betydning, bl.a. Åbo domkirke fra slutten av 1200-tallet (Finlands nasjonalhelligdom) og Åbo Slott, som ble oppført i 1280-årene.

Ellers er det en rekke kulturelle severdigheter i Turku. Her må Turku/Åbo Konstmuseum nevnes, som holder til i en monumental bygning fra 1891 i nyromantisk stil. Også håndverksmuseet Klosterbacken er et populært besøksmål. I realiteten er det her snakk om en hel bydel fra 1700-tallet som er bevart nesten i sin helhet. To av byens spesialmuseer har også en stor turisttilstrømning: Forum Marineum (et sjøfartsmuseum, der man bl.a. kan oppleve den staselige fullriggeren Suomen Joutsen fra 1902) og Sibeliusmuseet (med en stor instrumentsamling og bl.a. etterlatte noter og manuskripter fra Finlands verdensberømte komponist, Jean Sibelius).

Barnefamilier velger gjerne en utflukt til den mindre nabobyen Naantali (svensk: Nådendal), 18 km vest for Turku, siden man der finner den store opplevelsesparken Muumimaailma (Muminvärld). Den er basert på Tove Janssons berømte fortellinger om Mummitrollet.

Turku har ferjeforbindelse med Mariehamn på Åland og med Stockholm – og 8 km nord for byen ligger flyplassen Turku Airport.