Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Stockholm

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Stockholm inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Har du behov for leiebil i Stockholm? Det er praktisk å leie bil når man er på ferie eller forretningsreise i Stockholm, og mange velger å hente leiebilen når man ankommer flyplassen. Du sparer både tid og penger på å bestille leiebilen i god tid før avreise. Ved å sammenligne priser på bilutleie fra forskjellige utleiefirmaer, kan du dessuten finne et ekstra godt billeie-tilbud.

Stockholm miniguide

Leiebil Stockholm
Bilutleie Stockholm

Stockholm (dokumentert som by siden 1200-tallet) er Sveriges hovedstad og Nordens største by. Den har ca. 1,3 millioner innbyggere (rundt 2 millioner, om forstedene regnes med). Stockholms beliggenhet ved den svenske østkysten – ved utløpet av den store innsjøen Mälaren – gjør den også til en viktig havneby.

Skjærgården har satt sitt sterke preg på Stockholm – både fordi den er idyllisk og dekker et stort område, og fordi det opprinnelige bysentrum ble anlagt på flere holmer og øyer.  Vannløp og store parkarealer er fremdeles et viktig særtrekk ved Stockholms sentrale bydeler.

Av alle Stockholms severdigheter tas her bare med et lite utvalg. Den opprinnelige bykjernen – Gamla Stan – som ligger på Stadsholmen, er i seg selv en attraksjon. Her finner man også Stockholms vakre domkirke, Storkyrkan (første gang nevnt i 1279) og Stockholms Slott (den svenske kongens offisielle residens, oppføry på slutten av 1600-tallet). Og på den nærliggende Helgeandsholmen  ligger det imponerende, 110 år gamle Riksdagshuset.

På  halvøya Djurgården finnes også noen av Stockholms mest besøkte attraksjoner. Her ligger bl.a. Vasamuseet med det gamle, restaurerte orlogsskipet Vasa fra 1628 – samt Skansen, som både omfatter et frilandsmuseum og en dyrepark.

Stockholm har to internasjonale flyplasser: Den gamle flyplassen Bromma, nå Skavsta) (9 km vest for byen) og den nye hoved-flyplassen Arlanda (40 km nord for byen, i retning Uppsala).

Flyplass

Stockholm Arlanda Airport (ARN) er byens internasjonale hovedflyplass, og ligger 43 km nord for sentrum. Flyplassen betjener 20 millioner passasjerer årlig, og på flyplassområdet har flere leiebilaktører sine utleiekontorer – deriblant Avis, Alamo, Budget, Entreprise, Europcar, Hertz, National og Sixt.

Trafikk

Sverige har stort sett samme trafikkregler som i Norge, og kjørestilen er også lik. Som i Norge er promillegrensen satt til 0,2. Fartsgrensene i Sverige er 50 km/t i tettbygde strøk, 70 – 100 km/t ved hovedveier og 120 km/t på motorveier. I Stockholms historiske bydel Gamla Stan er det parkeringsforbud alle dager hele døgnet. Det er også mange gågater i dette området for å begrense biltrafikken.

Det finnes flere avgiftsbelagte P-hus rundt omkring i sentrum samt et stort antall parkeringsplasser langs gatene. i tillegg finner man store P-plasser litt utenfor sentrum.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Stockholm kan man ta kortere eller lengre utflukter og oppdage mer av regionen. Skal man til Stockholm sommerstid, bør man besøke den vakre skjærgården. Tettstedet Vaxholm er et alternativ, som ligger 38 km nordøst for Stockholm. Vaxholm er et idyllisk sted med små butikker, gallerier, caféer og restauranter. Her finner man dessuten mange sandstrender, og Vaxholm festning fra 1833 er også en flott severdighet her.

Ønsker man en litt lenger kjøretur, er universitetsbyen Uppsala et flott alternativ. Uppsala er Sveriges 4. største by, og har omlag 140.000 innbyggere. Byen befinner seg 80 km nord for Stockholm, og her kan man besøke Uppsala Slott fra 1500-tallet, Universitetet (grunnlagt 1477) med den nærliggende botaniske hagen. Uppsala Domkirke ble oppført i perioden 1200 – 1400-tallet, og er Nordens største gotiske kirke.