Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Ajaccio

Vi mennesker elsker å utforske nye steder, og Ajaccio er et godt alternativ med mange spennende attraksjoner. For å få med deg mest mulig, gjelder det imidlertid å komme seg fra A til B – som kan være lange distanser. Siden ikke alle har råd til å kjøpe bil, er billeie et godt alternativ. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de flotte stedene du kan utforske i og rundt Ajaccio, samt hvordan bilutleie-tjenester fungerer.

Ajaccio-guide

Ajaccio
Bilutleie Ajaccio

Ajaccio er et fransk by, og hvis det er en by du bør besøke i Frankrike – så er det nettopp Ajaccio. Dette er en vakker by omgitt av like vakker natur, og det er heller ikke spesielt dyrt å bo her. Ajaccio er hovedstaden på Korsika, en øy lokalisert i Middelhavet. Den flotte plasseringen av den 82 000 kvadratkilometer store byen utgjør et blikkfang for turister fra hele verden. Det er ikke rart stedets største inntektskilde er turisme! Store byer i nærheten av Ajaccio inkluderer Nice i Frankrike og Genova og Firenze i Italia.

Ajaccio er en by som tar imot mange ulike mennesker med åpne armer. Området har en befolkning på mer enn 70 000 mennesker, og det finnes mange flotte turområder i regionen der du kan gå fotturer, sykle, klatre og mye mer. Det er også mange utendørsaktiviteter du kan ta del i, og du vil garantert ha det moro i bysentrumet og omegn. Det som får byen til å skille seg ut er den dypt forankrede kulturen og de vennlige menneskene. Selv om dette er en franskspråklig by, er det mange av innbyggerne som forstår engelsk – noe som letter kommunikasjonen.

Det er mange arrangementer som avholdes i byen hvert eneste år. Disse arrangementene er populære i hele regionen, og de gir også turister en mulighet til å bli bedre kjent med stedets kultur og mennesker. Ett av disse arrangementene er Chestnut Fair i Bovognano, som finner sted i desember. Når det gjelder handel, er det en del industrier og en havn i området. Klimaet i Ajaccio er nokså behagelig, med moderat sol og regn henholdsvis sommer og vår.

Ajaccio – også kalt «keiserbyen» – er stedet hvor selveste Napoleon Bonaparte, den franske generalen og statsmannen, ble født. Det finnes flere flotte statuer rundt omkring i byen. Disse er ikke bare fine å se på, de har også historisk verdi. I sentrum av Place d’Austerlitz finner du statuen av Napoleon selv. Det er også mange markeder i byen der du kan smake på forskjellig mat (inkludert lokale spesialiteter).

Utforsk med leiebilen din

Det er mange flotte plasser å besøke i Ajaccio. Det fine med disse stedene er at de alle kan nås med bil. I og med at det er bilutleie-selskaper i Ajaccio vil det heller ikke være noe problem å få besøkt disse stedene. Dersom du liker historiske monumenter kan du sjekke ut muséet Maison Bonaparte, som var slektshjemmet til den legendariske Bonaparte-familien. Andre muséer du kan besøke er Fesch Museum og NapoRama. Fra Maison Bonaparte-muséet til Fesch Museum er det 700 meter, og det tar ikke mer enn tre minutter å kjøre.

Ajaccio er også hjem til en rekke hoteller og restauranter der du kan nyte lokale og internasjonale retter, som f.eks. Fium’Orbu og Jambon sec de Corse. Hotellene og restaurantene er spredt rundt i hele byen, og du vil ikke ha problemer med å nå dem via bil ettersom infrastrukturen er god. Hotellet Mercure Ajaccio er blant de mest populære hotellene, og byr på flott utsikt over hele byen og Golfe d’Ajaccio.

De fleste toppattraksjonene i byen er relativt nærme hverandre. Fra Maison Bonaporte-muséet til Hotel Mercure Ajaccio er det 1,8 km, og det tar rundt fire minutter å komme seg dit med leiebil. Dersom du liker å gå på badestranden, kan du også ta en tur til steder som Plage du Ricanto, Plage de Grand Capo Di Feno og Le Palm Beach. Avstanden mellom Plage du Ricanto og NapoRama er 6 km, en kjøretur på rundt 16 minutter.

Flyplasser

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport er den eneste flyplassen i byen. Dette er en internasjonal flyplass som er lokalisert i utkanten av byen. Noen av de mest populære flyreisene fra Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport går til Paris, Nice og Marseille. Det er flere bilutleie-selskaper i nærheten av flyplassen som kan benyttes under oppholdet. De mest kjente er Europcar, Hertz, Alamo, Budget og Rent A Car Ajaccio.

Mange av disse bilutleieselskapene har flere ulike bilmerker du kan velge mellom, slik at du finner noe som faller i smak. De har også nettsider der du kan bestille en bil når det passer. Vi anbefaler deg å lese nøye gjennom vilkår og betingelser hos de ulike bilutleie-selskapene, slik at du unngår overraskelser. Du kan også lese omtaler om selskapene slik at du har en viss anelse om hva du kan forvente.

Å leie bil i Ajaccio er ikke dyrt, og hele prosessen er stort sett enkel og rett-fram. Det er imidlertid lurt å vite på forhånd hvor lenge du vil trenge å leie bilen. Dette for å unngå tilleggsgebyrer som bilutleie-selskapene legger på prisen dersom du ikke leverer bilen til avtalt tidspunkt.

Trafikk

Ajaccio har god infrastruktur og et velutviklet veinett, noe som gir redusert trafikk. Køer kan oppstå under rush-tiden. Fartsgrensen baseres stort sett på bilveiens tilstand. Ideelt sett kan du kjøre i rundt 80 km/t til 110 km/t på motorveier, mens i tettbebygde strøk er fartsgrensen stort sett rundt 60 km/t.

Selv om det er flere parkeringsplasser i byen, er majoriteten private. Avhengig av hvilken parkeringsplass du benytter, kan du derfor oppleve at du må betale en avgift for å kunne parkere. Dersom du besøker gamlebyen kan du ha vanskeligheter med å finne parkeringsplass. Du kan imidlertid lete etter parkeringsmuligheter i gatene, eller velge å parkere i nærheten av havnen.