Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Marseille

Om neste ferie går til vakre Marseille, og du ønsker å leie en bil, er dette ganske enkelt og greit. Her vil du nemlig finne en rekke leiebil-firmaer i nærheten av, eller på, flyplassen. Slik kan du selv velge det firmaet som passer best for deg. Alternativt kan du besøke en av nettsidene som tilbyr leiebiler. 

Marseille-guide

Marseille
Bilutleie Marseille

I Europa er Marseille en av de mest interessante byene du kan besøke. Byen ligger i Bouches-du-Rhône sør i Frankrike. Før i tiden var byen en del av regionen, og det ligger mye historie i den. Marseille er den eldste byen i Frankrike ifølge mange historikere. Mange mennesker mener at byen oppstod rundt år 600 f.Kr. av greske seilere fra Foça, tidligere kjent som Phocaea. Også byens havneområde er blant de største i Frankrike, og en av de viktigste i Middelhavet. 

Med et innbyggertall på rundt 850 000, er byen den nest største i Frankrike. Når det gjelder landmasse, opptar Marseille rundt 241 kvadratkilometer. Det metropolske området brer seg utover mer enn 3 173 kvadratkilometer, noe som gjør at byen er den tredje største i Frankrike etter Lyon og Paris. Det metropolske området har et innbyggertall på nesten 2 millioner. Når det gjelder temperaturen i Marseille, er varmerekorden på 40,6 °C i juli måned. Den laveste temperaturrekorden er på rundt 14 °C i februar måned. 

  • Folket i Marseille er vennlige og gjestfrie. 
  • Du kan nyte et spennende natteliv og god mat. 

I 1998, når Frankrike arrangerte World Cup, ble noen av kampene spilt her. Byen ble også utnevnt som European Capital of Culture i 2013. I 2017 ble Marseille European Capital of Sports. Om du er en sportsentusiast, spesielt innen fotball, huser byen en gigant av en europeisk fotballklubb kalt Olympique Marseille. Du kan sette deg inn i fotballklubbens historie, og gjerne få med deg en kamp. Byen er også et viktig handelssenter for hele Europa. 

Marseille er en by med unik kultur, og her vil du finne forskjellige monumenter og historiske bygninger som vil gjøre besøket spennende og minneverdig. I dag har byen blitt et regionalt senter for underholdning og kultur, med viktige bygninger som det populære operahuset og maritime muséer. I tillegg til dette, vil du også finne flere kunstgallerier, utallige kinoer, barer, restauranter og så videre. Det er også flere teatre, slik som La Criée, Théâtre Toursky, Le Gymnase og mer. 

Utforsk med leiebil

Du vil finne mange spennende steder å besøke i Marseille, spesielt om du har leiebil. Dette fordi du enkelt kan ta en tur til Musée d’Histoire de Marseille, som er et av de største urbane historiemuséene i Europa. Om du besøker muséet, vil du lære om de 26 århundrene av Marseilles historie. Beregnet avstand er 25,7 km om du reiser til muséet fra Marseille Province Airport. Med leiebil tar turen vanligvis 24 minutter. 

Et annet spennende sted i Marseille du kan besøke med leiebil, er den gamle havnen. Dette er en av de eldste havnene i Frankrike. I havnen finner du en kafé, bar eller fiskerestaurant på bakkeplan i havnelagrene fra 1800-tallet. Du vil oppleve et fortryllende folkeliv i byen, med blant annet uteservering. Den gamle havnen er ikke langt fra Marseilles historiske museum. Med leiebil når du den gamle havnen, som er 1,5 km unna muséet, på rundt 5 minutter. 

I tillegg kan du reise nordover fra den gamle havnen til Le Panier. Denne delen av Marseille var en av de greske koloniene, og har vært okkupert siden 600 f.Kr. Le Panier er et trendy distrikt med mange selvstendige håndverksbutikker, kaféer, boutiques og imponerende gatekunst. Fra den gamle havnen er det bare 1,6 km til dette distriktet, og med leiebil tar det rundt 7 minutter å komme seg hit. 

Det er også andre steder du kan utforske med leiebil. Det er mange restauranter, barer og lignende i byen. Blant restaurantene i Marseille, er Café Bovo en av de mest populære, og ligger i Rue Beauvau 9, Marseille. Fra flyplassen er det rundt 25,5 km til Café Bovo, og vanligvis kan du komme deg dit på 25 minutter med leiebil. I tillegg kan du besøke andre interessante steder som Stade Vélodrome, Olympique Marseille FC hjemmebane, Boulevard Longchamp og så videre. 

Flyplasser

I Marseille er det bare én flyplass, og i hele Frankrike er dette en av de mest trafikkerte. Andre sterkt trafikkerte flyplasser finner du i Paris, Lyon og Montpellier. Marseille flyplass har ruter til mange europeiske byer. Og de vanligste flyvningene fra flyplassen er forskjellige ruter til Paris, London, München, Bordeaux og Madrid. 

Flyplassen i Marseille kalles Marseille Provence Airport eller MRS, og flyplassen har en veldig enkel layout som gjør det enkelt å bevege seg rundt. Siden planløsningen på flyplassen er strømlinjeformet, blir enkelte ting som innsjekking og sikkerhetskontroll enkelt og tidsbesparende. Dette gjør at du kan gjøre andre ting og aktiviteter, som å slappe av, handle og lignende, siden du vil få bedre tid. 

Du finner også en rekke bilutleiefirmaer på Marseille Provence Airport. Noen av de tilgjengelige bilutleiefirmaene er Enterprise, Europcar, National, Firefly, Hertz, Goldcar, Avis, Interrent, Sixt og Alamo. Du kan velge å leie bil fra hvilket firma du vil. Det er godt med valgmuligheter, med alt fra økonomi- til familie-klasse, luksus-klasse og så videre. 

Trafikk

En imponerende ting med Marseille er at du vil like å kjøre på veiene, da de er i god stand og er perfekt utformet. Uansett hvor besøket går, så vil kjøreturen dit være en glede så lenge du unngår rushtrafikken. Som de fleste store byer, har også Marseille rushtrafikk mellom kl. 08:00 på morgenen til kl. 10:00. Det er best å unngå kjøring i denne perioden. 

Det anbefales å kun bruke leiebil med GPS-teknologi og kart, om du planlegger å kjøre rundt uten guide-hjelp. På den måten vil du ha full kontroll på trafikken i hele byen, og du vil ikke ha problemer med å finne fram. I tillegg til det kan du unngå sterkt trafikkerte områder og enkelt finne alternative ruter. 

Det er forskjellige fartsgrenser i byen avhengig av veien du kjører på. Om du for eksempel kjører i tettbygde områder, er fartsgrensen 50 km/t, mens urbane motorveier har en fartsgrense på 110 km/t. I tillegg finner du toveiskjørte veier, der feltene er adskilt med skulder i midten. Her gjelder en fartsgrense på 130 km/t. I byen vil du også finne forskjellige typer parkeringsmuligheter du kan bruke. Dette omfatter parkeringshus, parkeringsplasser og mer. Prisen på offentlig parkering begynner på 2 euro.