Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Marseille

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Marseille inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Leter du etter et godt tilbud på bilutleie i Marseille? Enten du ønsker å hente leiebilen på flyplassen eller i Marseille sentrum, vil du sikkert finne en bil som passer akkurat for deg og ditt behov. Det er mange biltyper å velge mellom, og ved å sammenligne priser fra flere leiebilaktører, vil du finne et ekstra godt tilbud. Det lønner seg alltid å bestille leiebil på nett i god tid før avreise, da de billigste bilene blir tatt først.

Marseille miniguide

Marseille

Bilutleie Marseille

Marseille – med 852.395 innbyggere (2007) – er Frankrikes nest største by. Tar man hele storbyområdet med, er folketallet omtrent det dobbelte (ca. 1,6 millioner). Byen ligger sør i landet, der elva Rhône renner ut i Middelhavet, og er administrativt sentrum både i departementet Bouches-du-Rhône og i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Marseille ble grunnlagt av grekerne allerede rundt 600 år f.Kr. – og har dermed en svært lang historie.

Den mest kjente severdigheten i Marseille, er byens landemerke: Basilikaen Notre Dame de la Garde, som ligger på en høyde i nærheten av havnen. Det er ingen gammel kirke (bygget i 1880-årene), men den er monumental – og har dessuten en 11 meter høy, forgylt statue av jomfru Maria med Jesus-barnet på toppen.

En storby som Marseille har ellers selvsagt en rekke ulike attraksjoner å by på. Blant de mest populære er Abbaye Saint-Victor (Frankrikes eldste kirke, påbegynt på 400-tallet), Musée des Dock Romains (restene av et havnelager fra romertiden) og det tradisjonsrike fiskemarkedet i Vieux Port (den gamle havnen).

Ellers vil mange turister også gjerne ha med seg en utflukt til den lille øya If, som ligger rett utenfor byen. Her ligger nemlig den berømte festningen Chateau d’If, kjent bl.a. fra fortellingen «Greven av Monte Christo».

Den internasjonale flyplassen i Marseille heter Aéroport Marseille Provence, og den ligger 27 km nordvest for byen

Flyplass

Marseille Provence Airport (MRS) ligger 25 km nordvest for sentrum, og betjener 8,2 millioner passasjerer årlig (2014). Flyplassen er dermed Frankrikes 3. travleste.

Ved parkeringsplassen på flyplassområdet finner man skrankene til en rekke bilutleieaktører – deriblant Interrent, Sixt, Enterprise, Hertz, Europcar, Budget, Avis og Firefly.

Trafikk

Marseille har motorveiforbindelse til flere byer i Frankrike, også østover til Den franske Riviera (A-8).

Fartsgrensen på franske motorveier er 130 km/t, og på landeveien 90 km/t. I tettbygde strøk er fartsgrensen 50 km/t.

Promillegrensen i Frankrike er fastsatt til 0,5, mens den i Norge er på 0,2.

I høysesongen kan det være stor trafikk på motorveiene og kystveiene ved Den franske Riviera, slik at man bør beregne litt ekstra tid på kjøreturen. Det kan dessuten anbefales å bestille leiebil med GPS i Marseille, dersom man ikke er godt kjent i området.

Kjøretips

Med leiebil i Marseille kan man utforske området utenfor bysentrum, og ta korte eller lengre kjøreturer. Det finnes det mange spennende utfluktsmål  å velge mellom.

Den vakre byen Aix-en-Provence ligger 32 km nord for Marseille, og har omlag 140.000 innbyggere. Byen er kjent for sitt livlige café-liv, og for sine mange vakre torv og fontener. Den kjente maleren Cézanne hadde i mange år sitt atelier i Aix-en-Provence, og det er populært for turister å besøke atelieret, som idag er omgjort til museum.

Katedralen i Aix-en-Provence er også en godt besøkt severdighet, og ble oppført i perioden 1200 – 1600-tallet.

Et annet tips med leiebil i Marseille, er å kjøre østover langs Middelhavskysten til Rivieraen (Côte d’Azur). Selv om det er 179 km til filmfestival-byen Cannes, er det overkommelig – og en utflukt verd.  Og før man kommer så langt, har man passert en rekke sjarmerende småbyer – som ligger etter hverandre som perler på en snor.

Blant disse er Saint-Tropez en av de mest populære. Den har vært en godt besøkt ferieby med høy kjendisfaktor siden midt på 1900-tallet, og er berømt for sine flotte badestrender. Saint-Tropez ligger 134 km øst for Marseille, og har omlag 6000 innbyggere. Her finner man luksusbutikker og eksklusive restauranter. Byens severdigheter er bl.a. festningen fra 1600-tallet (som ligger på en høyde), havnen, kunstmuseet “Musée de l’Annonciade” samt det maritime museet.

Fornøyelsesparken Azur Park ligger 7 km vest for sentrum, og er en attraksjon for hele familien.

Norsk bokmål