Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Lyon

Har du planer om å leie bil når du besøker Lyon? Ingen problem – det er flere muligheter for bilutleie i byen. Mange av bilutleiefirmaene er rimelige og har enkel bestilling. Faktisk vil du finne mange av disse firmaene på flyplassen. Å leie bil gir deg muligheten til å utforske byen i ditt eget tempo. Det gir deg også nok egentid til å fullt ut nyte turen.

Lyon-guide

Lyon
Bilutleie Lyon

Lyon regnes som den tredje største byen og en av de største urbane områder i Frankrike. Byen ligger øst i landet. Paris ligger rundt 470 km sør for byen. Lyon er også nær Marseille, som ligger 320 km nord, og Saint-Étienne som ligger 56 km mot nordøst. Per 2015 hadde Lyon et innbyggertall på 513 275. Byen har god økonomi med BNP på 740 millioner kroner i 2012, med en årlig estimert økning. 

Den gode økonomien kommer av at byen er hovedsete for mange store selskaper som Groupe SEB, Descours & Cabaud, Sanofi Pasteur, Norbert Dentressangle og Renault Trucks, bare for å nevne noen. Byen har også en solid utdanningsstruktur, med over tjue universiteter og høyere utdannelsesinstitusjoner, og flere grunnskoler og ungdomsskoler. I tillegg til god økonomi, har Lyon mye kultur som sammenfaller med ulike aspekter i livet. Noen av kultur-aspektene du vil se i Lyon er: 

  • Opera 
  • Muséer 
  • Sport (fotball, rugby og svømming) 
  • Kunst 

Det er flere steder du kan besøke i Lyon; du bør vurdere noen av våre anbefalinger, om du ikke allerede har dem på listen din. Det første stedet på vår liste er det gamle teateret Fourvière. Teateret ble reist i år 15 f.Kr., og har en unik sirkulær arkitektur som gjør dette til den viktigste turistattraksjonen i Lyon. Teateret trollbinder besøkende med dans, sirkus, teater og musikkrelaterte forestillinger under den årlige festivalen Nuits de Fourvière, som finner sted fra juni til juli. 

Om du liker historie, vil du finne Musée Gallo-Romain de Lyon-Fourvière interessant. Muséet gir besøkende arkeologiske gjenstander, slik som inskripsjoner, skulpturer, smykker og unike gjenstander. Et annet sted er det fantastiske akvariet i Lyon. Akvariet tar deg med på en undervannsreise med over 300 typer fisk i over 45 akvarier. Besøkende strømmer til dette stedet for å se den strålende prakten til over 5 000 fisker. Akvariet gir også besøkende vakkert interiør, inkludert kunstige skipsvrak og annen kreativ dekorasjon. 

Utforsk med leiebil

Etter å ha bestilt leiebil kan du utforske forskjellige byer for å se så mye som mulig. Dette er en av fordelene med å leie bil. Du får flere valgmuligheter til å utforske i eget tempo. Du kan begynne utforskningen med en tur til Neuville-sur-Saône. Dette ligger i byen Lyon, øst i Frankrike. Byen ligger 15 km nord for Lyon. Den huser flere kjente personligheter som Jacques Chauviré og Adrien Ducrot et Ambroise Pauffert. 

Om du vil utforske mer, kan du besøke Saint-Romain-de-Jalionas, som ligger 43,5 km øst for Lyon. Byen er en kommune i Isère sørøst i Frankrike, i Rhone-Alpes-regionen. Dette er også hjem for arkeologiske rester fra Gallo-Roman Villa Seviac. Når du besøker stedet, vil du se at dette er en gammel bosetning med innslag av moderne tider. Kombinasjonen av de to tidsepokene gir deg de beste vilkår for en historisk opplevelse med nåtidens tilstedeværelse. 

Vil du ha mer, kan du legge Tignieu-Jameyzie til listen over steder å besøke. Området ligger 41 km vest for Lyon, og har bare litt over 2 000 innbyggere. På besøk i Tignieu-Jameyzie, kan du sjekke ut kirken Saint-Antoine, som er kjent som en av de eldste bygningene i hele regionen. 

Listen vår ville ikke vært rettferdig om vi ikke nevnte Villefranche-sur-Saone. Bare 36,4 km nord for Lyon, ligger dette området med en god økonomi som skyldes vinhandel, tekstiler, metallurgi og kjemikaler. Byen er også involvert i sport, og har sitt eget fotballag, FC Villefranche. En enestående bygning du garantert vil legge merke til er kirken Notre-Dame des Marais. Byggingen av kirken startet på slutten av det 14. århundret, og tok nesten to århundrer å ferdigstille. 

Flyplasser

Det er flere flyplasser i Lyon, og den største er Lyon-Saint Exupéry. Dette er Lyons internasjonale flyplass og regnes som den tredje største i Frankrike. Den ligger 20 km sørøst for Lyon sentrum. Med tre terminaler betjener flyplassen både lokale og internasjonale passasjerer fra forskjellige deler av verden. Den tredje terminalen har imidlertid blitt endret til grunnleggende anleggsbruk. 

Du har flere valgmuligheter når det gjelder leiebil så fort du ankommer terminalen på flyplassen. Noen av disse valgmulighetene er Europcar, Avis Cab og Thrifty. Folk besøker ofte Aten, Dublin, Moskva og Casablanca (Marokko) fra Lyon-Saint Exupéry. En annen populær flyplass er Alpes–Isère. Denne flyplassen ligger bare 71 km fra Lyon-Saint Exupéry, og betjener i dag over 450 000 passasjerer i året. 

Alpes–Isère Flyplass har også flere bilutleiefirmaer du kan leie bil gjennom. Mange av dem finner du på flyplassen, som blant annet Hertz og Sixt. Prosessen med å leie bil er rask og enkel, mange tilbyr besøkende å bestille online. Mange passasjerer reiser til Guernsey, London og Bristol fra denne flyplassen. 

Trafikk

Lyon har generelt et godt tilknyttet veinett, mye takket være at byen er en handelsvugge for forskjellige industrier. Byens veinett krysses av en rekke motorveier. Et eksempel på dette er ruten som forbinder A43 med Paris og A6 med Marseille. Du finner også byen via ruten som forbinder A47 med Genève og A6 med Grenoble. 

Stort sett er fartsgrensen i Lyon 70 km/t, selv på motorveien. Denne var tidligere 90 km/t, men ble satt ned for å redusere eksosutslipp fra biler og forbedre luftkvaliteten i Lyon. Følger du fartsgrensen og grunnleggende trafikkregler, vil du ikke få noen problemer. Å kjøre i Lyon er ikke vanskelig, og kanskje ikke helt ulikt det du er vant til. 

Husk at det er viktig å gå gjennom en lett forståelig trafikkguide før du setter deg ved rattet. Reglene for å bestå er enkle; bilen som kjører oppover har forkjørsrett fremfor bilen som kjører nedover bakken, buss har forkjørsrett overfor lastebil, flere biler i gruppe har forkjørsrett fremfor én enkelt bil, og tunge lastebiler har prioritet fremfor lette biler. Mens du cruiser rundt, vil du finne flere parkeringsmuligheter, og noen av dem er Parc Opéra på Tolozan, Q-Park, Parking LPA og Parking Fosse aux Ours.