Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Korfu

Vurderer du å reise til Korfu (også kjent som Corfu eller Kérkyra) på din neste ferie? Er du bekymret for muligheten til å bevege seg enkelt gjennom byen? I så fall trenger du ikke bekymre deg lenger! Vi har informasjon om de ulike leiebiltjenestene i området, for å sikre deg et mest mulig problemfritt opphold! Utleieselskaper som tilbyr budsjettvennlige priser er tilgjengelige allerede på flyplassen, samt lett tilgjengelig når du har kommet fram. For enkelhets skyld kan du forhåndsbestille leiebil via utleieselskapenes nettsider.

Korfu guide 

Korfu
Bilutleie Korfu

Korfu er en av de vakreste, grønneste og mest imponerende øyene du kan finne i Hellas. Øya er den største regionen i Det joniske hav, som den ligger i nordre del av. Hovedstaden går under samme navn som øya, Korfu, og dekker et område på 585,3 kvadratkilometer. Innbyggertallet er 39 330. Byens navn Korfu kommer av Corypho, som direkte oversatt betyr «steder med topper». Dette beskriver det vakre landskapet godt. Øya ligger hele 600 km fra Athen, og er nærmere Italia. 

Korfu har et mer vestlig preg enn Levantine, grunnet britisk, fransk og venetiansk herredømme gjennom tidene. Viktige institusjoner ble også grunnlagt i denne byen. Dette inkluderer blant annet den første kunstskolen, det første greske universitetet, og det første filharmoniske orkesteret. Byen Korfu har en rik historisk bakgrunn, som også er full av erobringer og kriger. Byen var nemlig en av de tre marinemaktene i Hellas, sammen med Korint og Athen, i det femte århundret f.Kr. 

Byen Korfu er en av de vakreste reisedestinasjonene, og topper manges drømmelister. I 2017 ble gamlebyen til og med en del av UNESCOs verdensarvliste. Her har du mulighet til å utforske nydelige attraksjoner, som den utrolige 1500-talls festningen, museet for asiatisk kunst, Spianada, palasset Achilleion, stranden Myrtiotissa, og mye mer. I tillegg til dette er det en rekke herlige restauranter hvor man kan prøve ut byens tradisjonelle kjøkken. 

Byens klima er skiftende, med varme, tørre somre og milde, våte vintre. Det er ikke vanlig å oppleve snø i Korfu, men det kan hende det snør litt på toppen av Pantokrator-fjellet. På selve øya er den varmeste måneden juli, og den kaldeste januar. Den høyeste gjennomsnittstemperaturen i januar ligger på 15 °C, og den laveste på 4–5 °C. I juli ligger den høyeste på 35 °C, og den laveste på 20 °C. 

Utforsk med leiebil 

Som et resultat av den rike kulturelle og historiske arven til Korfu, er det mange områder og attraksjoner som venter på å bli utforsket. Det må imidlertid sies at å utforske byen med egen leiebil vil gjøre oppdagelsesferden lettere å nyte og mindre stressende. Start gjerne med en kjøretur til Gorge i havna Agni. Dette er en historisk fiskelandsby lokalisert på den nordøstre kysten til øya. Avstanden fra flyplassen til landsbyen er på ca. 30 km fra Palaiokastritsas. Det tar omtrent 40 minutter å komme seg dit med bil. 

En annen fantastisk plass du bør se under oppholdet på Korfu er Cape Drastis. Dette er virkelig en attraksjon du ikke vil gå glipp av! Klippen ligger i nordre del av øya, ca. 42 km unna, hvis man kjører via Palaiokastrisas og Epar.Od.Skriperou-Peroulades. Med bil bruker man omtrent 58 minutter dit, men det virkelig verdt turen. Dersom man reiser bort kan det være verdt å merke seg at ruten via Epar.Od.Paleokastritsa’s-Peleka tar lengre tid enn den første vi foreslo. 

Videre kan man ikke glemme den gamle venetianske festningen når man legger planer. Den gamle festningen ble bygd av venetianerne i 1546, og har en fantastisk utsikt over hele Korfu. Avstanden fra flyplassen er på bare 2,1 km via Leof. Dimokratias. Man bruker ikke mer enn 3 minutter på å komme seg dit dersom man har leiebil. I tillegg til dette er det gøy å få med seg kirken Saint Spyridons, Georgios Theotokis’ monument, en spasertur gjennom selve Korfu by, Agia Triada, Agios Spyridonas, og mye mer. 

Flyplasser 

Byens nærmeste, store flyplass er Korfu International Airport. Det finnes også en annen ved navnet Ioannis Kapodistrias International Airport, gjerne bare kalt Ioannis Kapodistrias, som er en statlig eid flyplass lokalisert på øya. Flyplassen har høyest trafikk i løpet av sommersesongen, mellom april og oktober. 

Flyplassen har navnet sitt fra Hellas’ første regjering, og ligger 2 km sør for Korfu. Den tilbyr gratis trådløst internett, og sikrer brannsikkerheten både innenfor og utenfor flyplassen. Her brukes videre et såkalt «Hold Baggage Inline Screening»-system, som forbedrer både sikkerheten og effektiviteten. 

På lufthavnen i Korfu finner man flere bilutleieselskaper som tilbyr budsjettvennlig bilutleie og utleietjenester som man kan velge fritt fra. Dette vil gjøre reisingen innad i Korfu enkel og stressfri. Bilutleieselskapene som er tilgjengelige på flyplassen inkluderer blant annet Sixt, Avis, Corfu Airport Car Royal, Thrifty, Budget og Hertz. Basert på budsjett og preferanse kan man velge mellom en rekke bilklasser som økonomi, luksus, kompakt og flere. 

Trafikk 

Som den største øya i Det joniske hav, har Korfu god og behagelig infrastruktur. Dermed blir kjøring og utforsking i byen problemfritt. Byen har imidlertid, som de fleste byer, en viss tid hvor trafikken blir riktig ille. Vi anbefaler derfor å unngå denne rushtrafikken, for å sikre en så behagelig reise som mulig. I byen er morgenrushet mellom klokken 07:00–10:00, og kveldsrushet mellom 16:00–19:30. 

I tillegg til dette anbefales det å laste ned en trafikkapp, noe som vil gjøre ferdselen enklere. Videre har hver by sine egne fartsgrenser man må forholde seg til. På Korfu er fartsgrensen på motorveiene 100 km/t, mens i urbane strøk er fartsgrensen på 50 km/t. På landeveier er fartsgrensen 80 km/t – ikke så ulikt Norge. Når det kommer til parkering kan du velge mellom en rekke alternativer, og det er gode muligheter for langtidsparkering.