Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Athen

Planlegger du din neste ferie til Athen og trenger leiebil under oppholdet? Ingen grunn til bekymring, for du finner et bredt utvalg av leiebiltjenester i byen. De fleste av bilutleierne ligger på flyplassen eller i nærheten, og som regel er det enkelt å leie en bil. Du kan også leie en bil online på en av de tilgjengelige bilutleiesidene.

Guide til Athen

Athen
Bilutleie Athen

Byen Athen er et fantastisk sted å besøke. Dette er hovedstaden i dagens Hellas, og det var en gang hjertet i antikkens Hellas. I denne byen finner du eldgamle landemerker og bygninger fra det 5. århundre inkludert Akropolis. Det regnes for å være den største byen i Hellas, og det er en av verdens eldste byer. Athen er kjent for å bidra sterkt til BNP i landet, da det er en av de mest besøkte byene i Hellas. Byen er populær for sin kulturarv, gjestfrihet og de olympiske leker i 2004. Andre byer nær Athen inkluderer Lamia, Sparti og Aiyion.

Med en befolkning på over 3 millioner mennesker, er Athen uten tvil den mest befolkede byen i Hellas. Du vil få glede av utrolig gateliv og underholdende musikk i denne byen. Athen har blant de beste værforholdene i europeiske byer (med rekordhøye 44 °C i juni (det varmeste som er målt), og 10 °C i januar, som er den kaldeste måneden). Byen Athen er kjent for sine historiske bragder i det gamle Hellas-imperiet, og har fortsatt sine interessante tradisjonelle trekk. Byen har også noen av de beste levekårene i Europa.

  • Athen er en fantastisk destinasjon for din neste ferie.
  • Du vil nyte omgivelsene mens du går i gatene

I 2004 så hele verdens øyne på Athen grunnet de olympiske lekene som inspirerte til en utrolig makeover av byen. På grunn av den store begivenheten ble noen viktige fasiliteter videreutviklet, og det ble i tillegg bygging av ferske idrettsanlegg og arenaer. En av de mest bemerkelsesverdige fasilitetene var stadionet designet av Santiago Calatrava. Det stoppet imidlertid ikke der, da byen gjennomgikk enorme forbedringer av transportinfrastruktur, noe som også inkluderte utvidelse av veinett og offentlig transport. I tillegg til det ble det bygget en ny internasjonal flyplass i byen.

Athen antas å ha en sentral plass når det gjelder historien til den vestlige sivilisasjonen. Byen har absolutt mye å by på når det gjelder historiske hendelser, noe som inkluderer kjente slag. I Athen finner du også menneskeskapte og naturlige strukturer som garantert vil gjøre besøket ditt minneverdig. Fra de vakre strendene til forskjellige historiske monumenter fra oldtiden. I tillegg vil du finne interessante parker og naturlige scener å besøke, som for eksempel nasjonalhagen, Rizari Park, Pedion Tou Areos, Filopappou Hill og så videre.

Utforsk med din leiebil

Byen Athen har flere spennende steder du kan besøke med en leiebil. Ta en tur til sentralmarkedet i Athen, et sted fullt av spenning, mennesker og lokale matprodukter som ligger i hjertet av byen. Markedet i Athen er et sted du ikke kan gå glipp av, da det er et av de mest populære stedene i byen. Vanligvis vil det ta deg anslagsvis 35 minutter å kjøre fra Athen internasjonale lufthavn, og den estimerte avstanden er 41,3 km. Selvfølgelig vil det ta mer eller mindre tid å komme seg til markedet ved å kjøre ulike ruter.

Et annet interessant sted du kan besøke med en leiebil er New Acropolis Museum. Her kan du få en bedre forståelse av det antikke Hellas og stedets kulturarv. Muséet huser sine samlinger over tre etasjer, inkludert den arkeologiske utgravningen som ligger i bakken. Den estimerte avstanden til New Acropolis Museum når du går gjennom Attiki Odos og Periferiaki Imittou er omtrent 33,5 km. Reisen er beregnet å ta omtrent 33 minutter ved bruk av leiebil.

Du kan også besøke det eldste nabolaget i byen, Plaka. Og dette er uten tvil det vakreste stedet i Athen. Gjør deg klar til å bli betatt av de pittoreske brosteinsbelagte smugene, håndverksbutikker og nyklassisismens bygninger. For å komme til Plaka fra Athen internasjonale lufthavn med bil, er det estimert at den 33,6 km lange reisen tar 36 minutter.

Det er mange steder du kan utforske i Athen med din leiebil. Hvis du vil kan du besøke noen av de utsøkte restaurantene og barene i byen. En av de mest populære restaurantene i byen er Dinner in the Sky, som ligger i Lakchou og Voutadon, Athen. Den registrerte avstanden til restauranten Dinner in the Sky er omtrent 35,6 km, og det er beregnet å ta omtrent 45 minutter når du besøker med en leiebil. Du kan også prøve andre steder som Aleria, Alficon, Tudor Hall og så videre.

Flyplasser

I byen Athen finner du bare én flyplass, og den er en av de travleste i landet. Den eneste andre travle flyplassen i Hellas ligger i Thessalonica. Flyplassen er koblet til over 130 internasjonale destinasjoner som inkluderer alle de største byene i verden. Det er også en inngangsport til de mer enn 25 øyene, inkludert Santorini, Astypalea og Skyros. Noen av de mest populære flyvningene som går fra Athen lufthavn, er ruter til Roma, München og Rhodos.

Athen internasjonale lufthavn, også kjent som Eleftherios Venizelos, fikk en moderne makeover i 2017, noe som har gjort det veldig enkelt å navigere seg rundt der. Oppsettet til flyplassen er strømlinjeformet, noe som betyr at du vil bruke mindre tid på forskjellige oppgaver som sikkerhet og innsjekking. På den måten vil du ha mer tid til glede og andre spennende aktiviteter som bespisning, shopping og avslapping.

I tillegg til dette, vil du finne en bred samling av bilutleiefirmaer på Athen internasjonale lufthavn. Noen av disse selskapene inkluderer Green-Motion, Clio, Goldcar, ACE Rent A Car, Apollo, Caldera, Sixt, Budget, InterRent og så videre. Med noen av disse tjenestene vil du glede deg over besøket ditt i byen. Du kan også velge mellom forskjellige utleiealternativer som luksus, økonomi, familie og mer.

Trafikk

Noe av det utrolige med denne byen er veiforholdene, som er i topp stand. Av denne grunn vil du like de stabile turene rundt i byen. I Athen – akkurat som i de fleste større byer – er det rushtid mellom 08:00 og 09:30 om morgenen. Så hvis du bare er på besøk for sightseeing, er det best å unngå hovedveiene i rushtiden.

For å gjøre turene dine mye enklere i byen, bør du benytte deg av hvilken som helst av leiebilenes GPS-teknologi og kart (for eksempel Google-kart, og så videre). På den måten får du byens fulle trafikkindeks, noe som gjør reisen din lettere. Det er også standard fartsgrenser du må følge om du er på motorveien eller kjører gjennom boligområder.

Med mindre annet er oppgitt, er fartsgrensen for motorveier mellom 100 og 120 km/t, og 50 km/t gjelder i boligområder. Så lenge du følger reglene og setter fartsgrenser grundig, vil du ikke ha noe problem med å kjøre i byen. I tillegg til det er det mange parkeringsmuligheter du kan benytte deg av. Dette inkluderer kortsiktig parkering, betjent parkering samt e-parkering tilgjengelig på flyplassen. Byen tilbyr også langsiktige parkeringsmuligheter til meget rimelige priser.