Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Protaras

Hvis du planlegger å legge din neste ferie til den vakre byen Protaras og leter etter bilutleie, trenger du ikke å bekymre deg. Du vil nemlig finne et bredt utvalg av bilutleieselskaper på flyplassen eller i nærheten. Du kan også benytte deg av tjenester som er tilgjengelige på nett.

Guide til Protaras

Leiebil Protaras
Bilutleie Protaras

Protaras er først og fremst et turiststed som tilhører kommunen Paralimni på Kypros. Før byen ble dannet var regionen okkupert av den gamle byen Leukolia. Leukolia var en liten, trygg havn for atheneren Demetrius Poliorketes som søkte tilflukt der under krigen i år 306 f.Kr. Byen Protaras er også kjent som «vindmøllenes land», og ivaretar den interessante fortiden og historien rundt byen. 

Byen byr på sandstrender og himmelblått vann og det mest populære stedet er kjent som Fig Tree Bay. I tillegg er Protaras en av de vanligste dykkedestinasjonene, og har noen av de fineste dykkestedene på Kypros. Byen har en befolkning på mer enn 20 000 mennesker, og det offisielle språket er moderne gresk, men noen av urfolkene snakker den kypriotiske dialekten. Byens befolkning er også veldig vennlige og imøtekommende. 

Når det gjelder klimaet har Protaras et av de beste klimaene på Kypros, med en gjennomsnittlig lav temperatur på 7 °C og en gjennomsnittlig høy temperatur på 33 °C. Byen opplever lave temperaturer rundt begynnelsen av desember og fram til midten av mars. Hvis du vil nyte sandstrendene, anbefales det at du besøker stedet fra begynnelsen av juni og fram til slutten av september. Grunnen til dette er at temperaturen i denne perioden er perfekt for forskjellige typer utendørsaktiviteter som dykking, svømming og lignende. 

Protaras byr på en god del historiske begivenheter, og når du besøker byen finner du forskjellige historiske attraksjoner du kan besøke. Du vil også finne menneskeskapte strukturer, som vil gjøre oppholdet ditt mer minnerikt. Det er mange steder å besøke i denne byen, alt fra de vakre strendene til Kapellet, Blue Hole, Malama Bay og Decosta Bay. Du kan også besøke dykkestedet og bukten Cyclops i Protaras for å trene på kommersiell og teknisk dykking. 

Utforsk med leiebil

I Protaras finnes det mange interessante steder du kan besøke med en leiebil. Ett av disse stedene er Sunrise Beach, som regnes for å være blant de vakreste stedene i byen. Stranden er et flott sted å drive med forskjellige morsomme aktiviteter. Stranden ligger omtrent 69 km fra flyplassen, og med leiebil er kjøretiden omtrent 1 time og 12 minutter. Men avstanden og tiden dit vil selvsagt variere avhengig av hvor du reiser fra. 

Et annet interessant sted du kan besøke i Protaras er Sirena-bukten, spesielt hvis du er ute etter et sted å vise fram dykkerferdighetene dine. Det regnes for å være et av de mest besøkte dykkestedene i byen. Hvis du også leter etter et sted å sosialisere litt, er denne bukten perfekt for deg. Med en leiebil kan du komme deg til bukten fra Sunrise Beach på omtrent 10 minutter siden den estimerte avstanden er på 5,3 km. 

Protaras kan også by på et interessant uteliv. Du kan besøke en av de mange barene og restaurantene som er tilgjengelige i byen. En av de mest populære barene er Rockafellas bar. Fra Sunrise Beach til baren tar det omtrent 3 minutter med en leiebil, og distansen er på 500 meter. 

Flyplasser

Det er dessverre ingen flyplasser i Protaras. Den nærmeste flyplassen er Ercan internasjonale flyplass som ligger i Nicosia. Flyplassen ligger omtrent 55 km fra byen. Flyplassen er et knutepunkt til mange lokale og internasjonale destinasjoner. De mest populære destinasjonene fra flyplassen er blant annet Adana, Istanbul og Ankara. 

Andre flyplasser som ligger i nærheten av Protaras er Larnaca internasjonale flyplass, Pafos internasjonale flyplass og Beirut-Rafic Hariri internasjonale flyplass. Imponerende nok finner du flere bilutleieselskaper på flyplassene eller i nærheten du kan velge å bruke. Noen av disse tjenestene inkluderer Europcar, Sixt, Budget, og så videre. 

Før du velger et bilutleieselskap anbefales det at du går gjennom vilkårene og betingelsene deres, slik at du får en grunnleggende forståelse av hva du kan gjøre og ikke gjøre. I tillegg anbefales det at du stiller spørsmål til selskapet om forskjellige temaer som kan virke forvirrende. 

Trafikk

Noe av det fine med Protaras er at veiene er i god stand. Så lenge du kjører i byen og ikke bryter fartsgrensene vil du ikke få noen problemer. Den fastsatte fartsgrensen på riksveier og motorveier er 100 km/t, i tettbygd strøk er det 50 km/t, og på andre veier er det 80 km/t. 

Du finner også forskjellige typer parkeringsmuligheter i byen. Parkeringsstedene kan være alt fra parkeringsplasser til parkeringshus og betjent parkering på de forskjellige hotellene. Du kan også finne forskjellige parkeringsplasser på mange forskjellige steder der du kan parkere leiebilen din.