Leiebil Kypros

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Kypros

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Kypros inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Kypros miniguide

Leiebil Kypros
Bilutleie Kypros

Kypros er den 3. største øya i Middelhavet – etter de italienske øyene Sicilia og Sardinia. Kypros har omlag 800.000 innbyggere (2010), og ligger 70 km sør for Tyrkia. Andre nabo-områder er Syria, Libanon, Israel, Egypt og Hellas. Landets offisielle språk er gresk og tyrkisk.

Kypros er i dag et splittet land. Republikken Kypros dekker den sørlige delen av øya, mens Den tyrkiske republikken Nord-Kypros (som kun er anerkjent av Tyrkia) dekker den nordligste delen. Grensen mellom disse, den såkalte «grønne linje», går gjennom øyas hovedstad Nikosia og består av to murer. Overgangene bevoktes av FN-soldater. Nikosia har omlag 360.000 innbyggere tilsammen,der mindretallet av dem – tyrkisk-kypriotene – bor i nord, mens gresk-kypriotene bor i den sørlige delen av byen.

Det ligger også to britiske militærbase-områder på øya – Akrotiri og Dhekelia. Disse tilhører ikke Kypros.

Landskapet består av Troodos-fjellene is sør og vest, fjellkjeden Kyrenia i nord, og slettelandskap mellom disse. Olympos-fjellet er landets høyeste – og måler 1952 m.o.h.

Kypros har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våte vintre.

De mest populære bade- og turistbyene på øya er Larnaca, Fig Tree Bay og Aya Napa.

Larnaca og Limassol på sørkysten er øyas viktigste havnebyer.

Kypros har to hovedflyplasser. Den største – Larnaca Internasjonale Flyplass – ligger 4 km sørvest for Larnaca sentrum. Paphos Internasjonale Flyplass er landets nest største, og ligger 65 km sørøst for Paphos.

Leiebilguiden.no tilbyr leiebil på overnevnte flypasser og ved populære turistdestinasjoner. Prøv vår søkemotor over og bestill billig bilutleie.