Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Arendal

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Arendal inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Arendal miniguide

Arendal

Bilutleie Arendal

Arendal, som har ca. 40.000 innbyggere (2009), ligger ved Sørlandskysten, ikke langt fra Kristiansand – og er administrativt sentrum i Aust-Agder fylke. Den er nevnt i skriftlige kilder fra 1500-tallet og fikk bystatus i 1723. Tidligere var det kanaler i stedet for gater i byen – som da ofte ble kalt ”Nordens Venedig”. Disse ble etter hvert fylt igjen, men en siste rest utgjør i dag byens populære havnebasseng – Pollen.

Det opprinnelige sentrum ble anlagt på 7 holmer og skjær – og bydelen ble etter hvert hetende Tyholmen etter den største av disse. Her er det fremdeles mange gamle, godt bevarte bygninger. Tyholmen ble i 1991 tildelt den prestisjetunge, internasjonale bevaringsprisen Europa Nostra – og regnes som Arendals viktigste severdighet. Blant bygningene på Tyholmen kan følgende nevnes:  Det gamle rådhuset fra 1812/13 (Norges nest største trebygning), Kløckers hus fra 1826 (som huser Arendal bymuseum), Steenhuset fra 1720-årene (privat museum, som er innebygd i en større trebygning fra 1800-talet) og Det gamle politikammer (1658/1710).

Noen av de øvrige attraksjonene i Arendal: Trefoldighetskirken fra 1888 (med sitt 80 m høye kirketårn – også kalt ”Skagerakkatedralen”), Merdøgård på øys Merdø (skipper- og losmuseum i et hus fra rundt 1640) og Aust-Agder kulturhistoriske senter på Langsæ.

For øvrig er Arendal arrangørsted for to store, internasjonale evenementer hver sommer: Hove-festivalen (Norges største rockefestival, som foregår ved badeperlen Hove på Tromøya) og Norwegian Grand Prix (som er et VM-løp for verdens raskeste båter).

Nærmeste internasjonale flyplass er Kristiansand lufthavn Kjevik, som ligger 63 km sørvest for Arendal.

Norsk bokmål