Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Poznan

Ønsker du å dra tilbake i tid, til begynnelsen på den polske sivilisasjonen? Når du organiserer billeie i den polske byen Poznan, vil du oppleve alt byen har å tilby! Heldigvis har byen mange forskjellige billeie-muligheter og hentesteder for bil, slik at turen blir billig og du kan reise i ditt eget tempo. Hvis du har noen spørsmål om hvor du kan finne og kjøre en leiebil i denne historiske polske byen, så har vi gjort denne informasjonssiden så brukervennlig som mulig for å gi deg gode og veldokumenterte svar. 

Guide til Poznan

Poznan
Bilutleie Poznan

Poznan er plassert ved elven Warta i den vestlige delen av Polen, og er en av de eldste byene i landet. Dette er også Polens femte største by og er en av landets mest berømte områder. Her sees regionale skikker takket være den kulturelle gamlebyen, men også andre fascinerende severdigheter! I tillegg til dette er det en av de mest befolkningsrike byene i Polen med omtrent 538 000 innbyggere. Dette inkluderer folk som bor i selve byen, men også de omliggende områdene som Janikowo, Glowna og Bogucin. 

Byen spenner over et område på omtrent 261,3 kvadratkilometer. Tuppen av Gora Moraska ligger i en høyde med 157 meter som sitt høyeste punkt. Det laveste punktet finner vi på bunnen av Warta-dalen, med en høyde på 60 m. Byens største elv, Wartaelven, renner mellom byen og nordover. Men det finnes andre mindre elver her, som blant annet; Cybina, Junikowa-strømmen, Wierzbak og Bogdanka. Om du vil bade, seile eller ro kan du gjøre det i innsjøene Strzeszyn, Rusalka, Kiekrz og Maltasjøen. 

Poznan er hovedstaden i en av Polens største geografiske administrasjonsenheter. Fram til i dag har området opprettholdt både en forretningsvirksomhet og kulturell virksomhet for handel, teknologi, utdanning, turisme og sport. Som et utdanningssenter er det også et vitalt akademisk hjem til rundt 130 000 studenter. Det er også hjem til Adam Mickiewicz-universitetet, som er et av Polens største universiteter. Byen huser det første polske bispedømmet og er også vert til en av de største industrielle utstillingene i Europa, nemlig Poznan internasjonale messe. 

En av tingene som gjør Poznan så spesiell, er dets klassifikasjon som en gamma-alfa-by av Globalization and World Cities Research Network (GaWC). Byens kvalitet når det gjelder skoletilbud, levestandard, helsevesen og trygghet blir rangert høyt. Den har ofte vunnet prisen for førsteklasses by-fasiliteter. I 2012 ble Poznans kunst-og forretningssenter en del av de syv «polske vidunderne». Siden byen har fått så mange utmerkelser og har en avslappet stemning, kan du trygt si at det er det er en helt spesiell turistdestinasjon! 

Utforsk med leiebil

Poznan har flere kulturelle severdigheter og bygninger. Heldigvis er de fleste av disse lokalisert inne i byens sentrum og det tar deg mindre enn 30 minutter å nå dem. Royal Imperial Route er en turiststrekning som ligger rundt 15,5 km øst for Poznan Lawica-flyplassen. Den inneholder de beste delene av byen og viser fram dens identitet, historie og kultur. I tillegg til dette er Maltasjøen (rundt 3 km fra bysentrum), som er en menneskelagd innsjø, et populært reisemål hvis du er interessert i seiling. Innsjøen har også mange turistmål om du vil slappe av og ha det gøy, som en kunstig skiløype, en dyrehage og en smalsporet jernbane. 

Veggmaleriet Srodka er et offentlig kunststykke i midten av Srodka-distriktet innenfor Poznan, og er lokalisert omtrent 14 km fra Poznan Lawica-flyplassen. Dette er en fantastisk Trompe-l’æil-attraksjon av Arleta Kolasinska, og dekker en hel side av en bygning. Dette gir en tredimensjonal representasjon av Sdorka på 1920-tallet. Et annet kulturelt høydepunkt du bør få med deg i Poznan er Porta Posnania Interactive Heritage Center, som er et interaktivt museum lokalisert på motsatt side av øyas østlige kyst. Her fås en detaljert og gripende historie om grunnleggelsen av Polen. 

De tidligere nevnte severdighetene er bare noen av mange som finnes innenfor byens grenser. Men hvorfor skal du ville bruke mange dager innesperret i byen? Du kan i stedet vurdere å kjøre litt utenfor Poznans grenser, rundt 290 km mot den nordlige delen av Polen. Området har forskjellige vakre og kulturelle landsbyer og byer som Szymbark, Wiezyca, Chojnice og Gdansk

Flyplasser

Planlegger du å reise til Poznan via fly? Da er du heldig, fordi det finnes flere flyplasser i byen for sivile fly. Poznan-Lawica Henryk Wieniawski-flyplassen er en av de første flyplassene i Polen og er lokalisert 5 km vest for bysentrum. Deler av flyplassens navn stammer fra nabobyen Lawica som finnes i Jezyce-distriktet. Den blir ofte forvekslet med den militære flybasen Poznań–Krzesiny. 

Flyplassens nordlige seksjon var helt frem til 2009 brukt for militær flyvning som en Imperial German-flybase, mens den sørlige seksjonen var brukt til sivile fly. De vil ikke flytte flyplassen fordi flyene da ville ha flydd rett over byen. Poznan Lawica Henryk Wieniawski-flyplassen tar seg av godsturer, innenlandsturer, og internasjonale flyturer, og kan betjene opp til 3,5 millioner passasjerer årlig. 

Det er bemerkelsesverdig mange billeiemuligheter innen Poznan Lawica-flyplassen, som inkluderer: Alamo, Enterprise, Europcar, Green Motion, Keddy by Europcar og Sixt. Andre flyplasser i byen er: Flyklubben til Poznan Kobylnica og landings-flyplassen Biernat. Ettersom alle flyplassene er lokalisert innenfor byens grenser, er det enkelt å finne hotellet ditt eller andre ønskede steder å bo mens du er i Poznan. 

Trafikk

Motorveien S5 er en motorvei som kjører langs ruten Ostroda-Grudziadz-Bydgoszcz-Poznan-Wroclaw. Etter at Polen ble valgt til å arrangere Europamesterskapet i 2012 fikk utviklingen av veien førsteprioritet. Men intensjonene om å fullføre hele veien før mesterskapene var for optimistiske. Hele veien mellom Wroclaw og Poznan er nå helt ferdig og åpen for trafikk. Når du kjører må du alltid være følge fartsgrensene og holde deg til reglene – da slipper du trøbbel med politiet. 

Husk at veier med midtrabatt har en fartsgrense på 100 km/t, tofelts-veier har en fartsgrense på 120 km/t og at motorveier har en fartsgrense på 140 km/t. Betalte parkeringssoner er åpne fra mandag til fredag fra 08 til 18. Parkeringsavgiftene kan bli betalt gjennom parkeringsautomater eller på appen MoBilet, og parkeringslappen må plasseres bak bilens frontrute for å unngå bøter fra parkeringsvaktene. Gode parkeringssoner finnes ved: Aleje Marcinkowskiego 52, Dominikańska 52, og Panny Marii 52.