Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Krakow

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Krakow inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Planlegger du å reise til Kraków på din neste ferie? Da bør du leie bil for å få med deg så mange turistattraksjoner som mulig. Om du er interessert i leiebil bør du lese videre for mer informasjon om byer og steder du kan besøke. Vi vil også informere om flyplasser du kan reise til, hvor du kan leie bil og hvordan parkeringsmulighetene er.

Kraków-guide

Krakow
Bilutleie Krakow

Kraków hadde en befolkning på 750 000 mennesker i 2019. Destinasjonen ligger sør i Polen, i nærheten av Berlin. Kraków er Polens tidligere hovedstad. Som feriedestinasjon er byen kjent for historien sin, noen av monumentene og gode kringler. Byen har en gamleby med brolagte steiner og mye spennende å se. Wawel-slottet er for eksempel et populært valg blant turister.

I 2017 hadde byen 13 millioner turister i løpet av året. Markedsplassen i Krakóws gamleby er noe alle turister bør oppleve. Om du drar dit, kan du nyte atmosfæren av folk som utforsker byen og se på den gamle arkitekturen som omgir deg. I nærheten av markedsplassen finner du Mariakirken, som er en gotisk kirke. Den blir ofte besøkt da den er et eksempel på polsk-gotisk arkitektur.

Om du liker gammel arkitektur, bør du besøke Wawel-slottet. Det er både parkering og gateparkering tilgjengelig her om du vil kjøre. Avstanden på 15 kilometer tar ca. 20 minutter å kjøre. Slottet har to strukturer – ett slott og én katedral. Om du besøker stedet, er det mange utstillinger du kan dra på. Finn ut mer på nett og bestill på forhånd.

Om du foretrekker å besøke naturen i Kraków, bør du besøke Planty Park. Den er 16 kilometer og 25 minutter unna flyplassen. Det er en av de største parkene i byen. Den er fire kilometer lang og har et stort areal på over 20 000 kvadratmeter. Om du besøker parker, finner du 29 mindre områder inni parken med flotte fontener.

Flyplass

Det er tolv flyplasser i Polen, men i Kraków er det bare én, og den heter John Paul II Kraków-Balice. Den er plassert vest i Kraków, 11 kilometer fra bykjernen. Om du vil leie bil i ferien, er det billige utleieselskaper på flyplassen. Selskap som Avis, Budget og Sixt finnes der.

For å komme deg til bysentrum, kan du ta fire forskjellige veier. Fra flyplassen kan du reise til det nærliggende utkikkspunktet Pilsudski’s Mound. Det tar 10 minutter å kjøre dit, og det er 5 kilometer unna flyplassen. Det er en kunstig bakke bygget i Wolski-skogen. Den kalles også Independence Mound.

16 minutter fra flyplassen finner du Kraków Zoo. Den er 8 kilometer unna flyplassen. Den ligger i Wolski-skogen og har blitt veldig populær blant turister opp gjennom årene. Om du er interessert i å besøke dyreparken på turen, kan du kjøpe billetter på nett.

Trafikk

I Kraków er fartsgrensa i områder med bebyggelse 50 km/t mellom 05:00 og 23:00. Mellom 23:00 og 5:00 er den 60 km/t. Fartsgrensa på motorveier er 140 km/t. Å finne parkering kan være vanskelig i Kraków.

Derfor anbefales det at du bruker kollektivtransport når du kan. Om du velger å leie bil, er det parkeringsavgifter i enkelte områder. Sjekk derfor alltid avgiften før du forlater bilen. Sjekk også når du får lov til å parkere. Veiene i Kraków kan variere, men det er mye enveiskjøring, så det kan lønne seg å planlegge kjøreruta på forhånd.

Utforsk med leiebil

Det er mange steder å besøke fra hovedflyplassen i Kraków. For eksempel kan du reise til Ojcowski nasjonalpark. Den er lokalisert 17 km unna flyplassen. Det tar deg rundt 15 minutter å kjøre med leiebil. Det er et område på rundt 20 kvadratkilometer. Det er den minste nasjonalparken i Polen, men den er veldig populær blant dem som liker naturen.

Om du foretrekker å reise og nyte den kunstneriske delen av Kraków, bør du besøke Museum of Contemporary Art i Kraków, eller MOCAK. Det er lokalisert 24 kilometer fra hovedflyplassen og det tar ca. 20 minutter å kjøre dit. Når du besøker museet, kan du se samtidskunst fra de to siste tiårene i Kraków. Du finner også en kafé og en turistbutikk om du vil besøke disse også.

Om du vil besøke byen og ha det hyggelig med familien, kan du besøke vannparken i Kraków SA. Den er 17 kilometer fra flyplassen. Det tar rundt 20 minutter å kjøre dit. Dette er en festlig vannpark som turister kan nyte godt av. Du kan kjøpe billetter på nett.