Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Berlin

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Berlin inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Trenger du leiebil i Berlin? Kanskje du ønsker å hente bilen når du ankommer flyplassen? Med leiebil slipper du å tenke på offentlig transport, og du kan i tillegg ta hyggelige dagsturer utenfor sentrum under ditt opphold i Berlin. Du velger selv om du ønsker å hente bilen på flyplassen eller i sentrum.

Berlin miniguide

Leiebil Berlin
Bilutleie Berlin

Berlin er hovedstad i Tyskland – og ligger ved elva Spree i den nordøstlige delen av landet. Med sine 3,5 millioner innbyggere (4,5 millioner med forstedene regnet med) er den også Tysklands største by.

Berlin er dessuten en egen delstat, som i sin helhet ligger inne i nabodelstaten Brandenburg.

Under den kalde krigen var byen delt i to – og det kommunistiske Øst-Berlin var en relativt lukket by. Etter gjenforeningen i 1990 har imidlertid turiststrømmen økt kraftig.

Berlin er kjent som en by med et svært rikt kulturliv – og med mange betydningsfulle og spennende kulturinstitusjoner; museer, gallerier, teatre, konsertsaler og operahus. Og når det gjelder arkitektoniske severdigheter, er det nærmest bare å velge og vrake. Den mest besøkte attraksjonen – og det mest kjente landemerket i Berlin – er Brandenburger Tor (oppført mellom 1788 og 1791), som ligger i enden av den berømte gaten Unter den Linden. I nærheten ligger også operahuset Staatsoper Berlin (1743), samt Stadtbibliothek Berlin (1774-1780).

Ellers må den vidgjetne handlegaten Kurfürstendamm nevnes – og kirken Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, som ligger der gaten slutter, og som fikk tårnet ødelagt under 2. verdenskrig. Tårnet er aldri blitt reparert, og kirken har i dag funksjon som krigsminnesmerke.

Flyplasser

Berlin har to internasjonale flyplasser, og den største av dem er Berlin Lufthavn – Tegel (TXL). Flyplassen ligger 24 km nordvest for bysentrum. Nær terminal E finner man bilutleie-senteret, og her har Avis, Sixt, Hertz, Europcar, Enterprise og Terstappen sine kontorer.

Berlin Lufthavn – Schönefeld (SFX) ligger 17 km sør for sentrum, og rett utenfor terminal A finnes en rekke bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Hertz, Sixt, Terstappen og Europcar.

Trafikk

Tyskland har et godt utbygd veinett med god standard og bra skilting. Berlin er omkranset av motorveien A100, der man enkelt kan kjøre videre til andre byer og tettsteder. Mange motorveier har fri hastighet, men det anbefales likevel å ikke kjøre mer enn i 130 km/t. I bysentrum er fartsgrensen stort sett 50 km/t.

Kjøretips med leiebil

Det er populært å kjøre med leiebil til byen Potsdam, som ligger 39 km sørvest for Berlin. Potsdam er berømt for sine mange praktbygninger, og både slottene og slottsparkene står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Slottet Sanssouci fra 1747 er det mest kjente, og var i sin tid sommerresidens for den prøyssiske kongefamilie.

Den vakreste utsikten over Potsdam og omegn får man ved å besøke slottet Belvedere – som ligger på åsen Pfingstberg. Slottet ble oppført i 1863, og har to utsiktstårn samt en flott hage.

Med leiebil i Berlin kan man også ta en dagstur til byen Leipzig, som ligger 190 km sørvest for hovedstaden. Leipzig er en universitetsby med omlag 530.000 innbyggere – og i sentrum kan man besøke det gamle rådhuset fra 1557 – der det også finnes et byhistorisk museum. Andre severdigheter i Leipzig er bl.a. Nikolaikirken fra 1100-tallet, det 91 meter høye monumentet “Folkeslagminnesmerket” – til minne om slaget i Leipzig i 1813, Det nye rådhuset fra 1905, kunst- og håndverkmuseet, jernbanemuseet og Bach-museet. Byen har også en flott dyrepark samt en botanisk hage.