Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Edinburgh

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Edinburgh inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Skottland? Kanskje du har behov for leiebil når du ankommer flyplassen i Edinburgh? Det er mange ulike biltyper å velge mellom, og det lønner seg å sammenligne priser fra flere bilutleiefirmaer, slik at du kan finne billigst mulig bilutleie.

Skottland har mange spennende og vakre steder å besøke, og med leiebil har man frihet til å kjøre helt i sitt eget tempo.

Edinburgh miniguide

Edinburgh
Bilutleie Edinburgh

Edinburgh er hovedstaden i Skottland og tilhører grevskapet Midlothian. Byen befinner seg ved Firth of Forth som fører ut i Nordsjøen på østsiden av Storbritannia. Edinburgh er den nest største byen i Skottland etter Glasgow som ligger omtrent 80 km vest for Edinburgh. Innbyggertallet i Edinburgh ble målt til over 470 000 i 2008 og byen er landets kulturelle sentrum.

Edinburgh ble etablert lenge før den fikk bystatus i 1329, og i 1437 fikk byen status som hovedstad i Skottland, noe den var vært siden da. I byen er det en fantastisk samling av bygninger fra store deler av det forrige årtusenet. Både Old Town og New Town er ført opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Gamlebyens historie strekker seg tilbake til 1000-tallet, mens den nyere bydelen stammer fra 1700-tallet. Edinburgh byr på utrolig mye som vakkert landskap, gamle slott, whiskey-smaking og festivaler.

Flyplass

Edinburgh Airport (EDI) ligger 15 km vest for sentrum, og betjener 10,2 millioner passasjerer årlig (2014). På flyplassen finnes et leiebilsenter (“Car Rental Center”) – der man finner et stort antall aktører – deriblant Avis, Alamo, Europcar, National, Sixt, Dollar, Thrifty og Hertz. Bestiller du leiebilen før ankomst, vil du spare tid ved skranken.

Trafikk

Veinettet i Skottland er godt utbygd, og Edinburgh er omkranset av en rekke motorveier – slik at man enkelt kan komme seg rundt til andre byer. Det går også motorvei fra Edinburgh til London i England.

Skottland (og Storbritannia) har venstrekjøring, og rattet sitter på høyre side. Selvom de fleste tilpasser seg venstrekjøring fort, er det viktig å være ekstra oppmerksom i veikryss og i rundkjøringer. Synes man det virker uvant å gire med venstre hånd, anbefales det å bestille en leiebil med automatgir.

Husk at fartsgrensene i Skottland er miles per hour – istedenfor km/t. I byområder er fartsgrensen 30 mph – noe som tilsvarer 48 km/t. På landeveier er fartsgrensen 60 – 70 mph (96 – 112 km/t), og på motorveiene kan man kjøre i 70 mph (112 km/t).

Promillegrensen i Skottland er 0,5 – i motsetning til Norge som har 0,2 i promillegrense.

Det kan til tider være vanskelig å finne ledig parkeringsplass i Edinburgh sentrum, men en rekke hoteller i byen tilbyr sine gjester parkeringsmuligheter. Edinburgh har ellers P-hus, gateparkering i sentrum samt større parkeringsplasser litt utenfor sentrum.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Edinburgh kan man ta korte eller lengre utflukter i området. Skottland har flere nasjonale turistveier – der man kjører gjennom idylliske små landsbyer og vakkert natur.

“Fife Coastal Route” er en 136 km lang kjørestrekning, som byr på spektakulær kystlandskap. Kystruten starter i den lille byen Kincardine, som befinner seg på den nordlige bredden av fjorden Firth of Forth. Deretter kjører man langs hele østkysten til man kommer til Newport-on-Tay. På veien passerer man berømte broer, historiske byer, små fiskerlandsbyer og uberørte sandstrender.

Reiser man til Skottland med barn, bør man besøke akvariet Deep Sea World, som ligger 23 km nordvest for Edinburgh. Akvariet befinner seg i den lille landsbyen Norh Queensferry, og åpnet i 1993. Stedet har en 112 meter undersjøisk tunnel, der besøkende bl.a. kan observere hai, eksotiske fisk, piraja og sel.

Et annet tips med leiebil er å kjøre til Stirling Castle, som ligger 65 km nordvest for Edinburgh. Stirling Castle er det største og viktigste slott i Skottland, og ble oppført på 1400- og 1500-tallet. Slottet ligger på toppen av et fjell – omgitt av bratte klipper og har en imponerende arkitektur.