Leiebil Skottland

Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Skottland

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Skottland inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skottland miniguide

Skottland

Bilutleie Skottland

Skottland (5,1 mill. innb. i 2008) er den nordligste av de fire nasjonene som utgjør Kongeriket Storbritannia og Nord-Irland – og har et landareal på 78.782 km2. Mot sør grenser Skottland mot England, men er ellers omgitt av sjø på alle kanter. I nord og vest ligger Atlanterhavet, i øst Nordsjøen og i sørvest Irskesjøen. Også øygruppene Hebridene, Shetland og Orknøyene regnes som en del av Skottland.

Geografisk er det vanlig å dele Skottland i to – høylandet i nord og lavlandet i sør. Som disse betegnelsene antyder, er det mye fjell i den nordlige delen av landet – og her finner vi også Storbritannias høyeste fjelltopp, Ben Nevis (1.344 m.o.h.). I den sørligere delen av landet er det et flatere, mer bakkete terreng. Store fjorder skjærer inn i landskapet både i øst og vest.

Skottland, som har et overveiende temperert kystklima, har satset mye på turisme – og da er det både flott natur og spennende kulturelle opplevelser landet har å by på. Noe av det Skottland er mest kjent for, er kilten (et tradisjonsplagg for menn, som bl.a. inkluderer et spesielt, rutete skjørt), musikkinstrumentet sekkepipe – og whisky-produksjon.

Hovedstaden Edinburgh har et folketall på om lag 450.000 – mens landets største by, Glasgow, er sentrum i et storbyområde med ca. 1 million innbyggere. Andre større byer i Skottland er Dundee og Aberdeen.

Glasgow International Airport er landets travleste flyplass. Ellers finnes det internasjonale lufthavner også i Edinburgh, Aberdeen og Prestwick.

Leie av bil er en utmerket måte å utforske Skottland på. Leiebilguiden.no tilbyr bilutleie i de fleste byer i Skottland.

Norsk bokmål