Leiebil Skottland

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Skottland

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Skottland inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skottland miniguide

Skottland
Bilutleie Skottland

Skottland (5,1 mill. innb. i 2008) er den nordligste av de fire nasjonene som utgjør Kongeriket Storbritannia og Nord-Irland – og har et landareal på 78.782 km2. Mot sør grenser Skottland mot England, men er ellers omgitt av sjø på alle kanter. I nord og vest ligger Atlanterhavet, i øst Nordsjøen og i sørvest Irskesjøen. Også øygruppene Hebridene, Shetland og Orknøyene regnes som en del av Skottland.

Geografisk er det vanlig å dele Skottland i to – høylandet i nord og lavlandet i sør. Som disse betegnelsene antyder, er det mye fjell i den nordlige delen av landet – og her finner vi også Storbritannias høyeste fjelltopp, Ben Nevis (1.344 m.o.h.). I den sørligere delen av landet er det et flatere, mer bakkete terreng. Store fjorder skjærer inn i landskapet både i øst og vest.

Skottland, som har et overveiende temperert kystklima, har satset mye på turisme – og da er det både flott natur og spennende kulturelle opplevelser landet har å by på. Noe av det Skottland er mest kjent for, er kilten (et tradisjonsplagg for menn, som bl.a. inkluderer et spesielt, rutete skjørt), musikkinstrumentet sekkepipe – og whisky-produksjon.

Hovedstaden Edinburgh har et folketall på om lag 450.000 – mens landets største by, Glasgow, er sentrum i et storbyområde med ca. 1 million innbyggere. Andre større byer i Skottland er Dundee og Aberdeen.

Glasgow International Airport er landets travleste flyplass. Ellers finnes det internasjonale lufthavner også i Edinburgh, Aberdeen og Prestwick.

Leie av bil er en utmerket måte å utforske Skottland på. Leiebilguiden.no tilbyr bilutleie i de fleste byer i Skottland.