Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Glasgow

Planlegger du å besøke Glasgow? Da er du kommet rett sted om du er på jakt etter en bilutleie-guide. Å leie bil gjør det lettere for deg å reise rundt som det passer deg. Med leiebil behøver du ikke å bekymre deg for å rekke offentlig transport, eller å få tak i en taxi. Denne artikkelen gir deg sikker informasjon om bilutleietjenester, og hvordan du finner fram i byen.

Glasgow guide

Glasgow
Bilutleie Glasgow

Glasgows historie går tilbake til før 550 år e.Kr. Det var likevel ikke før på 1100-tallet at byen opplevde rask vekst. Byen er strategisk plassert på begge sider av elven Clyde, omtrent 32 km fra Atlanterhavet. Som havneby og produksjonssenter, har Glasgow overlevd store økonomiske svingninger, spesielt etter første verdenskrig. I dag er byen fortsatt hjemmet til store produksjons- og ingeniørfirmaer innen mekanikk og romfartsindustri. 

Glasgow er også et sted for faglig dyktighet, med tre universiteter og flere høyskoler. Disse læringsinstitusjonene er sentrale med tanke på videre forskning og nyskapning for å støtte byens næringer. Med et innbyggertall på 611 748 i 2019, er byen stolt over å være et senter for europeisk kultur. Du kan bli underholdt av det nasjonale ballettselskapet, og et stort utvalg av musikalske forestillinger. Hvis du er glad i fotball, kan du også gjøre deg klar for litt action. 

Glasgows nærmeste storby er Skottlands hovedstad Edinburgh. Edinburgh ligger kun 67,3 km unna, noe som lar deg kjøre til byen på under en time. Et besøk til denne kuperte byen vil ikke skuffe deg. Du vil ha sjansen til å oppleve gamlebyen, samt de moderne delene av byen. Ved å besøke Edinburgh Castle, får du en fantastisk utsikt over byen. Du vil også kunne lære en ting eller to om Skottlands kronjuveler. 

Nedstrøms elven Clyde ligger en annen havneby – Dumbarton, som du muligens er interessert i å utforske. Det tar deg rundt 24 minutter å kjøre den 24,1 km lange strekningen på Great Western Road. En tur til byen er ikke komplett uten en tur til Dumbarton Castle. Denne urgamle festningen ligger på den berømte vulkanske pluggen Dumbarton Rock, og har stått lengst av alle Skottlands høyborger. Her kan du tenke tilbake på – og lære om – noen viktige hendelser som hendte i festingen, som vikingens beleiring 870 e.Kr. 

Utforsk med din leiebil

Når du har funnet et sted å bo, er det på tide å utnytte leiebilen og utforske byen. Den gode nyheten er at det er flust av steder å besøke. Du vil bli bortskjemt av alle valgene! Dagen kan du starte med frokost i byen på Willow Tea Rooms, 97 Buchanan Street. Her kan du smake på deilige skotske matretter før du reiser ut av byen. 

Glasgow Science Centre er et sted som vil imponere deg. Senteret ligger langs 50 Pacific Quay Glasgow G51 1EA, kun 3,21 km fra Willow Tea Rooms. Det bør ta deg cirka 12 minutter å kjøre hit. Dette er et flott sted for familier, og er fullpakket med godbiter for alle og enhver. Sea Life Loch Lomond Aquarium er en annen fantastisk destinasjon. Denne fasiliteten er hjemmet til over 1 000 sjøskapninger som haier og diverse fiskearter. 

Det bør ta deg rundt 30 minutter å kjøre til sentrum via Great Western Road. Distansen er 30,42 km. Andre relevante steder du kan besøke, for å nevne noen få, er katedralen i Glasgow, «High Kirk of Glasgow», whiskydestilleriet Glengoyne Distillery og SV Glenlee, også kjent som The Tall Ship. 

Flyplasser

Det er to flyplasser som betjener Glasgow, Glasgow Prestwick Airport og Glasgow Airport. Begge er internasjonale flyplasser, og knytter byen til populære destinasjoner som Barcelona, Roma, Amsterdam og Antalya. British Airlines, Blue Air, Air Canada, Lufthansa og KLM, er noen av flyselskapene som tilbyr reiser hit. 

Å leie en bil på flyplassene Glasgow og Glasgow Prestwick er lett som en lek. Flere selskaper tilbyr sine tjenester hele døgnet, og ved hjelp av internett kan du skaffe deg en bil i løpet av noen minutter. Det spiller ingen rolle om du ser etter en kompakt bil, familiebil eller sportsbil, du vil garantert finne et kjøretøy som passer dine behov. 

Både nasjonale og internasjonale bilutleiefirmaer tilbyr sine tjenester. Store navn som Avis, Alamo, Devere Global, Sixt og Hertz, bare for å nevne noen, opererer på disse flyplassene. Det er også lokale bilutleiefirmaer som tilbyr tjenester av høy kvalitet, som Celtic Legend, Clarksons og Aberdeen. 

Trafikk

Glasgow har et bra nettverk av trafikkårer som knytter byen til andre byer. Veiene er generelt i god stand, og du bør forvente relativt smidige bilturer. Når du kjører rundt i Glasgow, er det viktig å lytte til live trafikknyheter samt reisekanaler. Disse kan fortelle deg om det er noen ulykker på veien, slik at du kan velge en annen reiserute om nødvendig. 

Fartsgrensene på motorveier, byveier og enveiskjørte strekninger er omtrent på henholdsvis 110 km/t, 50 km/t og 100 km/t. Det er også viktig å være oppmerksom på rushtiden i byen. Den er vanligvis mellom 07:30 og 09:30, og mellom 15:30 og 18:30. I helgene er det som regel mindre trafikk.