Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Ljubljana

Ljubljana er en flott by med flere internasjonale og lokale bilutleieselskaper tilgjengelig. Som turist eller lokal her, er du garantert en trygg og billig bilreise til attraksjoner rundt omkring i byen. Leiebilselskapene finnes hele veien fra flyplassen og inn til sentrum.

Ljubljana-guide

Leiebil Ljubljana
Bilutleie Ljubljana

Ljubljana er Slovenias hovedstad og enn så lenge den største byen i landet. Byen er plassert sentralt i Slovenia, ved Ljubljana-bassenget, som befinner seg mellom Karst og Alpene. Hovedstaden hadde en befolkning på rundt 288 308 mennesker i 2016, noe som også gjør byen til den mest befolkede byen i Slovenia. Slovenia grenser til flere land; Italia som er 199 kilometer unna, Østerrike som er 330 kilometer unna, Kroatia som er 455 kilometer unna og Ungarn som er 101 kilometer unna. 

Siden frigjøringen har Ljubljana vært hovedsetet for Slovenias kultur, politikk, utdanning, økonomi og administrasjon. Byen har flere etniske grupper; slovenerne utgjør 83 % av Ljubljanas befolkning, etterfulgt av serberne, kroatene og bosnierne, med flere. Disse innbyggerne har stort sett har emigrert fra det tidligere Jugoslavia. Det offisielle språket i byen er slovensk, etterfulgt av italiensk og ungarsk. Når det gjelder religion, har landet flere muslimer og kristne, og da hovedsakelig katolikker. 

Ljubljana er en spesiell by med et maritimt klima. Temperaturen varierer fra 21 grader til 32 grader gjennom sommeren. Juni og juli er de varmeste månedene, mens juni og oktober er de våteste. Januar og februar er de tørreste månedene. Vinteren regnes fra desember til februar. Med denne klimatiske oversikten, kan du enkelt velge de beste månedene å besøke den flotte byen Ljubljana i. 

Ljubljana er en vennlig by med en rolig atmosfære og hyggelige innbyggere. Dette er en by full av overraskelser og flotte naturlandskap. Byen er også hjem for mange grotter, slik som Postojnagrotten som gjør byen spesiell. Dette er den viktigste turistattraksjonen i området, og den besøkes av millioner av mennesker hvert år. Andre flotte steder å besøke i byen inkluderer Ljubljana Castle, Dragon Bridge og National Museum of Slovenia. 

Utforsk med leiebil

Det er mange flotte steder du kan besøke når du er i Ljubljana. Noen av disse stedene inkluderer Tivoli City Park, som er Ljubljanas største park med flotte bygninger og flere fuglearter. Den strekker seg til Roznik-distriktet i vest, Siska-distriktet i nord og Vic-distriktet i sør. Det er en kjøretur på fem minutter i leiebil fra Ljubljana, da den er 20 minutter unna i veiavstand, eventuelt 26,7 kilometer. 

Ljubljana Zoo er et beskyttet naturreservat og hjem til hundrevis av arter og over 500 dyr. Parken består av 20 hektar land, med parker du kan gå i som strekker seg over 6,5 kilometer. Parken er 5 kilometer unna byen og kan nås med leiebil på fem minutter. Når du er her kan du nyte attraksjoner som barnas dyrehage om du har med barn, eller Menage, inkubasjonshuset og et villmarkshotell. 

Før du forlater Ljubljana, må du sørge for å besøke det største slottet der, Ljubljana Castle. Du kan se det fra byens sentrum, da det fungerer som landemerket for denne store byen. Slottet er 3-4 kilometer unna byen og du kommer deg lett dit med din leiebil. 

Flyplasser

Det finnes flere flyplasser du kan bruke for å komme deg til Ljubljana, for eksempel Ljubljana Airport, som er den eneste internasjonale flyplassen i området. Den har beliggenhet på nordsiden av byen, og distansen er 26 kilometer. Det tar deg 30 minutter å kjøre fra flyplassen til byen. Når du lander og ser etter leiebil, finner du selskaper som Adria, Sixt og Budget, som alle leier ut biler til en billig penge. Når du får en bil, kan du kjøre til hotellet Galleria eller Austria Trend-hotellet. 

Du kommer deg også til Ljubljana via Venice Airport, som er 228 kilometer unna byen. Det tar deg rundt to og en halv time å komme til Ljubljana fra flyplassen med leiebil fra selskaper som Fox rental, Hertz og Thrifty. På veien fra flyplassen kan du besøke St. Mark’s Basilica, som er Europas beste salong i henhold til Napoleons beskrivelse, samt Rialto Bridge. 

Kom deg til Ljubljana via Treviso Airport, som ligger 230 kilometer unna byen. Når du lander på flyplassen, kan du leie en bil til Ljubljana, og turen tar rundt to og en halv time. Du finner biler hos flere selskaper; Treviso, Hertz, Gold Car og Europcar. På veien kan du besøke Piazza Dei Signori for en god pizza samt City Walls for å se de tre hovedgatene som inkluderer Porta Altinia, Porta Santi Quaranta og Porta San Tommaso. 

Trafikk

Ljubljana har et veinettverk av god kvalitet, og du kan føle deg trygg på veien her. Du finner godt merkede motorveier som bringer deg til andre byer og regioner. Veiskiltene og trafikkreglene går hånd i hånd. Det er stort sett biler på veiene, grunnet det økende antallet biler i byen. 

Det er alltid mye trafikk og rushtrafikk i helgene, med få og dyre parkeringsplasser i byen. Når veiene er tomme på motorveien, må du huske å tilpasse farten. På mindre veier i tettbygde strøk er farten vanligvis 50 km/t og på større veier i utkanten er fartsgrensen 90 km/t. På motorveier er grensa 130 km/t.