Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Valencia

Hvis du er typen som liker å utforske nye steder, bør Valencia være din neste destinasjon. Dette fordi byen har flere attraksjoner som gir turister flotte opplevelser. En av de største bekymringene som kanskje dukker opp i tankene dine er transport i byen. Med leiebil eller leietjenester, trenger du imidlertid ikke å bekymre deg i det hele tatt. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan leiebiltjenesten fungerer i byen. 

Valencia-guide

Leiebil Valencia
Bilutleie Valencia

Valencia er den tredje største byen i Spania med sine kommunale områder som dekker et område på 134,6 kvadratkilometer, mens byområdet dekker 628,79 kvadratkilometer. Dette er også hovedstaden i det selvstyrte samfunnet i Valencia, og byen har en befolkning på over 2,5 millioner mennesker. På kartet ligger Valencia på bredden av Turia, en elv som ligger på den østlige kysten av den iberiske halvøya. Den har den største havnen på hele den vestlige middelhavskysten, og håndterer over 20 % av Spanias eksport. 

Til tross for ettervirkningene av finanskrisen i 2008, har Valencia ganske god økonomi. Omtrent 84 % av inntektene som genereres i byen kommer fra tjenestebaserte sektorer som telekommunikasjon. Til tross for dette er det fortsatt flere små og mellomstore næringer spredt over hele byen. Byen har vært kjent for å produsere tekstiler, kjemikalier, skip og brygg, og ble utnevnt til den 29. raskest forbedrende byen i hele Europa. Dette er også blant verdens beta-rangerte byer på grunn av sin innflytelse på underholdning, mote, media og utdanning. Byens BNP per innbygger (for hovedstadsområdet) er rundt 260 000 kroner, mens den samlede BNP utgjør rundt 486 milliarder kroner. 

  • Valencia har en befolkning på 2,5 millioner 
  • Byens BNP per innbygger er ca. 260 000 kroner 
  • Valencias offisielle språk er spansk og valensiansk 

De klimatiske forholdene i Valencia er gode, da byen har et subtropisk middelhavsklima. Vintrene er vanligvis korte og milde, mens somrene er lange, varme og tørre. Det er en gjennomsnittlig solskinnsvarighet på 2 696 timer per år. Sommeren i Valencia begynner vanligvis i april og varer til november. På grunn av fønvind og det faktum at byen ligger i den sørlige delen av Middelhavet, er vintrene vanligvis veldig milde. De kaldeste månedene er desember, januar og februar, med temperaturer på 8 grader om natten. 

Folket i Valencia blir kalt valensianske og er både vennlige og imøtekommende. Byen er vertskap for forskjellige arrangementer hele året som vil holde deg underholdt under hele oppholdet. Valencia er en tospråklig by, og de offisielle språkene som brukes i byen er valensiansk og spansk. Det er imidlertid noen av menneskene som bor i byen som er i stand til å snakke engelsk, så du trenger ikke å bekymre deg mye for kommunikasjon med folket. Valencia har en gastronomisk kultur og innbyggerne elsker mat i tillegg til idretter som fotball og rugby. 

Utforsk byen med leiebil

Det er flere fantastiske steder du kan oppdage i Valencia, og det fine er at disse stedene ikke er så langt fra hverandre. En av de mest populære turistattraksjonene i Valencia er Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dette er et imponerende senter dedikert til vitenskapelige og kulturelle utstillinger. Det er også katedralen i Valencia, som er en gotisk kirke som dateres tilbake til 1200-tallet. Avstanden mellom katedralen og Ciudad de las Artes y las Ciencias er 3,2 kilometer, og det tar omtrent 9 minutter å kjøre avstanden. 

Hvis du elsker naturen kan du også besøke Bioparc Valencia, som er en 25 mål stor dyrehage som huser tusenvis av dyr og dyrearter. For de som elsker historiske samlinger og kunst, er Palacio del Marqués de Dos Aguas (nasjonalt keramisk museum) et bra sted å besøke. Muséet ble åpnet i 1947 og det er flere interessante gjenstander som utstilles. Muséet viser også over 5 000 forskjellige tradisjonelle keramikkvarer i Valencia, så vel som i områdene rundt. Dyrehagen og muséet ligger 5 kilometer fra hverandre, og det tar omtrent 12 minutter å kjøre strekningen. 

Et annet fantastisk museum i Valencia er Museo de Bellas Artes som viser frem arkeologiske funn, skulpturer og malerier som dateres tilbake til 1400-tallet. Du finner kunst fra kjente valensianske kunstnere på dette museet. Oceanogràfic Valencia er et annet vakkert sted å besøke. Det huser det største akvariet i Europa med over 500 forskjellige marine arter. Du kan kjøre fra Museo de Bellas Artes til Oceanogràfic Valencia på 14 minutter, da avstanden mellom de to attraksjonspunktene er 6,2 kilometer. 

Mercado Central er et romslig marked som ble bygget i 1928, og det er også et flott turistattraksjonspunkt. Det er 1 300 markedsboder i bygningen hvor du kan få frukt og matingredienser til å tilberede noen av byens lokale delikatesser. Foruten Mercado Central, er det også flere restauranter og hoteller rundt i byen – som for eksempel Sercotel Sorolla Palace, som er et 4-stjerners hotell for turister. Blant de lokale rettene i Valencia er paella, bunyols og turrón. Avstanden mellom Mercado Central og Sercotel Sorolla Palace er 5,8 kilometer, og det tar omtrent 12 minutter å kjøre. 

Flyplasser

Byen har bare én flyplass, Valencia lufthavn (også kjent som Manises flyplass). Dette er en internasjonal flyplass som ligger omtrent 8 kilometer vest for Valencia og også håndterer innenriksflyvninger fra byen til andre deler av Spania. Det er tre terminaler på Valencia lufthavn, sammen med flere fasiliteter og tjenester, inkludert gratis Wi-Fi-forbindelse, apotek og leie av rullestol. Blant de mest populære stedene folk reiser til fra denne flyplassen er Madrid, Amsterdam, Paris og Frankfurt

På flyplassen finner du også forskjellige leiebiltjenester som Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Goldcar og Enterprise. Dette er internasjonale bilutleiefirmaer som har et godt omdømme i hele verden. Selv om du kan bestille bilutleie når du kommer til flyplassen, foreslår vi at du gjør det før du lander. De fleste av bilutleiefirmaene i Valencia har nettsteder der du enkelt kan bestille en leiebil. 

Det fine med å bestille online er at det er enkelt og at du også kan spesifisere en bilmodell du ønsker. Dessuten er informasjonen du trenger allerede gitt på disse nettstedene for bilutleie. Vi anbefaler deg imidlertid å sjekke alle bilene du leier grundig og påpeke alle skader før du drar med bilen. I tillegg bør du lese vilkårene for leiebiltjenesten, for eksempel om gebyret for å returnere en bil for sent. 

Trafikk

Valencia har gode veier og dette forklarer grunnen til at du opplever lite trafikk i byen. I de fleste deler av byen er veiene velutstyrt med gatelys og trafikklys installert. Alle veier i sentrum har en fartsgrense på 30 km/t. For motorveier er den tillatte fartsgrensen 120 km/t generelt sett for biler, mens busser og varebiler har en grense på 100 km/t. 

Valencia har samme fartsgrense som andre byer i Spania. Hvis du kjører på en vanlig landevei, er fartsgrensen 90 km/t for bil og 80 km/t for varebiler og lastebiler. Du må imidlertid være klar over at noen veier kan ha forskjellige fartsgrenser. Så sjekk alltid veiskiltingene for fartsgrensen som gjelder for veiene du kjører på. 

Når det gjelder parkeringsplasser er det mange offentlige parkeringsplasser i Valencia, så du trenger ikke å bekymre deg over hvor du skal parkere bilen din under utflukter i byen. Prisen på parkering kan imidlertid variere fra en parkering til en annen, men den er vanligvis rundt 10 kroner per time. Noen steder i byen, hvor du ikke finner en parkeringsplass i nærheten av destinasjonen, kan du se etter gateparkering eller dra til nærmeste parkering og ta offentlig transport til destinasjonen.