Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Amsterdam

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Amsterdam inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Leter du etter et godt tilbud på bilutleie i Amsterdam? Enten du ønsker å hente leiebilen på flyplassen eller i Amsterdam sentrum, vil du sikkert finne en bil som passer akkurat for deg og ditt behov.

Amsterdam miniguide

Leiebil Amsterdam
Bilutleie Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og landets hovedstad. Amsterdam ligger nordvest i Nederland, i provinsen Noord-Holland. Amsterdam har forbindelse til havet gjennom Nordsjøkanalen. Herfra går det ferge til Newcastle og Harwich i Storbritannia. 735.000 innbyggere bor i bykjernen, mens med forsteder bor det totalt 2.1 millioner i Amsterdam.

Amsterdam er kjent for tulipaner, øl og sine mange kanaler. Rijksmuseum er viden kjent for sine nederlandske mesterverk i malerkunst av Rembrandt, Van Gogh, Gauguin og Toulouse-Lautrec bl.a. Stedelijk Museum huser moderne kunstnere som Picasso, Chagall og Matisse. Amsterdam er en kjent musikkby, og Concertgebouw-orkesteret har ry som et av verdens beste. I Amsterdam ligger også Anne Franks Hus, der familien holdt seg skjult 1942-44 . Det er idag museum. Byen har 7.000 historiske bygninger og en rekke museer, i tillegg til dyrehage og planetarium for å nevne noen attraksjoner.

Flyplass

Amsterdam Airport Schiphol (AMS) ligger 18 km sørvest for Amsterdam sentrum, og er hovedflyplassen i Nederland. Den er også en av de mest trafikkerte i Europa.

En rekke av de ledende, internasjonale bilutleieselskapene har sine kontorer på flyplassen – deriblant Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt, Enterprise, Thrifty, Alamo og Dollar.

Trafikk

Veinettet i Nederland holder en meget høy standard – og skiltingen er svært god og informativ. En rekke motorveier starter i Amsterdam – bl.a. A1, A2, A4 og A8.

Fartsgrensene i tettbebygde strøk er 50 km/t, på landeveier 100 km/t og på motorveier 130 km/t.

Promillegrensen i Nederland er 0,5 – i motsetning til Norge som har 0,2.

Leier man bil i Amsterdam, er det et godt tips å undersøke på forhånd om hotellet tilbyr parkeringsplass for sine gjester. Parkeringsavgiftene i Nederland er nemlig høye, og ved feilparkeringer må man påregne svært store bøter.

Kjøretips med leiebil

Amsterdam er en flott leiebil-destinasjon med relativt korte avstander til andre byer og steder i Nederland. Med leiebil kan man dessuten kjøre helt i sitt eget tempo, og slippe å være avhengig av offentlig transport.

Et kjøretips er å besøke Europas største og travleste havneby, Rotterdam, som ligger 74 km sørvest for Amsterdam. Rotterdam er Nederlands nest største by med omlag 607.000 innbyggere. Byen har en spennende arkitektur, og både Erasmusbroen og Kubehusene er flotte severdigheter her. Rotterdam har dessuten både zoologisk og botanisk hage.

En utflukt til ”Europas hovedstad” Brussel i nabolandet Belgia (210 km) kan også anbefales. Man kjører strekningen Amsterdam – Brussel på ca. 2,5 timer. Brussel er hovedstad i Belgia, og har i overkant av 1 mill. innbyggere. Byen huser bl.a. NATO’s hovedvarter, EU-rådet, Europakommisjonen og Europaparlamentet. En stor severdighet i Brussel er hovedtorget “Grand-Place” – med flere historiske bygninger – deriblant Rådhuset fra 1400-tallet.

Også parken Mini-Europa i Brussel er en stor turistattraksjon. Her kan man se modeller av kjente bygninger fra de fleste land i Europa.

Utover dette finnes det en rekke interessante byer innenfor Nederlands grenser, som egner seg for dagsturer.