Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Lanzarote

Drømmer du om å besøke Lanzarote og reise rundt akkurat som det passer deg? Med guiden vår kan du få god oversikt over øya før du tar turen. Øya tilbyr flere fantastiske steder å besøke selv om den ikke er spesielt stor. Du kan enkelt finne et leiebilfirma som kan hjelpe deg med en rimelig bil. Ved å gå for en leiebil kan du enkelt reise rundt i byen uforstyrret og privat. 

Lanzarote guide

Leiebil Lanzarote
Bilutleie Lanzarote

Lanzarote er en øy i Spania som ligger i den nordøstlige delen av de selvstyrte Kanariøyene. Øya ligger omtrent 125 kilometer utenfor den nordlige kysten av Afrika og spenner over et område på omtrent 846 kvadratkilometer. Lanzarote har en befolkning på omtrent 150 000 innbyggere, noe som kvalifiserer den som den tredje mest befolkede øya i øygruppa etter Gran Canaria og Tenerife. Dessuten er det den fjerde største av Kanariøyene. Det er et viktig område for faunaen, floraen og andre funksjoner av spesiell interesse, og er blitt erklært et naturreservat av UNESCO. 

Insula de Lanzarotus Marocelus var byens første registrerte navn, og ble utarbeidet av en italiensk-mallorkansk kartograf kalt Angelina Dulcert som oppkalte den etter en genuesisk navigatør, Lancelotto Malocello. Øyas moderne navn «Lanzarote» er avledet fra det første utkastet av navnet. Øyas opprinnelige navn var Tytheroygaka, og representerer den naturlige leirfargen som stammer fra dens vulkanske opprinnelse. For å si det enkelt er øya Lanzarote skapt av glødende vulkanutbrudd og domineres av størknet lava samt noen bergmønstre. Øya har flere viktige ting å by på: 

  • Biologisk mangfold 
  • Gode transportmuligheter (luft, sjø og vei) 
  • Festivaler (Romeria los Dolores) 

Øya Lanzarote ligger nær øyene Fuerteventura (11 kilometer sørvest for Lanzarote) og Gran Canaria (335 kilometer sørvest for Lanzarote). Imidlertid er alle kanaler mellom de tre øyene bare tilgjengelige med ferger. Størrelsen på øya Lanzarote er 60 kilometer fra sør til nord og 25 kilometer fra øst til vest. Den har en 213 kilometer lang kystlinje bestående av strand, sand og steiner. Det generelle landskapet består av fjellkjeder – Famara og Ajaches, og en ørken (El Jable-ørkenen), som skjærer gjennom Montanas del Fuego og Famara. 

Ifølge Koppen-klimaklassifisering, er den generelle klimatiske tilstanden for Lanzarote subtropisk ørkenklima. En større mengde nedbør oppleves bare i vintersesongen, med somre som er preget av tørt vær. Den gjennomsnittlige nedbørsmengden mellom månedene juni og august er på det meste 0,5 mm, mens mellom månedene desember og februar er det mindre enn 20 dager med nedbør. Derfor ligger temperaturene om vinteren og sommeren som regel på mellom 18 og 25 grader celsius. Til tross for det, holder øya fortsatt et rikt biologisk mangfold av flora og fauna. 

Utforsk med leiebilen din

Ingen drar til Lanzarote uten å besøke Timanfaya nasjonalpark. Er du redd for vulkanene? Vel, ikke vær det! Vulkanene i parken har vært sovende siden 1824, derfor vil det ikke bli nødvendig å rømme fra brennende lava. Parken ligger omtrent 21,5 kilometer fra Lanzarote lufthavn, og kjøreturen dit tar 20 minutter. Det er for risikabelt å krysse det spennende området til fots, men en turbuss eller en elektrisk Twizy-bil som er åpen på begge sider sørger for en kul måte å utforske området på. 

Et annet fantastisk sted å besøke er Jameos del Agua-hulene som er lokalisert nordøst på Lanzarote. Byen er hjemsted for flere lavahuler. I tillegg har byen også et rikt tilbud når det kommer til kultur, turisme og kunst. I Jameos del Agua finner du flere typer restauranter, hager, museer og et underjordisk saltvann du kan beundre. Byen er også hjemsted for en unik og sjelden hummerart. Dette krepsdyret har en gulhvit farge og vokser seg knapt over en centimeter lang. 

Du kan også besøke Playa Blanca med leiebilen. Denne byen ligger 35 kilometer sørvest for Arrecife. Playa Blanca har en robust økonomi og slo rekorden i 2008 som den første byen på Lanzarote som har et dedikert lokalt busstilbud. Bortsett fra gode transportmuligheter har byen også en statlig skole, en privatskole, en notarius publicus, Marina Rubicon, kirke og et offentlig bibliotek. 

Timanfaya nasjonalpark er også et annet reisemål du kan besøke på denne øya, og det ligger bare 26 kilometer vest for Arrecife. Parken dekker deler av kommunene Tinajo og Yaiza, og den er så stor som 51 kvadratkilometer. Et morsomt faktum er at bakken består ene og alene av vulkansk grunn. Symbolet for parken er en statue av «El Diablo», laget av den berømte kunstneren César Manrique. Offentlig tilgang til parken er strengt regulert, men det er en populær kort rute som du kan besøke med kamel. 

Flyplasser

Det er ganske mange flyplasser tilgjengelig på øya, men øya har bare én stor kommersiell flyplass. Denne flyplassen fungerer som hovedinngangspunkt og var populært kjent som Lanzarote lufthavn. I 2019 ble den imidlertid omdøpt til César Manrique-Lanzarote, som inkluderte navnet på den populære lokale kunstneren César Manrique. Det året falt også sammen med 100-års feiringen av hans fødsel. 

I 2018 registrerte flyplassen å ha betjent rundt 7,3 millioner passasjerer, som er nesten 40 % økning sammenlignet med ti år tidligere. Det er for tiden to terminaler som blir bygget for å betjene passasjerer. Flyplassen tilbyr forskjellige leiebilalternativer du kan velge mellom. Noen av disse alternativene er utleiefirmaene: Top Car, Hertz, Goldcar og Cicar. Passasjerer besøker ofte Brussel, Wien, Madrid og London fra denne flyplassen. 

En annen flyplass tilgjengelig nær Lanzarote er Aeropuerto De Fuerteventura. Selv om flyplassen ikke er bygget på øya, betjener den også Lanzarote. Flyplassen forbinder over 80 destinasjoner over hele verden og betjener minst 5,6 millioner passasjerer. Folk besøker ofte Berlin, Dublin, Madrid og Helsinki herfra. Med to forskjellige terminaler er flyplassen godt utstyrt for å betjene passasjerer. Flyplassen har flere leiebilalternativer, og noen av dem er Interrent, Budget og Plus car. 

Trafikk

Lanzarote har et godt nettverk av veier gjennom byen. Fartsgrensen for motorveiene i byen er 120 km/t. I bebygde områder reduseres imidlertid fartsgrensen til 50 km/t, mens den på landeveier er 90 km/t. Du må huske på at det er faste fotobokser mellom Playa Blanca og Arrecife. Dette er vanlig for lange strekninger som LZ-2-ruten. 

Parkeringsmuligheter er hovedsakelig gateparkering eller tilfeldige ledige plasser. Du vil mest sannsynlig finne et trygt sted å parkere gratis. Unngå imidlertid reserverte plasser som merket med gule skilt. Det er ganske enkelt å kjøre på øya. En av grunnene er at øya ikke er for stor, og at stedene også er tilstrekkelig skiltet for å informere sjåførene på en god måte. I tillegg til dette er det lite eller ingen trafikk. 

Det er to hovedveier som kan være litt vanskeligere enn de andre du kjører på. Den første er LZ-10-ruten som går ned til byen Haria. Denne ruten er en fjellvei med fem skarpe svinger. Hvis du er tålmodig skal den dog ikke være vanskelig å kjøre på. Den andre ruten er LZ-202 som går til Mirador del Rio, som er akkurat stor nok for to mellomstore biler. Den mest utfordrende delen av kjøreruten er når du vil beundre utsikten langs fjellskrenten.