Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Tenerife

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Tenerife inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til den vakre øya Tenerife? Kanskje du ønsker å leie bil under ditt ferieopphold? Det er svært praktisk med bilutleie på Tenerife, slik at man kan ta hyggelige dagsturer og utforske mer av øya i eget tempo. Det lønner seg å bestille leiebilen i god tid før avreise, og mange turister velger dessuten å hente bilen allerede på flyplassen. Da slipper man å tenke på offentlig transport til hotellet.

Det er også mulig å hente leiebilen i de mest populære turistbyene på Tenerife, dersom dette er ønskelig.

Tenerife miniguide

Leiebil Tenerife
Bilutleie Tenerife

Tenerife er den største av Kanariøyene. Den ligger i Atlanterhavet, ca. 300 kilometer utenfor nordvest-kysten av Afrika – og er et av verdens fremste feriesteder. Hovedstaden på øya heter Santa Cruz de Tenerife og har 221.627 innbyggere (2006). Klimaet er gunstig, og temperaturen synker sjelden under 20 grader. Langs kysten er det mange populære og  idylliske småbyer, og badestrendene regnes for å være svært attraktive.

Øya kan også by på en vill og vakker natur. Den høyeste fjelltoppen, Pico de Teide (3718 m.o.h.), er faktisk over 1200 meter høyere enn Galdhøpiggen – og er dermed også Spanias høyeste fjell. Tenerife har to flyplasser, Tenerife Lufthavn Sør og Tenereife Lufthavn Nord.

Det er et svært aktivt og variert natteliv på Tenerife, og restaurantene er kjent for sine mange og varierte fiskespesialiteter. Tenerife tar hvert år imot mer enn 5,5 millioner turister, og mange charterselskaper tilbyr reiser hit i flere ulike prisklasser.

Flyplass

Tenerife har to flyplasser, og den travleste ligger i hjertet av turistområdet på sørsiden av øya. Tenerife South Airport (TFS) betjener 9,1 millioner passasjerer i året (2014), og ligger kun 17 km øst for turiststedet Playa de las Americas. Ved ankomsthallen har en rekke bilutleiefirmaer sine kontorer – deriblant Auto Reisen, Goldcar, Hertz, Avis, Cicar og Europcar.

Den nordlige flyplassen – Tenerife North Airport (TFN) betjener 3,6 passasjerer i året (2014), og ligger 13 km nordvest for øyas hovedstad Santa Cruz de Tenerife. I terminalbygningen har leiebilaktørene Auto Reisen, Cicar, Avis, Hertz og Europcar sine filialer. Avstanden fra flyplassen til den nordlige byen Puerto de la Cruz er 26 km.

Trafikk

Tenerife har et godt utbygd veinett med motorveier og landeveier, og trafikkreglene er de samme som i resten av Spania. Det er bl.a. motorvei (Autopista TF-1) som strekker seg fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife i nordøst til byen Adeje i sør. Det er også motorvei fra hovedstaden vestover til den nordlige kystbyen Icod de los Vinos (Autopista TF-5).

Fartsgrensen på motorveiene ligger fra 90 km/t opptil 120 km/t, og ved tettbebygde strøk er fartsgrensen 50 km/t. Enkelte motorveier krever bompenger.

Promillegrensen på Tenerife er 0,5, i motsetning til Norge som har 0,2 i promillegrense. Det anbefales likevel å være helt avholds når man skal kjøre bil.

Fjellområder på øya har ofte bratte, smale og svingete veier, så her er det viktig å kjøre forsiktig.

Kjøretips med leiebil

Tenerife har noe for enhver smak –  enten man ønsker å oppleve storbyliv og shopping i hovedstaden eller man foretrekker sol- og badeferie langs kysten i sør. Med leiebil kommer man seg enkelt rundt til de forskjellige attraksjoner og severdigheter, og man kan også ta trivelige dagsturer til nærliggende byer og tettsteder.

Et kjøretips er å ta en dagstur til Teide Nasjonalpark – der høyeste fjelltopp måler 3718 m.o.h. Nasjonalparken ligger sentralt på Tenerife, omlag 40 km sørvest for hovedstaden Santa Cruz og 45 km nord for turistbyen Playa de las Americas. Med leiebil kan kan kjøre opp til ca. 2000 meters høyde, og deretter ta kabelbanen “Teleférico del Teide” videre opp til toppen. Nasjonalparken byr på storslått utsikt og vakker natur – og man kan dessuten beskue et vulkansk krater som har en omkrets på 48 km.

Med leiebil kan man også ta en dagstur til dyreparken Loro Parque Tenerife – som er en flott attraksjon for hele familien. Dyreparken ligger nord på øya, nær byen Puerto de la Cruz. Her kan man se en rekke dyrearter – deriblant gorilla, sjimpanse, tiger, jaguar, pingvin, dovendyr, flamingo, skilpadde og papegøye. Det er også et stort akvarium med tropiske fisk i dyreparken, og stedet har underholdende show med delfiner, spekkhuggere og sjøløver.

Loro Parque Tenerife ligger 43 km sørvest for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife og 111 km nord for Playa de las Americas.