Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Trollhättan

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Trollhättan inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Trollhättan miniguide

Leiebil Trollhättan

Bilutleie Trollhättan – Foto: © Tubaist

Trollhättan er en industriby med ca. 46.000 innbyggere, som ligger i Västra Götalands län – 32 km øst for Uddevalla og 77 km nord/nordøst for Göteborg. Trollhättan fikk bystatus først i 1916 – og er mest kjent som produksjonssted for bilmerket SAAB (som i 2010 ble overtatt av den nederlandske bilfabrikanten Spyker Cars). Også flymotorfabrikken Volvo Aero ligger i Trollhättan.

De mest populære turist-attraksjonene i Trollhättan er knyttet til Göta Älv, som renner gjennom byen. Det gjelder fossen Trollhättefallen og – ikke minst –  den 82 km lange Trollhätte Kanal, som forbinder Sveriges største innsjø, Vänern, med Kattegatt. I den delen av kanalen som ligger ved selve Trollhättan finnes Polhems slussled, et slusesystem oppkalt etter konstruktøren Christopher Polhem (1661-1751). Prosjektet ble fullført i 1752, året etter Polhems død – men den eldste slusen (Lilla Edets sluss) ble anlagt en generasjon tidligere (1607).

Av andre severdigheter i byen må SAAB-museet og Innovatum Science Center nevnes. Ellers har det i løpet av de siste årene utviklet seg et spennende miljø for filmproduksjon i Trollhättan – populært kalt ”Trollywood”.

Den regionale flyplassen Trollhättan-Vänersborg flygplats (med ruter til Stockholms-lufthavnene Bromma og Arlanda) ligger 5 km nordøst for byen – mens nærmeste internasjonale flyplass er Landvetter i Göteborg.

Norsk bokmål