Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Praha

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Praha inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

En leiebil i Praha er en praktisk måte å utforske Tsjekkias hovedstad og de omkringliggende områdene på.

Praha miniguide

Leiebil Praha
Bilutleie Praha

Praha ligger mot nordvest i Tsjekkia ved elven Vltava. Denne elven deler byen i to med flere bydeler på hver side, blant annet gamlebyen i nord på østbredden. Praha er hovedstaden i landet og var også hovedstaden i det gamle Tsjekkoslovakia. Med et innbyggertall på over 1 300 000 (2023) er Praha den største byen i Tsjekkia. De tidligste opptegnelsene av Praha er fra 928.

Praha er kjent for sine mange broer som går over Vltava, og den mest populære er den gotiske Karlsbroen fra 1300-tallet som er ca. 500 meter lang. Gamlebyen heter Stare Mesto og mange trekker hit på grunn av det opprinnelige gatenettet som er bevart samt de historiske bygningene. På torget i gamlebyen står det middelalderske klokketårnet med den vakre, astronomiske klokken. Praha tilbyr mange museer, severdigheter og historiske områder, i tillegg til festivaler som Prague Spring International Music Festival.

Praha har et temperert kontinentalklima med varme somre og kalde vintre. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er rundt 20°C, mens vinteren ofte bringer kuldegrader, ned til -4°C i januar, som er den kaldeste måneden.

Flyplass

Praha er betjent av Václav Havel lufthavn Praha. Avstanden fra Václav Havel lufthavn Praha til sentrum er omtrent 20 kilometer. Du har muligheten til å leie bil direkte fra flyplassen, og det finnes flere leiebilselskaper som tilbyr et bredt utvalg av kjøretøy for å møte dine behov.

Fra Norge kan du finne direkteflyvninger til Praha fra hovedflyplasser som Oslo Lufthavn. Populære flyselskaper som opererer disse rutene inkluderer Norwegian og Czech Airlines, som gir deg enkel tilgang til denne sjarmerende byen.

Kjøretips med leiebil

Når du besøker Praha og har tilgjengelighet til en leiebil, åpner det et hav av muligheter for interessante utflukter.

  • Pilsen: Kjør vestover til denne byen kjent for sin ølproduksjon. Besøk Pilsner Urquell bryggeriet for en omvisning og smaking.
  • Český Krumlov: Denne UNESCOs verdensarvlisten byen er en av de mest populære i Tsjekkia. Turen tar cirka tre timer.
  • Terezín: Kjør mot nord for å besøke Terezín festning og det tidligere konsentrasjonsleiren, for en historisk og tankevekkende tur. Turen tar ca. 1 time.