Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Potsdam

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Potsdam inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Potsdam miniguide

Leiebil Potsdam
Bilutleie Potsdam

Potsdam, som har ca. 132.000 innbyggere (2008), ligger ved elva Havel – 35 km sørvest for den tyske hovedstaden Berlin. Den er hovedstad i delstaten Brandenburg. Det var en boplass her allerede i bronsealderen, mens Potsdam som by er kjent fra år 993.

Det som særpreger Potsdam er de mange slottene og parkene. De fleste av dem inngår som en del av ”Palasser og parker i Potsdam og Berlin” på UNESCOs verdensarvliste. Den mest storslåtte av parkene er Park Sanssouci. Her finnes det flere vakre slott. Det eldste og mest kjente er Schloss Sanssouci (1745-47), men også de mektige Neues Schloss (1763-69) og Orangerieschloss (1851-64) ligger her – i tillegg til det mindre lystslottet Charlottenhof (1826).

I parken Neuen Garten ligger Marmorpalais (1787-92) og den russiske landsbyen Alexandrowka, som ble anlagt først på 1800-tallet. En annen stor park, litt i utkanten av det sentrale Potsdam, er Park Babelsberg, der vi både finner Schloss Babelsberg (også kalt ”Kleines Schloss”) og Filmpark Babelsberg, som er Tysklands svar på Hollywood.

I den historiske bykjernen, Altstadt, har Potsdam sin egen Brandenburger Tor, oppført i 1770 (som ikke må forveksles med den i Berlin) – og her er dessuten det gamle rådhuset (Altes Rathaus fra 1753 et populært besøksmål.

Den internasjonale lufthavnen Berlin-Tegel Flyplass ligger 35 km nordøst for Potsdam.