Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Wiesbaden

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Wiesbaden inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Wiesbaden miniguide

Leiebil Wiesbaden

Bilutleie Wiesbaden

Wiesbaden er en by med rundt 285.000 innbyggere (2008), og ligger i den vestre delen av Tyskland. Byen er hovedstad i delstaten Hessen – til tross for at nabobyen Frankfurt am Main er betydelig større. Wiesbadens opprinnelse kan dateres til år 6 e.Kr., da romerne anla en festning der.

Byens middelaldersentrum ble ødelagt av to store branner på 1500-tallet. Den eldste bygningen, som fremdeles er bevart – og som er en sentral attraksjon – er det gamle rådhuset (oppført i 1610). Ellers er Schlossplatz et midtpunkt i den indre bykjernen. Dette historisk viktige torget er omgitt av en rekke monumentale 1800-tallsbygninger. De mest dominerende er Marktkirche fra 1850-årene (byens høyeste bygning, der spiret rager 92 meter over bakken) og Stadtschloss – et palass bygget rundt 1840 for hertug Wilhelm I. av Nassau.

Det finnes for øvrig flere byggverk i Wiesbaden som kan knyttes til hertugfamilien Nassau – først og fremst Erbprinzpalais (1813-17) i Wilhelmstrasse og Scloss Biebrich (1702), som ligger 4,5 km sør for sentrum (nær bredden av Rhinen).

Siden 2. verdenskrig har det vært et betydelig amerikansk militært nærvær i Wiesbaden – noe som har satt sitt preg på byen. Litt utenfor sentrum ligger nemlig hovedkvarteret til 1. US-panserdivisjon, og i mange år har også det europeiske hovedkvarteret for US Air Force (med militærflyplassen Wiesbaden-Erbenheim) vært lokalisert her.

Nærmeste sivile lufthavn er Frankfurt Internasjonale Flyplass, som ligger 30 km øst for Wiesbaden.

Norsk bokmål