Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Atlanta

Vurderer du å dra på ferie til Atlanta, og lurer derfor på hvordan du kan leie en bil og dermed bevege deg fritt i byen? Da trenger du ikke å fundere mer. Du vil finne mange selskaper som tilbyr deg en rimelig leiebil, som også vil dekke dine behov. Å leie en bil er lett og ukomplisert. De fleste leiebilfirmaer finnes ved flyplassen, eller i nærheten av denne. Uansett kan du bestille en leiebil ved å gå inn på nettsiden til det leiebilfirmaet du foretrekker.

Atlanta guide

Leiebil Atlanta
Bilutleie Atlanta

Byen Atlanta er en fin destinasjon å reise til. Den er hovedstaten i staten Georgia i USA. Atlanta er den femte byen som har vært hovedstad i staten Georgia. Det er den høyest befolkede byen i denne staten, med cirka 498 000 innbyggere. Økonomisk sett er byen på tiendeplass i hele nasjonen, med et bruttonasjonalprodukt på cirka 2,5 billiarder kroner. Atlanta er kjent for flere ting, deriblant musikaler, idrettslag, gjestfrihet, og den travleste passasjerflyplassen – Hartsfield Jackson International Airport. Store byer i nærheten av Atlanta inkluderer Birmingham, AL, Nashville, TN og Charlotte, NC.

Musikkarven til denne byen inkluderer Scarlett O’Hara, i tillegg til forskjellige hip-hop- og R&B-legender som Usher, Outkast og Ludacris. Byen har lett og sømløs transport, noe som gjør dette til en flott plass for folk å bo. Atlanta har gode værforhold, hvor juni er den varmeste måneden (gjennomsnittlig 32 °C), og januar er den kaldeste måneden (gjennomsnittlig 11 °C). Byen er hjemstedet til verdenskjente moguler, kokker og entreprenører. En ting som gjør Atlanta interessant er de lave levekostnadene og alle jobbmulighetene.

  • Byen Atlanta er det største og mest avgjørende transportsenteret i Georgia.
  • Den beste tiden til å besøke Atlanta på er om våren, når skrubbærene og rododendronene blomstrer, og om høsten, når Appalachia-fjellet er på sitt beste.

Atlantas økonomi er preget av velstående verdenskjente selskaper som Holiday Inn og Coca-Cola, og den prestisjefylte olympiske begivenheten som fant sted i 1996. Byen Atlanta er også populær på grunn av den velsmakende maten. De populære rettene som finnes i Atlanta inkluderer fritert kylling, grillet mat, burger, stekte paier og «naked dogs», søt te, Brunswick-stappe, og det populære konseptet med «meat and three»-restauranter. På grunn av de dyktige kokkene, er byen også kjent for restauranter i verdenstoppen.

I tillegg er Atlanta kjent for å bevare sin historiske karakter. Du kan besøke kulturminnet for Martin Luther King Jr. eller Atlantas historiesenter for å lære mer om områdets historie. Både naturlige og menneskeskapte severdigheter gjør Atlanta til et unikt sted. Fra frodige grønne løvverk, til fargerik flora og turmuligheter på steinfjell, samt den spektakulære byhorisonten. Andre kjente naturattraksjoner i Atlanta inkluderer Georgia Aquarium, Atlanta botaniske hage, Piedmont Park og Zoo Atlanta. Hvis du er mer interessert i handlemulighetene, så vil du finne en blanding av håndverksbutikker og butikker med mye utvalg, som vil tilfredsstille din lyst til å shoppe.

Oppdagelser med din leiebil

Byen Atlanta byr på mange spennende steder som du kan besøke ved hjelp av en leiebil. Ta deg en kjøretur til Georgia Aquarium hvor du vil oppleve et rikt maritimt dyreliv. Georgia Aquarium er plassert i sentrum av byen, forbi Centennial Plympic Park, og i nærheten av CNN Studio Tours og World of Coca-Cola. Distansen til denne plassen er typisk mellom 14 km og 19 km og tar mellom 7–20 minutter å kjøre, avhengig av hvor du befinner deg og ruten du velger.

Et annet interessant sted som kan besøkes ved hjelp av en leiebil er the Swan House. The Swan House ble bygget av Emily og Edward Inman i 1928. Her vil du se hvordan mennesker i Atlanta levde før i tiden. Dette er plassert i Atlantas historiske senter. Avstanden til the Swan House er toppen 35 km, noe som vil ta deg omtrent 52 minutter med leiebilen din, avhengig av hvor du befinner deg og ruten du velger. Du kan også sjekke ut Smith Family Farm i samme område (Atlanta History Center).

I tillegg kan du kjøre med din leiebil for å for eksempel besøke High Art of Museum – et av fremste kunstmuseene sørøst i USA. Det er plassert på Peachtree-gaten i Midtown. Museet rommer en av Amerikas mest utrolige kunstkolleksjoner, fra 1800- og 1900-tallet. Avstanden til High Art of Museum er cirka 22,5 km avhengig av utgangspunkt, noe som vil ta cirka 27 minutter med leiebilen din.

Hvis du ønsker å utforske Atlanta by med leiebil, kan du sjekke ut noen fantastiske restauranter som tilbyr de beste måltidene i Atlanta. En av disse restaurantene er Dos Bocas, som er lokalisert i byens sentrum. Avstanden til Dos Bocas er cirka 23 km, noe som vil ta deg cirka 45 minutter med din leiebil. Andre steder som du kan utforske med leiebil er Ponce City Market, Redbird restaurant, the Atlanta BeltLine og Alma Cosina. Det er imidlertid anbefalt å bruke karttjenesten til Google når du drar til din utvalgte destinasjon.

Flyplasser

Byen Atlanta, Georgia, er hjemmet til flere kommersielle flyplasser. En av de mest populære flyplassene er Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Denne flyplassen er en av de travleste flyplassene i verden. Denne flyplassen er lokalisert i Clayton County, 16 km fra Atlanta sentrum. Denne flyplassen tilbyr direktefly til over 70 internasjonale og 150 nasjonale destinasjoner. Noen leiebilfirmaer som du vil finne ved Hartsfield-Jackson flyplassen inkluderer Avis, Budget, Hertz, Enterprise, Thrifty og Advantage. Bilene som tilbys inkluderer flerbruksbiler, luksusbiler, spesialbiler, premium-biler, SUV-er og mellomstore biler. Noen av de mest populære flyvningene fra Hartsfield–Jackson Atlanta internasjonale lufthavn er ruter som går til Beijing, Dallas og New York.

En annen kjent flyplass i Atlanta by er Fulton County. Dette er en regionseid flyplass lokalisert i Fulton, Georgia. Denne flyplassen er plassert cirka 10 km vest fra det sentrale forretningsområdet i Atlanta. Den tjener også som generell flyplassavlaster for Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport. Denne er også kalt Brown Field eller Charlie Brown Airport. Leiebilfirmaer ved Fulton County Airport-Brown Field inkluderer Hertz, Alamo, National, Dollar med flere. Bilene som tilbys inkluderer økonomi-, luksus- og familie-klasse.

Flyplassen DeKalb-Peachtree er også en fylkesbasert flyplass plassert i Chamblee, i Dekalb-regionen. Denne flyplassen er kjent som PDK, og ble også bygget som generell flyplassavlaster. Denne flyplassen er på plass nummer to, når det kommer til popularitet, etter Atlanta International Airport. Leiebilfirmaer tilgjengelig ved PDK inkluderer Hertz og Easirent. Du kan velge mellom flere biltyper, inkludert kabriolet, luksus, SUV, økonomi og minibusser. Det er fortsatt flere flyplasser i Atlanta-området, inkludert Galleria Heliport, Skypas Heliport, Bridge Building Heliport og mange flere.

Trafikk

Atlanta har opplevd trafikkproblemer til og med før biler ble introdusert på dette stedet. Dette var et resultat av større fokus på konstruksjonen av bygninger, i forhold til infrastrukturen. I ettertid har biler ført til komplikasjoner når det kommer til byens infrastruktur. I tillegg har befolkningen i Atlanta vokst enormt, noe som fører til flere bilsjåfører på veien i rushtiden. Rushtiden på morgenen starter så tidlig som klokken 04:00 i Atlanta, og den kan vare til klokken 10:00. Men den verste trafikktiden er mellom 06:00–07:00 på morgenen. Trafikken er imidlertid vanligvis verst fra klokken 16:30–19:30.

Hvis du ikke ønsker å sitte fast i trafikken, så bør du unngå motorveiene i rushtiden. Den beste tiden til å reise gjennom Atlanta i din leiebil er cirka klokken 10:00 på morgenen, eller klokken 19:30 på kvelden. For å gjøre reisen enkel, bør du får deg en trafikk-app (Georgia Navigator). Atlanta by har fartsgrenser, både på motorveien og på landeveiene. Fartsgrensen på motorveiene er omtrent 110 km/t, mens landeveiene har en fartsgrense som er under 110 km/t.

Fartsgrensene i Atlanta er lovbestemt, og du kan få bot dersom du bryter dem. Veiene i Atlanta er velholdt, og byen har noen av de beste veiene for sjåfører. Derfor trenger du ikke å bekymre deg når du utforsker Atlanta i din leiebil. Atlanta har mange parkeringsmuligheter, inkludert dagsparkeringsplasser, rimelige parkeringsplasser og parkeringsplasser som er knyttet til offentlig transport. Byen tilbyr også langtidsparkering til rimelige priser. Firmaene som tilbyr parkeringstjenester inkluderer Lanier Parking Solutions, International Park Ride og Government Center Parking.