Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie New York

Elsker du å reise og se nye steder? Om du gjør det, er New York et at stedene du bør oppleve. Dette er blant de mest populære byene i USA – med vakker arkitektur, flotte omgivelser og flere turistattraksjoner. Byen har mange leiebilselskaper hvor du kan bestille leiebil til reisen din.

New York-guide

Leiebil New York
Bilutleie New York

New York City er en by med beliggenhet sør i staten New York. Det er den mest folkerike byen i USA med en befolkning på over 8,3 millioner i 2017. Byen har et areal på 784 kvadratkilometer og er midt i sentrum i New York Metropolitan Area. Det er en global by som er beskrevet som verdens hovedstad innen både finans, kultur og media. Dessuten har byen stor påvirkning på underholdning, teknologi, reklame, turisme, mote og sport. 

Byen kan spores tilbake til 1500-tallets «De forente Nederlandene», og den har utviklet seg til et internasjonalt symbol med en variert kultur. De forente nasjoner har hovedkvarter her. På grunn av den varierte kulturen, snakkes det over 800 språk i New York, men det offisielle språket er amerikansk engelsk. Valutaen i byen er amerikanske dollar, og byen har blant de beste økonomiene i verden. 

Til tross for 9/11-angrepet, fortsetter New York City å ha et rekordhøyt bruttonasjonalprodukt per innbygger. I 2017 var dette på 71 252 dollar, og byen har den største andel milliardærer sammenlignet med andre byer. Det finnes flere landemerker og distrikter i byen, noe som forklarer den store tilstrømningen av turister. Man kan si at New York City består av fem administrative divisjoner; Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island. 

Når det gjelder kultur, elsker folk fra New York musikk, visuell kunst, forestillinger og dans. Enkelte parader og festivaler finner sted i byen. På grunn av arealet i byen, varierer klimaet. Nord i byen er det et fuktig subtropisk klima, mens de vestlige delene har et maritimt klima. Byen har i gjennomsnitt 234 soldager. Vintrene i New York er kalde, mens somrene er tørre, med temperaturer opp mot 38 grader. 

Utforsk med leiebil

Et av de kule stedene du kan utforske i New York, er frihetsgudinnen. Det er en berømt statue, og faktisk blant de største statuene i verden. Frihetsgudinnen er 46 meter høy og symboliserer frihet. Om du vil nyte flott natur, er Central Park et fint sted å utforske. I parken kan du besøke Central Park Zoo, Strawberry Fields, the Lake og Belvedere Castle. Fra frihetsgudinnen til Central Park tar det 35 minutter med bil, og distansen er 10,9 kilometer. 

Rockefeller Center er blant de mest besøkte attraksjonene i New York. Du finner det på Manhattan, midt i underholdningssentrumet. Her finner du en utendørs skatepark for skatere, så vel som en bronseskulptur av Atlas. Kunstelskere kan besøke Metropolitan Museum of Art, som ble bygget i 1870. Muséet huser kunstsamlinger fra hele 5 000 år tilbake i tid. Her finner du våpen og beskyttelse, egyptisk kunst samt amerikansk dekorativ kunst. Distansen fra Rockefeller Centre til muséet er 4,3 kilometer og det tar 21 minutter i bil. 

Om du liker teater, bør du vurdere en tur til et Broadway-show når du er i New York. Broadway og teaterdistriktet er hovedsetet for teater i Amerika. Flere show har premiere på Broadway, og de er vanligvis veldig spennende. Empire State Building er et annet berømt landemerke i New York. Det er en bygning på 381 meter med 102 etasjer som gir deg utsikt over store deler av byen fra toppen. Å kjøre fra Broadway til Empire State Building i leiebil tar 11 minutter, og distansen er 1,8 kilometer. 

Flyplasser

Det finnes tre flyplasser i New York; John F. Kennedy International Airport (JFK), Newark International Airport og LaGuardia Airport. LaGuardia Airport har normalt lokale flyruter fra byen til andre steder i USA, mens de to andre flyplassene er internasjonale. Flyplassene har moderne fasiliteter som minibanker, valutakontorer, med mer. De vanligste stedene å reise til fra disse flyplassene er Boston, Tokyo, Miami, Montreal og Paris. 

Det finnes massevis av leiebilselskaper i New York. Disse inkluderer Advantage, Alamo, Avis, Enterprise, Budget, Hertz, Thrifty og Payless. Mange av disse leiebilselskapene er internasjonale merker som er kjent for å gi god service. Du kan bestille bil fra hvilket som helst selskap på flyplassen eller via nettsidene deres. Vi anbefaler at du bestiller bil før du ankommer, slik at du får den bilen du ønsker. 

Siden alle leiebilselskaper har egne vilkår og betingelser, anbefaler vi deg å lese igjennom alle vilkårene før du velger. De fleste selskaper fakturerer ekstra om du leverer bilen for sent, så sjekk vilkårene for å se hva som er gjeldende for deg. Inspiser bilen før du kjører, og gi beskjed om eventuelle feil eller mangler. 

Trafikk

Når det gjelder veikvaliteten, er veiene i New York fantastiske. Veiene er flotte, og alle nødvendige fasiliteter er tilgjengelig. Trafikken i New York er mest travel mellom 5:30 og 9:30, samt når folk slutter på jobb mellom 16:00 og 19:00. 

Fartsgrensen på de fleste veier i New York er 40 km/t. På motorveier som Cross Bronx Expressway og Long Island Expressway er fartsgrensen 80 km/t, mens fartsgrensen på andre veier varierer. Sjekk derfor alltid skiltene for å vite hva som er gjeldende. Det finnes flere parkeringsmuligheter i New York, og prisene er greie. Det finnes parkering på nesten alle hjørner i byen, og om du ikke finner noe ledig, kan du også parkere i gatene, der det er tillatt.