Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie London

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i London inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie eller forretningsreise til London, og har behov for leiebil? Det kan lønne seg å sammenligne priser på leiebil fra flere aktører før du bestiller, slik at du kan benytte deg av det beste tilbudet. Med leiebil i London kan du ta spennende utflukter i ditt eget tempo, og se mer av England.

London miniguide

Leiebil London
Bilutleie London

London er hovedstaden i Storbritannia og ligger sør i landet. Themsen deler byen i to og munner ut i Den engelske kanal 65 km lenger sør. Byen er delt opp i 32 bydeler samt den eldste bydelen City of London som bare kalles City. London har eksistert i omtrent 2000 år og fungerte som  handelsplass allerede rundt år 60 e. Kr. I dag ligger innbyggertallet på ca. 7 500 000 (2008).

London har utrolig mye å by på, både historiske byggverk, kjente parker og det verdenskjente teateret Westend. Besøkende kan velge og vrake i alle slags museer, fra Museum of London til Madame Tussauds. Kjente bygninger er klokketårnet Big Ben og det verdenskjente slottet Tower of London, hvor kronjuvelene ligger. Andre attraksjoner som bør avlegges et besøk er Buckingham Palace, London Zoo og Sea Life London Aquarium.

Flyplasser

Storbyen London betjenes av flere flyplasser, og den største er London Heathrow Airport (LHR) – som ligger 24 km vest for hovedstaden. Her har bilutleiefirmene Hertz, Avis, Europcar, National, Alamo, Enterprise, Budget og Sixt sine filialer.

London Gatwick Airport (LGW) ligger 62 km sør for bysentrum, og på flyplassen kan man hente sin forhåndsbestilte leiebil fra aktørene Avis, Hertz, Europcar, Sixt, National, Enterprise og Budget.

London Stansted Airport (STN) ligger 62 km nord for London, og betjenes først og fremst av lavprisselskaper som Ryanair og EasyJet. I terminalbygningen på lufthavnen finner man en rekke kjente og internasjonale bilutleieaktører tilgjengelig – deriblant Avis, Sixt, Budget, Enterprise og Alamo.

London City Airport (LCY) tilbyr også internasjonale flyruter, og befinner seg kun 14 km øst for bysentrum. Ønsker man å hente leiebilen her, finner man skrankene til Avis, Hertz, Alamo, National og Budget like ved siden av terminalbygningen.

Trafikk

Veinettet i Storbritannia er godt utbygd og har flotte motorveier. Som de fleste vet, har Storbritannia venstrekjøring, og rattet sitter på høyre side. Selvom de fleste tilpasser seg venstrekjøring fort, er det viktig å være ekstra oppmerksom i veikryss og i rundkjøringer. Synes man det virker uvant å gire med venstre hånd, anbefales det å bestille en leiebil med automatgir.

Husk at fartsgrensene i England er miles per hour – istedenfor km/t. I byområder er fartsgrensen 30 mph – noe som tilsvarer 48 km/t.

I sentrale London kan det være kaotisk å kjøre bil, og i enkelte soner er det innført rushtrafikkavgift (“Congestion Charge”). Denne avgiften gjelder alle hverdager i tidsrommet 07.00 – 18.30 – og koster 8 GBP. Områdene er markert med skilt som viser en hvit C på rød bakgrunn. Avgiften betales fra mobilen, internett eller på bensinstasjoner.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i London er det populært sommerstid å ta en dagstur til den fasjonable badebyen Brighton – som ligger 103 km sør for hrovedstaden. Kjøreturen tar ca. 2 timer, og her har man flotte bademuligheter med sandstrender. Stedet er også populært for vindsurfing, seiling og strandvolleyball. En stor turistattraksjon i byen er The Royal Pavilion Brighton fra 1700-tallet, som tidligere hørte til det britiske kongehuset. Idag er paviljongen åpen for publikum. Brighton Pier er også en av byens attraksjoner, og er et forlystelsessted med bl.a. restauranter, karuseller og spillehaller.

Et annet tips til utflukt med leiebil i London, er å kjøre til et av Englands mest kjente landemerker – Stonehenge. Stedet ligger 136 km sørvest for hovedstaden, og dette forhistoriske monumentet består av en sirkelformet megalittisk steinsetting – som er omgitt av en ringgrav. Stonehenge står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og deler av steinsettingen er over 3000 år.