Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Carcassonne

Planlegger du din neste ferie til Carcassonne, og ønsker du å reise rundt i byen med letthet? Da trenger du ikke å bekymre deg, fordi du finner en rekke leiebiltjenester på flyplassen eller i nærheten. Dette betyr at du kan leie nettopp den bilen du ønsker. Du kan også bruke bilutleieselskapets tilgjengelige nettsted for å leie en bil.

Carcassonne guide

Carcassonne
Bilutleie Carcassonne

Carcassonne er en by i Frankrike som ligger i regionen Occitanie, med en befolkning på rundt 50 000. Byen har vært bebodd siden den neolittiske tiden, og befinner seg mellom de historiske handelsrutene som knytter Middelhavet til Atlanterhavet sammen med Pyreneene og Massif Central. Byen ligger omtrent 80 kilometer øst for Toulouse, og har en landmasse på cirka 65 kvadratkilometer. 

Dette er en av de eldste byene i Frankrike, som historisk kan spores så langt tilbake som 3 500 f.Kr. I tillegg var byen en viktig handelsregion i år 6 f.Kr. Så når du besøker byen, vil du finne en rekke historiske monumenter som dateres tilbake til den neolittiske tiden. Byen er også kjent for rollen den spilte i albigenserkorstoget som en høyborg for de okitanske katarene. 

Byen har et subtropisk fuktig klima, men den har også et tydelig middelhavsklima med varme somre. Vintrene er både moderat milde og våte, men somrene er i gjennomsnitt 28 °C på dagtid med lite nedbør. Den høyeste registrerte temperaturen i byen er rundt 41 °C. I dette området er vanligvis de varmeste månedene mellom mai og oktober, mens de kaldeste månedene er mellom desember og mars. 

Når det gjelder sport i Frankrike, er Carcassonne et viktig sted. Dette var målbyen og utgangspunktet for henholdsvis trinn 15 og 16 av Tour de France i 2018. Rugby union er også veldig populært i byen, i likhet med resten av det sørvestlige Frankrike. I tillegg er byen også kjent for sin kunst, og historien blir fortalt på forskjellige kreative måter, for eksempel gjennom Stephen Eichers album fra 1993 kalt «Carcassonne». 

Utforsk med leiebil

Byen Carcassonne er fylt med mange interessante steder du kan besøke. Som turist vil du ha et bredt utvalg av sightseeing-alternativer å velge mellom. Et av de mest utrolige stedene du kan besøke er skolemuseet, som viser det franske skolelivet mellom 1880- og 1960-årene. Avstanden fra flyplassen til museet er cirka 7,4 kilometer, og med leiebil kan du komme deg dit på 13 minutter. 

Du kan også besøke en av de mange restaurantene og lokale kjøkkenene hvis du vil smake på Carcassonnes kjøkken. Byen er kjent for sin kjærlighet til kjøtt, og da spesielt fjærkre. Den spanske spekeskinken er en kjent spesialitet i byen. En av de mest populære restaurantene er Restaurant Gastronomique La Barbacane. Med en leiebil kan du komme deg til restauranten innen 12 minutter, da den estimerte avstanden fra flyplassen er 7,2 km. 

Et annet interessant sted du kan velge å besøke, er den historiske landsbyen Caunes-Minervois som har Black Mountain bak seg. Landsbyens omgivelser er fredelige, og du kan se både steinmurer, frukthager, olivenlunder og Minervois vingårder. Du kan komme deg til landsbyen fra flyplassen med en leiebil på 29 minutter, med en estimert avstand på 24,3 km. 

Flyplasser

Det er bare én flyplass i byen Carcassonne, og den er kjent som Aéroport de Carcassonne, og er koblet til en rekke internasjonale og lokale destinasjoner. Hvis du reiser fra Norge kan det lønne seg å dra til utlandet, for så å fly videre til Carcassonne. Noen av de mest populære byene du kan reise til fra flyplassen er Glasgow, Dublin, Manchester, London og Edinburgh

Du vil finne et imponerende stort antall bilutleiefirmaer som ligger på flyplassen eller i nærheten. På den måten kan du enkelt leie bilen du velger og starte turen til byen. Noen av de populære leiebiltjenestene du finner er Europcar, Hertz, Budget og Sixt. 

Før du fortsetter å velge leiebilstjeneste, må du ta en titt på selskapets regler og vilkår. På den måten vil du ha en dyp forståelse av retningslinjene deres, og du vil kunne unngå å bli bøtelagt for å ha brutt noen del av den gjeldende avtalen. 

Trafikk

Veiforholdene i Carcassonne er gode, noe som gjør kjøringen rundt i byen jevn og enkel. Det anbefales imidlertid at du unngår å kjøre i rushtiden, som er mellom kl. 08:00 og 09:00 om morgenen. Du må også unngå å bryte fartsgrensen og trafikklovene. 

Byen har en fartsgrense på rundt 130 km/t på motorveier, og på udelte motorveier er fartsgrensen rundt 80 km/t. For by- og boligområder er fartsgrensen 50 km/t. I tillegg er det flere parkeringsmuligheter du kan velge mellom. Alternativene spenner fra parkeringsplasser til betjent parkering, garasjer og så videre.