Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Bordeaux

Når feriesesongen starter, er det ikke noe som er mer spennende enn å dra på ferie med familie eller venner. Uansett hvor du drar eller bor, vil det være praktisk med en leiebil til å frakte alle i reisefølget fra A til B. Hvis du besøker Bordeaux er du heldig, da det finnes mange rimelige leiebil-alternativer. Den største grunnen til at så mange liker å besøke denne havnebyen, er at den byr på mange varierte utflukter.

Guide til Bordeaux

Bordeaux
Bilutleie Bordeaux

Bordeaux er en havneby som ligger i det sørvestlige Frankrike. Fra 2016 er befolkningen på omtrent 252 000. Sammen med drabantbyene og forstedene er dette sentrum av Bordeaux-metropolen. Akkurat som Marseille, Paris, Lyon, Lille og Toulouse, er Bordeaux en storby og er en stor turistattraksjon. Det er hovedstaden i Nouvelle-Aquitaine-regionen; innbyggerne er kjent som «bordelais» og «bordelaises». Det finnes et stort antall vinprodusenter i denne byen. Vinen er kjent over hele verden for sin gode smak og fine farge. Storbyer i nærheten Bordeaux ligger i nærheten av den franske byen Toulouse i tillegg til San Sebastian og Bilbao i Spania. 

Dette er en av byene hvor det årlig arrangeres en vinmesse. Navnet på denne messen er Vinexpo. Det antas at Bordeaux genererer inntekter på nesten 14 milliarder pund hvert år ved å selge vin over hele verden. Den historiske delen av byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, da det regnes som et arkitektonisk ensemble fra det 19. århundre. I likhet med Paris har Bordeaux forskjellige verneverdige historiske bygninger som tiltrekker seg et stort antall turister fra forskjellige deler av verden – som USA, Canada og Asia. 

  • Bordeaux er en av de mest folkerike byene i Frankrike. 
  • Byen er kjent for både vin og matkultur. 

Havneområdet i byen har blitt en stor attraksjon på sin egen måte. Det er flere hundre år gamle fasader på den ene siden, og Garonne-elven befinner seg på den andre siden. Havneområdet sees på som en viktig del av Bordeaux. Her kan du drive med jogging, sykling og andre aktiviteter. Hvis du ikke liker noen av disse aktivitetene, kan du heller besøke en butikk i nærheten, eller kanskje en kafé, lekeplass eller en park – og bare ha det morsomt. Folk velger ofte å ta et cruise på Garonne for å utforske byens skjønnhet og tilbringe litt kvalitetstid sammen med venner og familie. 

Et par av stedene i regionen er kjent for å arrangere forskjellige turer for de som er interessert i å besøke vinprodusenter, slott og matsmaking. Er du en entusiast kan du gjerne velge «Route des Vins de Bordeaux» for å lære mer om vinsteder som Haut-Médoc, Pauillac, Margaux og Saint-Estèphe. I tillegg til dette har byen verdens største reflekterende basseng. Navnet på bassenget er Place de la Bourse. Det reflekterende bassenget tiltrekker seg et betydelig antall besøkende hver sommer. Om natten reflekterer vannet lyset fra byen som et speil. 

På tur med leiebil

Hvis du er ny i Bordeaux, vil du kanskje utforske et sted som har en historisk betydning. Katedralen kalt Cathédrale Saint-André ligger 2,3 km fra sentrum av Bordeaux, og det tar 14 minutter å komme dit med en leiebil. Katedralen var en gang en del av pilegrimsveien Route of Saint James. Alle pilegrimene dro til Spania for mange år siden. Siden har denne katedralen blitt en turistattraksjon. Den har en fin fasade med skulpturer fra oppstandelsen, Majestas Domini og den siste nattverd. 

Grand Théâtre heter mesterverket som ligger på Place de la Comédie. Du kan komme dit ved å leie en bil til rimelige priser. Dette teateret ligger i nærheten av noen av de vakreste og mest emblematiske bygningene i byen. Den omtrentlige avstanden mellom Gare de Bordeaux-Saint-Jean og Grand Théâtre er 2 km. Du kan nå dit på 10 til 15 minutter. Stilarten på denne bygningen er nyklassisk. Et par av statuene du finner her representerer gudinnene Venus, Minerva og Juno. Her kan du oppleve en forestilling med National Ballet of Bordeaux. . 

St. Michael-basilikaen er en annen stor attraksjon i byen. Du kan komme dit på omtrent 15 minutter med en leiebil. Den ligger 305 meter fra Pont de Pierre. Den ble grunnlagt i det 14. århundre og ligger i hjertet av Saint-Michel-kvarteret. Glassmaleriene ble fullstendig ødelagt i 1940. Her finner du et klokketårn som er over 110 meter høyt. Tårnet kan besøkes fra april til oktober. 

Beaux-Arts-museet holder til i en offentlig park som heter Jardin de la Mairie. Museet gir innsikt i europeisk og amerikansk kunsthistorie. Det har en stor samling med kunst som spenner fra det 16. til det 19. århundre. De mest fremtredende verkene er av Veronese, Titian, Rodin, Rubens, Renoir og Delacroix. Alle maleriene er organisert etter tema og gruppert etter land og epoker, som for eksempel de nederlandske maleriene fra 1600-tallet. Museet ligger 627 meter fra Le Boutique Hotel. 

Flyplasser

Flyplassen Bordeaux–Mérignac er en internasjonal flyplass i Bordeaux og ligger bare 12 kilometer fra sentrum av byen. Den ligger sørvest i Frankrike. Flyplassen tilbyr hovedsakelig flyvninger til storby- og feriedestinasjoner i Europa og Nord-Afrika, og opererer som en base for flyselskapene Ryanair, Volotea og EasyJet. Bilutleieselskaper som AutoEurope, Europcar, Avis, Kayak, AceRentACar og DiscoverCars tilbyr sine tjenester her. Noen av de mest populære flyvningene med avgang fra Bordeaux–Mérignac går til Paris, Lyon og Amsterdam. 

Flyplassen Bergerac Dordogne Périgord ligger 95 kilometer fra Bordeaux. Den blir ofte kalt for Bergerac-Roumanière. Selskaper som Rentalcars og Sixt tilbyr sine leiebiltjenester her. En av de store fordelene her er at du kan leie en bil gjennom å besøke de offisielle nettstedene til disse to selskapene. I gjennomsnitt koster det 200 kroner eller mer per tur å leie en bil, avhengig av beliggenheten. 

Flyplassen Agen La Garenne ligger i La Passage. Denne flyplassen befinner seg 127 kilometer fra Bordeaux. Både lokale og internasjonale flyvninger går fra denne flyplassen. De beste bilutleieselskapene her er Agen og VIP Cars. Agen er mer kjent enn VIP Cars, og bilene kan leies og brukes i alle deler av Frankrike. Flyplassen ligger sørvest for Agen, og det tar deg ikke mer enn 20 minutter å komme dit. 

Trafikk

Som i andre store byer i Frankrike, er det ikke tillatt å kjøre under påvirkning av alkohol eller narkotika i Bordeaux. Veistandarden er veldig bra, men det er visse trafikkregler alle må følge. For eksempel er den lovlige alkoholgrensen på 0,05 %. Det er viktig å huske på at myndighetene kan stoppe en sjåfør når som helst, uten forhåndsvarsel. . 

Vinturer er en av de største attraksjonene i denne byen, men det er viktig å huske på konsekvensene du kan oppleve hvis du kjører i beruset tilstand. Det er heller ikke lov å kjøre i mer enn 80 km/t. Blir du dømt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand vil det føre til store bøter, og leiebilen din kan også bli beslaglagt. Så du må være veldig forsiktig. 

Byen har fire forskjellige parkeringssoner – rød sone, oransje sone, grønn sone og svart sone. Husk at det er ulovlig å bruke hodetelefoner mens du kjører. Sjåføren kan bli arrestert og bøtelagt hvis han eller hun blir tatt i å svare på telefonsamtaler og bruke hodetelefoner under kjøring. Paris og Bordeaux har innført en lavutslippssone for å forbedre luftkvaliteten. Du må sjekke dette før du planlegger en tur. Den viktigste trafikkregelen er at enhver person må ha med seg gyldig pass, vognkort og forsikringsdokumenter.