Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Santorini

Har du noen gang ønsket å utforske en øy? Dersom du har det, er Santorini et godt valg. Dette er et sted turister besøker på grunn av de fantastiske landemerkene og severdighetene. Det er en vakker øy med variert kultur og mye historie. Her vil du også finne forskjellige bilutleiefirmaer hvor du kan leie bil under oppholdet. I denne artikkelen vil vi belyse de beste stedene å besøke på øya.

Santorini-guide

Santorini
Bilutleie Santorini

Santorini ligger i de sørlige delene av Egeerhavet og omtrent 200 km sørøst fra det greske fastlandet. Øykommunen som Santorini er en del av, inkluderer også Therasia, ubebodde Aspronsi, Palaia Kameni, New Kameni og Christiana. Med sine i overkant av 90 600 kvadratkilometer, regnes Santorini blant Thiras regionale områder. Selve øya Santorini huser rundt 11 000 innbyggere kalt santorinere. Det er registrert rundt 500 000 turistbesøk per år. 

Innbyggerne på Santorini er generelt sett vennlige mennesker som har gresk som sitt offisielle språk, men mange er fortrolige med engelsk på grunn av turismen. Santorini er også kjent for et av de største vulkanutbruddene vi kjenner til — kalt Thera-erupsjonen. Utbruddet skjedde for omtrent 3 500 år siden. Øya er fremdeles et aktivt vulkansk sentrum, og du kan fremdeles se flere lag med røde vulkanske bergarter i byen den dag i dag. 

  • Det offisielle språket på Santorini er gresk 
  • Euro er den offisielle valutaen som blir brukt på øya 
  • Antall santorinere er omkring 11 000. 

Santorini får sine viktigste inntekter gjennom turisme, i tillegg til jordbruk og vinindustri. Disse industriene har resultert i et bruttonasjonalprodukt på rundt 382 billioner kroner per år. Øya fikk navnet sitt på 1200-tallet, og det er en referanse til den kristne helgenen Irene fra Aquileia. Når det gjelder kultur, bærer innbyggere i Santorini noen av de gamle tradisjonene med seg. Dette gir øya et helt eget preg, noe som gjør den til et av de beste stedene å besøke. 

Klimaet i Santorini er klassifisert som et halvtørt klima med middelhavsklimaets karakteristikker. Somrene i byen er tørre, og det kan være sterk vind noen ganger. Det er varmest i perioden fra juni til oktober, og den kan noen ganger komme opp i 28 grader celsius. Nedbør i Santorini følger et middelhavsklimamønster, og det regner mest om våren og vinteren. Om sommeren kan innbyggere og turister i Santorini nyte sola, noe som gjør sommeren til sesongen med det høyeste antall turistbesøk. 

Utforsk med leiebil

Et sted du kan utforske er det arkeologiske området Akrotíri. Der finner du rester av leirbygninger fra tiden før vulkanutbruddet rammet øya. Området er godt bevart og har rester av keramikk, bygninger på flere nivåer og mer som gir turister et hint om hvordan livet var for folket på øya før det vulkanske utbruddet. Red Beach er et annet fantastisk sted å sjekke ut i Santorini. Den har spektakulære rødfargede klippevegger som er morsomme å utforske. Fra Akrotíri til den røde stranden tar det omtrent 22 minutter å kjøre, da avstanden mellom disse stedene er 11,7 km. 

Dersom arkeologiske samlinger er mer din greie, kan du besøke det arkeologiske museet, Fira. Dette museet er lite, men det inneholder flere arkeologiske funn fra gamle Thera i løpet av de hellenistiske, doriske, bysantinske og romerske periodene. Du finner inskripsjoner fra arkaisk periode, keramisk keramikk og leirefigurer av dyr. Profitis Ilias kloster er et fristed som ble bygget på 1700-tallet. Klosteret har et bibliotek hvor du får tilgang til historiske arkiver. Avstanden mellom det arkeologiske museet og klostret er 9,3 kilometer, noe som utgjør en kjøretur på omtrent 24 minutter. 

Hvis du elsker stuping fra klipper bør du sjekke ut Ammoudi-bukten. Dette er en liten fiskerlandsby som ligger rett under Oia. Landsbyen er kjent for sine tavernaer og restauranter hvor du kan få lokale Santorini-delikatesser. I tillegg er det en isolert vik i landsbyen, og denne er ideell for bading. Foruten Ammoudi-bukten, kan du besøke Santo Wines – stedet hvor mesteparten av vinen i Santorini lages. Det tar cirka 31 minutter å kjøre de 20 kilometrene fra Ammoudi-bukten til Santo Wines. 

Enten du besøker Santorini alene, med familien eller er på kjærestetur, så er Santorini’s Open Air Cinema et sted du bør sjekke ut. Dette blir også kalt for Cinekamari, som er en utendørs kino midt i skogen. Det er flere hoteller i Santorini hvor du kan bo under turen. Et slikt hotell er Memories Beach Hotel som ligger ikke så langt fra Monolithos-stranden. Avstanden fra Cinekamari til hotellet er 6,5 kilometer, og det tar omtrent åtte minutter å kjøre. 

Flyplasser

I Santorini er det bare én flyplass, og det er Santorini «Thira» International Airport. Flyplassen blir brukt til både offentlig og militær bruk, og den ligger nord i landsbyen Kamari. Det er utstyrt med fasiliteter som valutaveksling, bagasje-avlevering og minibanker. Fra flyplassen i Santorini er det mange som velger å reise til Athen, og derfor er det det som regnes som den vanligste destinasjonen herfra. Steder som Madrid, London og Helsingfors er heller sesongmål. 

Hvis du vil unngå utfordringer vedrørende transport mens du er på Santorini, kan det å benytte seg av bilutleie være lurt. Blant bilutleiealternativene har du firmaene Budget, Coolcars, VIP Car Rental, Hertz, Santorini Dream Cars, Europcar og Goldcar. Noen få av disse leiebil-tjenestene har internasjonal tilstedeværelse, og de er et populært valg blant turister. Bilutleiefirmaene i Santorini har nettsteder hvor du kan bestille bil før ankomst. Dette vil gjøre det lettere for deg å få den typen bil du ønsker. 

Før du velger en av leiebiltjenestene, er det lurt å sjekke ut vilkår og betingelser til firmaet du velger. Dette vil hjelpe deg å kjenne til kravene for å leie en bil, samt hvordan du kan håndtere ethvert problem som oppstår. Det kan også være lurt å inspisere interiøret og utsiden av alle bilene du leier, og informere utleietjenesten hvis der er en bulk eller skade. 

Trafikk

Veiene i Santorini er av god kvalitet, og de er laget med tanke på å redusere trafikkork. Siden det er en øy, er det noen partier der veiene er smale og kuperte. Likevel har hovedveiene blitt fullt utstyrt med gatebelysning og trafikklys. Du kan laste ned GPS-apper som Google Map for å enkelt kunne navigere rundt mens du kjører. 

Fartsgrensen i Santorini varierer avhengig av hvilken type vei du kjører på. På åpne veier som 2-feltsveier er den tillatte fartsgrensen 65 km/t. Det forventes imidlertid at du sakker farten på smale veier avhengig av veiens tilstand. Du må også være oppmerksom på at det ikke er lov å kjøre ved stranden, ifølge Santorinis lover. 

Det er flere gratis parkeringsplasser på Santorini. Hvis du parkerer på feil sted, kan du imidlertid bli ilagt en parkeringsbot. Du kan identifisere mange av disse parkeringsplassene på kart-appen eller ved å følge skiltingen. Hvis du befinner deg i et område der det ikke er noen parkeringsplass, kan du spørre de lokale hvor gateparkering er tillatt. Trafikken i Santorini er rolig, spesielt i arbeidstiden. Du kan imidlertid oppleve mye trafikk tidlig om morgenen (fra 08:00 til 10:00) og om kvelden (kl. 18:00 til 19:30).