Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Santorini

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Santorini inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Santorini miniguide

Santorini

Bilutleie Santorini

Santorini (eller Thera/Thira) er en vakker gresk vulkanøy i Egeerhavet med omlag 13.000 innbyggere. Santorini tilhører øygruppen Kykladene, og ligger nord for Kreta. Hovednæringen på øya er turisme, og det kommer omlag 500.000 besøkende årlig.

Tidligere var øya en stor vulkan, men i dag finnes bare den ytre ringen igjen. Krateret i midten ble fylt med vann etter vulkanens eksplosjonsartede utbrudd på 1600-tallet f.Kr.

Santorinis hovedstad heter Fira, og har ca.1600 innbyggere. Byen ligger dramatisk til på kanten av de 260 meter høye klippene, med panoramautsikt over havet og den åpne lagunen. I sommerhalvåret er byen tettpakket med turister. Fira har en livlig havn med fergeforbindelse til en rekke andre byer og øyer i Hellas.

Byens turistattraksjoner er først og fremst utsikten og badestrendene (som er av pimpstein og lavastein), men Fira har også et arkeologisk museum og et Folklore museum som er vel verdt et besøk. Det er også populært for turister å ta båttur til den aktive vulkanen Nea Kameni.

Andre byer på Santorini er Kamari, Oia, Emporio, Imerovigli og Pyrgos.

Øya har egen flyplass – Santorini Airport, som ligger 5 km sørøst for hovedstaden Fira.

Norsk bokmål