Leiebil Hviterussland

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Hviterussland

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Hviterussland inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Hviterussland miniguide

Leiebil Hviterussland
Bilutleie Hviterussland

Hviterussland er en østeuropeisk stat som har felles grenser med Russland, Ukraina, Polen, Litauen og Latvia. Landet dekker et areal på 207.600 km2 og har et innbyggertall på i underkant av 10 millioner (2008).

Hviterusslands hovedstad – Minsk – har ca. 1,8 millioner, og er med det også landets desidert største by. Andre større byer – alle med mellom 300.000 og 500.000 innbyggere: Homel, Mahiljou, Vitsebsk, Hrodna og Brest-Litovsk.

Hviterusslands historie har vært turbulent, og i perioden 1917-1991 var landet en del av det kommunistiske Sovjetunionen. På grunn av den nære historiske tilknytningen til nabolandet Russland – særlig i Sovjet-perioden – er russisk det dominerende språket, men også det beslektede språket hviterussisk har offisiell status.

Landskapet i Hviterussland er relativt flatt (høyeste punkt: 345 m.o.h.), preget av vide myrlandskaper, skoger, elver og innsjøer – og når det gjelder klimatiske forhold, er det et fuktig, kontinentalklima som dominerer. Landets viktigste naturattraksjon er Bialowiza-skogen – Europas eneste bevarte lavlandsurskog, som er med på UNESCOs verdensarvliste. Deler av den ligger i Polen.

Landet har flere interessante borger og slott – og blant disse er det to som står på UNESCOs verdensarvliste: Mir-slottet, som ble påbegynt på 1400-tallet og fullført vel 100 år senere – og Njasvizj-slottet, oppført ca. 1600. Disse slottene ligger i det samme området (avstanden mellom dem er ca. 30 km) – litt sørvest for hovedstaden Minsk.

Hviterusslands hovedflypass er Minsk International Airport, som ligger 42 km øst for Minsk.

Leiebil destinasjoner