Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Kerry

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Kerry inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Kerry miniguide

Kerry

Bilutleie Kerry

Kerry (Kerry County) er et grevskap helt sørvest i Irland – nærmere bestemt i provinsen Munster. Det dekker et areal på 4.746 km2, og har et totalt folketall på ca. 140.000 (2007). Rundt 25.000 av innbyggerne bor i administrasjonssenteret Tralee, som også er den største byen i grevskapet.

Tralee ble grunnlagt på 1200-tallet, og fikk en sentral posisjon da Kerry ble eget grevskap i 1606. Den ligger der halvøya Dingle begynner – og er et betydelig turiststed. Her kan man besøke Irlands største badeland – Aqua Dom – eller man kan for eksempel stikke innom Kerry County Museum. I Tralee ligger dessuten det nasjonale folketeateret Siamsa Tire.

Naturen i Kerry er svært vegetasjonsrik og vakker, med en rekke bukter og halvøyer langs kysten. Dingle-halvøya inngår i Killarney Nasjonalpark, som også omfatter Killarney-sjøene og områdene rundt.

15 km utenfor kysten ligger det flere øyer, der den mest kjente er den bratte klippeøya Skellig Michael (irsk: Sceilig Mhichil). Den var i mer enn 600 år senter for en munkeorden, og det ligger et kloster fra år 588 e.Kr. i en bratt klippevegg på øya. Klosteret står oppført på UNESCOs verdensarvliste. For å komme dit opp fra stranden, må man forsere hele 620 trappetrinn. Hele øya, samt naboøya Little Skellig, har ellers status som naturreservat.

Flyplassen Kerry Airport, som ligger midt i grevskapet, har faste ruter til Dublin, London og enkelte destinasjoner på det europeiske kontinentet.

Norsk bokmål