Leiebil Jamaica

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Jamaica

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Jamaica inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Jamaica miniguide

Leiebil Jamaica
Bilutleie Jamaica

Jamaica er en øystat i Det karibiske hav (tilhører øygruppa De store Antiller) – som i tillegg er medlem av det britiske Commonwealth, og dermed har dronning Elisabeth II som formelt statsoverhode (i likhet med for eksempel Canada og Australia). Øya var britisk koloni fram til den fikk sin selvstendighet i 1962.

Det offisielle språket på Jamaica er engelsk, men et flertall bruker likevel blandingsspråket patois til daglig.

Jamaica har rundt 2,9 millioner innbyggere (2008), hvorav 600.000 bor i hovedstaden Kingston, som ligger ved sørøst-kysten. Andre byer på Jamaica er Spanish Town på nordkysten (nest størst med 150.000 innbyggere), Ocho Rios – også på nordkysten (populær turistby og cruisehavn), Montego Bay på nordvestkysten (med Jamaicas flotteste badestrand) – og Port Royal, tidligere hovedstad, som ligger på sandbankene Los Palisados utenfor Kingston.

Øyas opprinnelige befolkning, arawak-indianerne, ble fortrengt og etter hvert utryddet av europeiske kolonister som kom hit i kjølvannet av Columbus’ ”oppdagelse” av øya i 1494 – først spanjolene, deretter engelskmennene. I tillegg ble et stort antall afrikanske slaver ”importert” på 1700-tallet. På 1800-tallet gjorde slavene opprør i flere omganger, og blant dagens jamaicanere er ca. 90 % av etnisk afrikansk opprinnelse.

Klimaet langs kysten er tropisk, mens det i innlandet, der det er mye fjell, er mer temperert. Av og til, særlig på ettersommeren, hender det at Jamaica blir rammet av tropiske stormer. Når det gjelder landskapstyper, er det mye regnskog i nord – men også innbydende strender. Jamaicas høyeste fjell, Blue Mountain Peak, rager 2.256 meter over havnivå.

Det er to internasjonale flyplasser på Jamaica – Norman Manley Airport utenfor Kingston og Sangster Airport i Montego Bay.

Leiebil destinasjoner