Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Zadar

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Zadar inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du feriere i den vakre kroatiske byen Zadar? Kanskje du planlegger å leie bil under ditt opphold, slik at du kan se mer av Dalmatiakysten? Det er mange flotte steder å utforske utenfor Zadar by, og man slipper å være avhengig av offentlig transport. Det anbefales å bestille leiebilen i god tid før avreise til Zadar, da de beste bilutleie-tilbudene blir tatt først.

Zadar miniguide

Leiebil Zadar
Bilutleie Zadar

Zadar ligger i den nordlige delen av Dalmatia, 200 kilometer sørvest for Zagreb. Zadar ligger ved Zadarkanalen mellom fastlandet og Uljan. Havnebyen har 70.000 innbyggere. Her er det båtforbindelse til kroatiske Dubrovnik og Rijeka, italienske Ancona, og hydrofoiler til Dalmatia-regionen.

Gamlebyen har 34 gamle kirker og er lokalisert på en halvøy. Alle kirkene har rik historie. Den  eldste er St.Sime. I Zadar er det ruiner fra et romansk forum, og byen har flere historiske bygninger som Anastasia-katedralen og Mariakirken fra 1091.Universitetet fra 1396 er ett av Europas eldste. Zadar er kjent for sin likørfabrikk som produserer maraschino. Fossefallene i Plitvice nasjonalpark ligger i nærheten av Zadar. Byen har flere kafeer. Besøkende kan svømme i det klare vannet eller leie båt her.

Zadar lufthavn ligger i Zemunik Donji åtte kilometer fra sentrum.

Generelt om Zadar

Zadar er en havneby som ligger sentralt i Kroatia – omlag 200 km sørvest for landets hovedstad Zagreb. Byen ligger vakkert til ved Adriaterhavskysten, og har omlag 75.000 innbyggere. Det største turistområdet med flotte badestrender, hoteller, restauranter og butikker befinner seg litt utenfor sentrum.

Gamlebyen i Zadar ligger på en halvøy, og er omkranset av bymur. Dette er et bilfritt område, og her finnes den romersk-katolske Anastasia-katedralen fra 1200-tallet, St. Maria-kirken fra 1200-tallet og St. Donat-kirken fra 800-tallet.

Andre severdigheter i Zadar er torget “Folkets Plass” fra 1500-tallet med en rekke vakre bygninger samt havnepromenaden med “Havorgelet” og “Solsirkelen”. Byen har ellers et kunstmuseum og et arkeologisk museum samt flere parker.

Flyplass

Zadar Airport (ZAD) er en internasjonal flyplass som ligger 12 km sørøst for bysentrum. Flyplassen betjener 495.000 passasjerer årlig (2014), og har betydelig chartertrafikk sommerstid.

Et stort utvalg av leiebilaktører har sine kontorer på flyplassen – deriblant Lulic, Fleet, Filipovic, Avia, Hertz, Air, Sixt, National, Uni, Europcar og Alamo.

Trafikk

Kroatia har et godt utbygd veinett, og det går motorvei fra Zagreb i nord til Split i sør (A-1). Motorveinettet passerer Zadar, og skal utbygges videre sørover til Dubrovnik. Motorveiene holder høy standard, og er avgiftsbelagte.

Fartsgrensen i Kroatia er 60 km/t ved byer/tettsteder, 100 km/t på landeveier og 130 km/t på motorveier. Enkelte landeveier i Kroatia er smale og svingete.

Promillegrensen i Kroatia er 0,5 – i motsetning til Norge som har en grense på 0,2.

Kjørekultuen i landet er mer aggressiv enn i Skandinavia, og i de største byene er det stor trafikk og kødannelse i rush-tiden.

Ankommer man Zadar med leiebil, anbefales det å sjekke med hotellet på forhånd om de tilbyr parkeringsplass for sine gjester. Ellers finnes det parkeringsplasser og P-hus i sentrum av byen. I gamlebyen er det få steder å parkere, og det anbefales å benytte parkeringsplassen like utenfor den gamle bymuren.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Zadar kan man ta hyggelige dagsturer i regionen, helt i sitt eget tempo. Den vakre Dalmatiakysten strekker seg fra Zadar og sørover til Dubrovnik, og langs kysten ligger idylliske fiskerlandsbyer som perler på en snor.

Det kan anbefales å kjøre til øya Vir, som ligger 28 km nord for Zadar. Øya har broforbindelse, og er et populært turistområde sommerstid. Her finner man flotte badestrender, turstier, klipper og små bukter langs hele kystlinjen. På øya bor det omlag 3000 innbyggere, og det er et godt utvalg av caféer, restauranter, butikker her.

I Kozjak-viken på øya Vir kan man beskue den gamle festningen “Kastelina” fra 1700-tallet, og en annen severdighet er fyrtårnet fra 1881. Det er også flere gamle kirker på øya.

På vei til eller fra øya Vir, kan man ta et stopp i den lille byen Nin, som ligger 17 km nord for Zadar. Katedralen i Nin er en stor turistattraksjon, og ble oppført på 800-tallet. Dette er verdens minste katedral.

Et annet kjøretips er å ta en dagstur til Plitvice Nasjonalpark, som ligger 118 km nordøst for Zadar. Plitvice regnes som en av Europas vakreste nasjonalparker, og området består av vakre grønne og turkise innsjøer, høye fjell, skog og fossefall. Nasjonalparken har også et rikt dyre- og fugleliv, og det er flere turstier å velge mellom. Turstiene er godt vedlikeholdt, og enkelte er tilpasset rullestolbrukere. Ved hovedinngangen finnes café og souvenirbutikk.