Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Zagreb

Om du planlegger å besøke Zagreb, kan det lønne seg å leie bil underveis på reisen. Dette gir deg frihet til å bevege deg rundt. Det er imidlertid anbefalt at du leser kontrakten nøye før du signerer den. Denne artikkelen gir deg tips til de beste stedene du kan besøke når du er i byen.

Zagreb-guide

Leiebil Zagreb
Bilutleie Zagreb

Zagreb er hovedstaden i Kroatia. Med et areal på 641 kvadratkilometer, har byen et innbyggertall på 803 900 mennesker. Dette er hjemby for flere viktige statskontorer og de viktigste industriene i landet. Noen av de viktigste produktene som produseres her er sement, klær, sko, mat og kjemikalier, bare for å nevne noe. Zagreb er også kjent for å arrangere store internasjonale messer som bringer produsenter fra over 50 land sammen for å vise fram produkter.

Byen har en rik historie som viser seg i form av de mange monumentene og den eldre arkitekturen som former landskapet. Andre attraksjoner, slik som de underjordiske krigstunellene, gir en påminnelse om at friheten kroatene har i dag ikke kom gratis. Det er også mange museer i byen, fullstappet av historiske ting som forteller om byens fortid, så vel som eiendeler fra det gamle Egypt og Hellas.

Zagreb er strategisk plassert med Middelhavet, det sentrale Europa og Sørøst-Europa som naboer, noe som gjør dette til et viktig knutepunkt. Heldigvis har regjeringen i Kroatia investert mye penger på veier og jernbane, slik at det er enkelt å transportere gods. Generelt er livskvaliteten høy i denne byen, og folk ser ut til å nyte den enkle livsstilen, samt kunst og idrett. Det finnes mange underholdningsmuligheter her, for eksempel ballett og konserter.

Andre byer i Kroatia som ligger i nærheten av Zagreb inkluderer Zadar og Paula. Disse byene har en rik, romersk historie og ligger ved Adriaterhavets kyst. Nærheten til Roma forklarer hvorfor den gamle romerske okkupasjonen skjedde. Begge byene har sandfulle strender hvor du kan slappe av og nyte ferien. Med de gode transportforbindelsene kan du enkelt seile fra Zadar til Ancona, Italia, på rundt seks timer.

Utforsk med leiebil

Når du planlegger å besøke denne flotte byen, anbefales det å lage en detaljert reiseplan for å få mest mulig ut av oppholdet ditt i Zagreb. Utforsk den rike historien til byen. Start med det kroatiske nasjonalteateret, som befinner seg fem minutter unna sentrum med bil. Bare 400 meter fra teateret, finner du det berømte Mimara-museet. Andre steder du kan besøke i byen er katedralen i Zagreb og Museum of Broken Relationships. Du kan avslutte byturen med en matbit langs en av fortauskaféene i gaten Tkalciceva.

Et besøk til Zagreb er ikke komplett uten et besøk i nasjonalparken Plitvice Lakes National Park. Her får du utforske de eneste elvene av sitt slag i verden. Elvene er koblet sammen med fossefall og er utrolig flotte. Kjøreturen til nasjonalparken tar rundt to timer, og en slik utflukt vil ta en hel dag. Du må planlegge en spesiell dag for å besøke dette stedet som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en god idé å leie inn en guide som kjenner parken godt.

Fossen Krka byr også på flere eventyr. Det tar rundt tre og en halv time å kjøre til Lozovac. Her finner du vakre Krka nasjonalpark. Det finnes camping og hotell hvor du kan slappe av etter å ha vært i parken. Du trenger derfor ikke å tenke på å returnere til Zagreb samme dag.

Flyplasser

Franjo Tuđman Airport Zagreb er den største internasjonale flyplassen i Kroatia og håndterer millioner av passasjerer som reiser til hele verden. Noen av de mest populære destinasjonene herfra er Amsterdam, Athen, Moskva, Frankfurt og London, bare for å nevne noen. Det tar ca. 20 minutter å reise fra flyplassen til sentrum, og distansen er bare på 14,3 kilometer.

Noe av det beste med flyplassen, er den gode organiseringen. Nettsiden gir deg all informasjonen du trenger for å komme deg til og fra flyplassen. For eksempel gir nettsiden deg oversikt over bilutleie-selskaper som kan hjelpe deg å få leiebil så snart du lander.

Denne listen inkluderer både internasjonale og lokale firmaer. De internasjonale firmaene inkluderer Sixt, Hertz og Europcar, bare for å nevne noen. Blant de lokale selskapene finner du MACK car hire og Oryx Car Hire. Med denne informasjonen kan du gjøre bestillinger på forhånd og reservere bilen du ønsker.

Trafikk

Veiene i Zagreb er generelt gode. Trafikken flyter stort sett godt, og du møter sjeldent på hull i veien. Merk deg imidlertid hvilke fartsgrenser som er gjeldende i byen. For eksempel har motorveier en fartsgrense på ca.110 km/t, mens mindre veier og områder med gatelys har en fartsgrense på ca. 100 km/t og 50 km/t.

Selv om veiene i byen stort sett alltid er travle, er trafikken verst i rushtiden. Dette skjer på morgenen mellom 7:30 og 9:30 samt på ettermiddagen mellom 16:30 og 18:30. Planlegg derfor kjøringen slik at du slipper å kaste bort verdifull tid i trafikken.