Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Paphos

Páfos er en fantastisk by med flere utrolige landemerker og turistattraksjoner. Dette er et supert sted å besøke om du vil slappe av og utforske omgivelsene. Byen utstråler skjønnhet, enten det er kultur eller natur som opptar deg. Og det er ikke alt! Det er mange titalls bilutleieselskaper i byen som du kan bruke under oppholdet, så du trenger ikke å bekymre deg over transporten. 

Guide til Páfos

Leiebil Paphos
Bilutleie Paphos

Páfos er en kystby som ligger i den sørvestlige delen av Kypros, og den er også hovedstaden i Páfos-distriktet. Under klassisismen ble to steder referert til som Páfos, gamle Páfos ved Kouklia og nye Páfos. Flere myter er assosiert med etableringen av byen. Det antas at byens navn stammer fra Páfos, sønnen til Pygmalion. Nye Páfos er et kjent turiststed, og det er rikt på kultur og historie. 

Befolkningstallet i Páfos er på over 36 000 og menneskene som bor der er svært vennlige. Byen har en liberal markedsøkonomi der turismen utgjør en vesentlig faktor. Jordbruk er en av hovedaktivitetene i Páfos, og det dyrkes bl.a. bananer, tobakk og druer. Det er et 100 km langt vannfordelingsnett i byen som brukes til å vanne 5 000 hektar land. Byen har også en havn som har vokst og blitt mer betydelig for internasjonal handel på grunn av etableringen av havnen ved Limassol. 

Klimaet i Páfos er et typisk middelhavsklima, der den største nedbørsmengden kommer mellom november og mars. Om sommeren er byen nokså tørr, men med høy luftfuktighet. Snøfall i Páfos er sjeldent og den årlige nedbørsmengden ligger i gjennomsnitt på 46,6 mm. Temperaturen i byen kan nå opptil 30 grader celsius i løpet av juni og august på grunn av hetebølgene fra Sahara-ørkenen. I Páfos er det målt i gjennomsnitt 3 414 solskinnstimer, og juni er måneden med det høyeste antall soltimer. 

Selv om det snakkes noen språk på Páfos, er byens offisielle språk kypriotisk. Likevel er det mange i Páfos som snakker engelsk, og dette gjør kommunikasjonen mellom lokalbefolkningen og turister enklere. Som andre byer i Europa er det euro som brukes som betalingsmiddel på Páfos. Bortsett fra det kan det nevnes at byen står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv (verdensarvlisten), på grunn av sine fantastiske gamle kulturminner. 

Ta med leiebilen på tur

Et av de mest besøkte landemerkene i Páfos er House of Dionysus, som består av mosaikk-kunstverk som skildrer scener fra den greske mytologien. Blant mosaikk-kunstverkene er en scene som viser den greske guden Dionysos triumferende i en stridsvogn dratt av leoparder. Agora & Odeon er en av de bevarte restene fra den romerske perioden i Páfos, og kan dateres tilbake til det andre århundre. Dette stedet brukes fortsatt av beboerne til sommerfestivaler. Fra House of Dionysus til Agora & Odeon er det 1,2 km, noe som tilsvarer en kjøretur på fem minutter. 

Tombs of the Kings er en imponerende underjordisk grav som ble bygget på 400-tallet f.Kr. Graven ble skåret ut fra steiner og dekorert med elegante doriske søyler. Den ble antageligvis brukt som et gravsted for høytstående embetsmenn i Páfos under den greske og romerske perioden. Hvis du elsker historie, er Páfos’ arkeologiske museum et annet sted du bør besøke. Her finner du en samling kypriotiske antikviteter som avguder, terrakottafigurer og forskjellige skulpturer. Det tar 7 minutter å kjøre fra graven til muséet, og avstanden er 2,8 km. 

Akamas-halvøya tiltrekker seg både naturelskere og turgåere, og er et flott sted å utforske. Du vil oppdage forskjellige typer planter som bare finnes på Kypros. Bortsett fra det er stiene merket, og det betyr at du ikke trenger å være en erfaren turgåer for å utforske halvøya. Páfos-slottet er en annet populær attraksjon i byen. Dette ble konstruert i 1592 og var forsvarslinjen for byen i det 16. århundre. Det tar 1 time og 44 minutter å kjøre fra Akamas-halvøya til Páfos-fortet, og avstanden er 41,9 km. 

Flyplasser

Páfos’ internasjonale flyplass er den eneste flyplassen i byen. Det er en felles sivil og militær flyplass som brukes til både internasjonale og lokale flyvninger. Flyplassen ligger i den sørøstlige delen av Páfos, og er utstyrt med fasiliteter som valutaveksling, minibanker og annet. Noen av de vanligste destinasjonene for reisende fra flyplassen er Brussel, Aten, Kairo og London

Mens du er i byen, kan du benytte deg av leiebiltjenester fra bl.a. Europcar, Sixt, CTT Cae Hire, Budget og Savvas. Noen av disse utleieselskapene er populære på det internasjonale markedet. Leiebilselskaper i Páfos er kjent for å tilby tjenester av høy kvalitet, og prisnivået er vanligvis ikke dyrt. 

Du kan reservere en bil via nettstedet til de forskjellige bilutleieselskapene. Dette vil gjøre det enkelt for deg å finne en bil som passer dine preferanser. I tillegg bør du lese betingelser og vilkår for utleietjenesten for å sette deg inn i alle kravene. Bortsett fra det er det viktig å inspisere leiebilen før du kjører av gårde. 

Trafikk

Páfos har noen av de beste veiene på Kypros, og det gjør det enkelt med veitransport i byen. Veiene er utstyrt med gatelys i tillegg til trafikklys. I rushtiden (åpnings- og stengetider) kan det til tider være tett trafikk, men de fleste dager er veiene vanligvis fri for trafikk. 

Fartsgrensene i Páfos varierer avhengig av hvilken vei du kjører på. På motorveier er fartsgrensen 100 km/t, mens det i tettbygde strøk er 50 km/t. Andre veier i byen har en fartsgrense på 80 km/t. Likevel bør du ta hensyn til fartsskiltene da fartsgrensene kan være forskjellig på enkelte strekninger. Páfos har også flere parkeringsplasser i byen hvor du kan parkere leiebilen din. Hvis du ikke kan finne en parkeringsplass i byen, kan du alternativt parkere i gaten hvis det er tillatt.