Vi sammenligner 1700 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Brussel

Ved å leie en bil i Brussel, kan du enkelt besøke alle de beste stedene mens du er der. Finn ut alt om de nærliggende attraksjonene i byen, noe som er enkelt hvis du velger å leie en bil under oppholdet ditt. Les videre for å finne ut hvilke muligheter du har dersom du vurderer å leie en bil i byen. 

Brussel-guide

Leiebil Brussel
Bilutleie Brussel

Belgias hovedstad Brussel har over 170 000 innbyggere, og her er det mye å se og gjøre. Belgia grenser til land som Tyskland og Luxembourg, og har blitt en svært populær feriedestinasjon. Rapporter sier at det var over 9 millioner overnattinger her i 2019. Destinasjonen er blitt populær for sitt mattilbud, som inkluderer sjokolade og ost, samt ulike landemerker. Landet har tusenvis av besøkende hvert år. 

Antwerpen er en annen belgisk by du kan besøke, som ligger omtrent 45 km fra Brussel. Det tar omtrent en time å kjøre til byen, og her er det mye å se og gjøre. Du kan for eksempel reise på dagstur til Antwerpen Zoo, som ble etablert i 1843. Det kan også være verdt å se Belgias største gotiske kirke, kjent som Vår frues katedral. I Antwerpen er det dessuten mye fantastisk arkitektur du kan få med deg når du reiser rundt med bil. 

Gent finner du 57 km utenfor Brussel. Havnedestinasjonen ligger nordvest i Brussel, i den flamske delen av landet, og herfra kan du enkelt reise til flere nærliggende byer. Over tid er Gent blitt godt kjent for sin luksuriøse klesindustri. Ta gjerne turen til operahuset, eller besøk en av de mange museene. For mer arkitektur og historie, kan du utforske borgen og vollgraven som ble bygget på 900-tallet. 

Ixelles ligger i Brussels sørlige forstad. Byen byr på flere kulturelle severdigheter og spennende opplevelser, som for eksempel Flagey-bygningen. Den er også kjent som «den gule båten» på grunn av hvordan den er designet, og var først ment å være en del av radioindustrien da den ble bygd. Du kan være med på en guidet tur for å lære mer om stedets historie. 

Utforsk med leiebilen din

Du kan også kjøre rundt i Brussel for å oppleve de ulike severdighetene og besøke de beste stedene. Midt på torget finner du for eksempel det sentrale torget «Grand-Place». Flyplassen ligger omtrent 24 kilometer unna, og kjøreturen tar rundt 30 minutter. Torget er et vakkert sted å besøke, spesielt om kvelden når det er lyst opp. Du vil også se at noen av gatene i nærheten er oppkalt etter mat, som for eksempel ost. 

Omtrent 16 kilometer og 19 minutter unna Brussels flyplass finner du en annen attraksjon; Mini-Europe er en opplevelsespark som er populær blant turister. Tanken er at du skal kunne se hele Europa i løpet av ett besøk, med korte besøk på hvert sted. Fra London og Big Ben, til Frankrike og andre europeiske land, kan du se 350 modeller og statuer forbundet med Europa. Det er også en liten spillehall der. 

Mot slutten av reisen kan du kjøre til byggverket Atomium i Brussel. Det ble bygd på 1950-tallet, og var opprinnelig laget for å feire metallindustrien. Med sine 102 meter er det en veldig populær attraksjon blant turister. Det ligger cirka 14 kilometer fra flyplassen, og kjøreturen tar rundt 15 minutter. 

Flyplasser

Skal du reise til Brussel på ferie, vil du oppdage at du kan velge mellom to flyplasser. Den første er flyplassen Zaventem. Turister besøker vanligvis Antwerpen, Charleroi og Gent når de reiser hit. Europcar har biler til leie på flyplassen. 

Den andre flyplassen er Charleroi, som ligger rundt 56 kilometer fra Brussel. Her kan du velge mellom blant annet Avis og Hertz for å leie bil. Noen reiser fra flyplassen til Gosselies, som ligger mindre enn 5 kilometer unna. Her er det også noen historiske steder å utforske. 

Siden byen Zaventem ligger kun 20 minutter unna Brussel, velger mange å besøke denne byen samtidig som de besøker Brussel. Enten du er på forretningsreise eller fornøyelsestur, kan du leie bil på flyplassen Zaventem fra bilutleiefirmaer som Sixt, InterRent og Budget. 

Trafikk

Fartsgrensen på motorveiene i Brussel er 120 km/t. På tettsteder kan den være 50 km/t, og i boligstrøk er den 20 km/t. Det er ingen muligheter for gratis parkering i byens sentrum. Mange velger derfor å reservere parkeringsplass gjennom BePark og lignende systemer. 

Veiene i Brussel kan være av dårlig kvalitet. Det er rapportert at det er mye trafikk i Belgia, noe som trolig kommer av at mange bruker bil istedenfor buss og annen offentlig transport. Når det er sagt, er det absolutt verdt å leie en bil for å få med seg det Brussel har å by på.