Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Katowice

Er du spent på din kommende reise til Katowice? Hvis du tenker på å leie bil for å gjøre reisen bekvem, er du i gode hender! Det er mange rimelige leiebilaktører i byen, de fleste av dem holder til i sentrum eller på flyplassen rett utenfor. Enten du trenger et sted som er åpent 24/7 eller om du foretrekker å reservere bilen på nett, vil du finne noe som faller i smak! 

Katowice guide

Katowice
Bilutleie Katowice

Selv om den ofte blir oversett, er Katowice en by som har mye å tilby og som gladelig vil avsløre sine skatter til en nysgjerrig reisende. Byen er hovedstad i det schlesiske voivodskap, en vakker region sør i Polen, velkjent for sin rike industrielle historie som inkluderer kullgruver og stålverk. Selv i dag er det den nest mest økonomisk sterke byen i Polen, basert på BNP (etter hovedstaden, Warsawa). Katowice er også en flott destinasjon dersom du planlegger å besøke nærliggende byer som Kraków, Częstochowa eller Oświęcim (stedet der konsentrasjonsleirene i Auschwitz lå). 

Selve sentrum av byen huser rundt 300 000 mennesker, men dersom en regner med forstedene er byens befolkning betydelig større, med omtrent 2—3 millioner innbyggere. Derfor kan du regne med å finne mange steder tilrettelagt for underholdning og avslapning. Bare en enkel gåtur gjennom byen er en unik opplevelse, og du kan se eksempler på nesten alle stiler som finnes innenfor arkitektur. Den virkelige diamanten er sentrum, ofte referert til som «lille Paris». 

Katowice byr på en perfekt kombinasjon av viktige historiske steder og et livlig kulturliv – som forteller mye om stolte, men vennlige fastboende. Mens markedsplassen tar deg med tilbake i tid og lar deg beundre den eldste bygningen i byen, er det andre steder som vil la ditt hjerte slå i takt med storbypulsen. Katowice er stedet for mange musikkfestivaler, kjente Academy of Music, det nasjonale polske radio-symfoniorkestret og den berømte Spodek (polsk: «tallerken»), en konsertarena/sportshall formet som en ufo. 

Overraskende nok er et av de muligens mest interessante stedene å besøke i Katowice kullgruvene. Det kan virke litt uvanlig til å begynne med, men opplevelsen av å smake lokalt øl mer enn 300 meter under bakken finner du ikke andre steder. Dette får du sammen med en informativ og interaktiv tur, som bygger opp virkelig respekt for arbeiderne i kullgruvene. Ulikt kulden som ofte finnes under bakken, er temperaturen på overflaten omtrent 8 grader i januar. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 25 grader – og kan gå opp mot 32 grader. 

Utforsk med leiebil

Det er mange steder som er verdt å besøke i Katowice og byene rundt. En som er spesielt beundret er Nikiszowiec, en kandidat på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et nesten 100 år gammelt distrikt, og lett gjenkjennelig takket være sine røde murbygninger. Det ble bygget som en bosetning for kullgruvearbeiderne og deres familier. I dag kan turister fortsatt besøke de originale husene til arbeiderne, som nå har fått status som offisielle nasjonale historiske monumenter. Avstanden fra flyplassen er 42,4 km og kjøreturen er beregnet til å ta omtrent 45 minutter med leiebil. 

Naturelskere kan dra fordel av den sjarmerende «Valley of Three Lakes» (Dolina Trzech Stawów). Dette er en ideell flukt fra støy – en oase i midten av det fartsfylte storbylivet. Naturområdet ligger 39,5 km fra Katowice lufthavn, og det tar omlag 40 minutter (eller 15 minutter fra markedsplassen) å komme seg til dette hjertet av naturen. Her omringes du av vakker utsikt. Slapp av på stranden eller benytt deg av volleyballbaner og bysykler. Hvis du er heldig kan du til og med få med deg en konsert med en lokal artist. 

I Katowice finnes også et av de mest imponerende museene i Polen – det schlesiske museum. Besøkende kan lære fascinerende fakta om historien til området. Det er verdt å nevne at den faste utstillingen også diskuterer sensitive temaer, som i mange år har vært tabu, for eksempel områdets tyske kulturelle arv. Museet er lokalisert 38,4 km fra flyplassen, noe som tilsvarer en kjøretur på omtrent 40 minutter i bil. 

Flyplasser

Det finnes bare én flyplass nær byen Katowice, og den ligger omkring 40 km nord for sentrum. Katowice flyplass har Polens fjerde største gjennomstrømning av reisende. Her er det både rutefly og charterfly til 105 destinasjoner i 41 land. Den er en inngangsport til mange feriesteder som Rhodos, Antalya og Kanariøyene. 

Katowice lufthavn, også kjent som Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice, kjennetegnes av gode atmosfæriske forhold. Dette betyr at det er sjelden at flyvninger blir kansellert eller forsinket på grunn av dårlig vær. Den har tre terminaler hvor passasjerer kan nyte et godt måltid, ta en kaffe, eller bare slappe av før en flytur. 

På flyplassen kan du finne mange lokale og internasjonale leiebilfirmaer å velge blant, som for eksempel Hertz, Europcar, Sixt, Jolcar, GT-CARS, budget.pl, express.pl eller RentCar.pl. Du kan velge mellom forskjellige bilmodeller og typer, eller til og med leie en sjåfør. Alle de tilgjengelige mulighetene vil gi deg en hyggelig og praktisk reise. 

Trafikk

I Katowice, i likhet med andre byer, bør ikke trafikken være noe problem så lenge du unngår rushtiden. Mens du kjører rundt i byen er det best å bruke online kart eller leiebilens GPS, slik at du kan bevege deg jevnt og unngå uventet trafikk eller ulykker. Etter å ha kommet fram til bestemmelsesstedet, kan du benytte deg av de mange parkeringsmulighetene i byen. Velg mellom forskjellige korttids- og langtidsparkeringshus, bemannet eller ubemannet parkering, eller parkeringsplasser som du kan betale for via mobilapper. Bare vær klar over at selve bykjernen er et bilfritt område. 

Veiene er stort sett i god stand og flere veier blir bygget hvert år. Flyplassen og andre byer er også forbundet via to typer motorveier. Det er viktig å huske på at de har sine fastsatte fartsgrenser, henholdsvis 140 km/t og 100—120 km/t. På riksveiene er fartsgrensen 50 km/t i bebodde områder og 90 km/t i andre områder, dersom ikke annet er oppgitt.