Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Aberdeen

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Aberdeen inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Aberdeen i Skottland? Kanskje du ønsker å bestille leiebil før du reiser, slik at du slipper å være avhengig av offentlig transport? Det er populært å hente leiebilen allerede på flyplassen, og da vil bilen stå klar når du ankommer

Aberdeen miniguide

Aberdeen
Bilutleie Aberdeen

Aberdeen befinner seg i den nordøstlige delen av Skottland og ligger på østkysten som grenser til Nordsjøen. Aberdeen ligger like ved stedet hvor elven Dee munner ut i Nordsjøen, og byen har en stor fiskehavn og er et viktig handelssenter. I 2008 lå innbyggertallet på over 180 000, noe som gjør Aberdeen til landets tredje største by. Aberdeen fikk bystatus i 1179 og består av områdene Old Aberdeen og New Aberdeen.

Aberdeen har fått kallenavn som ”granittbyen” og ”sølvbyen” på grunn av at mange av bygningene er reist i granitt som kan blinke som sølv i enkelte typer lys. Som mange andre steder i Skottland er det også i Aberdeen flere historiske slott, blant annet Glenbuchat Castle og Ballindalloch Castle fra 1500-tallet. Skottland er også kjent for whisky og det er muligheter for omvisning og smaksprøver på flere destillerier som Glenfiddich Distillery og Cardhu Distillery.

Flyplass

Aberdeen Airport (ABZ) er en internasjonal flyplass som ligger 10 km nordvest for bysentrum. Lufthavnen betjener 3,3 millioner passasjerer årlig. På flyplassområdet finnes utleieskrankene til flere leiebilfirmaer – deriblant Avis, Enterprise, Europcar, National og Hertz.

Trafikk

Aberdeen har motorveiforbindelse til en rekke andre byer i Skottland – bl.a. til hovedstaden Edinburgh, Dundee, Perth og Ellon.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Aberdeen kan man ta korte eller lengre kjøreturer utenfor sentrum, for å se mer av Skottland. Avstanden til Edinburgh er 203 km, og man kjører til storbyen på 2 timer og 30 min.

Et kjøretips er den lille havnebyen Stonehaven, som ligger 24 km sør for Aberdeen. Stonehaven har omlag 10.000 innbyggere (2013), og var en viktig fiskeriby på 1800-tallet. Den største severdigheten i dette området er festningen Dunnottar Castle fra 1200-tallet, som ligger 3 km sør for Stonehaven sentrum. Dunnottar Castle ligger på en høyde og er omkranset av bratte klipper, og fra toppen har man fantastisk utsikt over Nordsjøen. Festningen er åpen for publikum.

Et annet kjøretips er byen Dundee, som ligger 106 km sørvest for Aberdeen. Dundee er Skottlands 4. største by, og har 157.000 innbyggere (2013). Byen ligger ved fjorden Firth of Tay, som munner ut i Nordsjøen mot øst.

Noen kjente severdigheter i Dundee er bl.a. St. Andreas-katedralen fra 1836, observatoriet “Mills Observatory” samt kunstgalleriet “McManus Galleries” – som også har et museum med naturhistoriske samlinger.

7 km øst for sentrum ligger Broughty Castle fra 1496 – en festning som i dag er omgjort til museum.