Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Torrevieja

Ser du fram til å tilbringe velfortjent tid i Torrevieja på din neste ferie? Om du trenger leiebil underveis i oppholdet ditt trenger du ikke å bekymre deg. Byen har nemlig et titalls utleiesteder, hvorav de fleste er rett i nærheten av flyplassen. Stedet tilbyr rimelige leiebiler, og leieprosessen er i tillegg enkel.

Torrevieja-guide

Leiebil Torrevieja
Bilutleie Torrevieja

Torrevieja er en av de flotteste spanske byene du kan besøke. Denne kystbyen ligger ca. 50 km sør for Alicante flyplass (ALC), og var opprinnelig en fiskerlandsby som blomstret på grunn av store mengder saltreservoarer omkring byen. Dette gjorde at byen vokste på grunn av saltutvinning. Den dag i dag er Torrevieja fortsatt en av Europas største saltprodusenter. I tillegg blir klimaet i området rundt byen betegnet som et av de sunneste på hele det europeiske kontinentet. 

Noe av det som gjøre denne byen så spesiell er dens unike historie, og nå skal vi se nærmere på noen av hovedpunktene. Fram til 1802 var Torrevieja egentlig ikke en by per definisjon. Den bestod hovedsakelig av et gammelt vakttårn, derav navnet «torre» (tårn) og «vieja» (gammel). Rundt 1803 ble saltproduksjon satt i gang i byen av Karl IV. Dette skapte bosettelse, bebyggelse og økt infrastruktur i Torrevieja. Byen ble gitt bystatus i 1829 av Alfonso XIII. 

De fleste av byens bygninger er laget av murstein. Det er allikevel verdt å merke seg at byen mangler en del eldre bygninger sin alder til tross. Det er uansett ingen grunn til bekymring, for når du vandrer rundt i byen kan du komme over restaurerte vindmøller som minner deg om byens ressurser og styrker tilbake i tid. Byen har en fantastisk utsikt over havet, uavhengig om det dagtid eller kveldstid. I tillegg er en gammel neoklassisk kirke med på å ramme inn byens sentrum. Kirken ble antatt ferdigstilt i 1928 etter å ha erstattet et eldre tempel som ble totalskadd under et jordskjelv. 

En av de mest spektakulære skuene er Laguna Rosa, eller «den rosa lagunen». Den er en av flere innsjøer som omkranser byen. Denne rosa innsjøen er en av de største saltvannsinnsjøene i verden, og den eneste i Europa. Som navnet tilsier har sjøen en distinkt rosa farge, på grunn av mikroorganismer, små krepsdyr og bakterier som lever i den. Den rosa fargen regnes som mest forlokkende om sommeren. 

Utforsk området med leiebil

I Torrevieja er det mange steder du kan besøke med leiebil. Du kan ta en tur til Mercadillo de Torrevieja, ca. 1,4 km utenfor byen. Her er det marked hver fredag som tiltrekker hundrevis av turister. Hvorfor? De kommer på grunn av mengden med farger og aromaer som svever i luften. Her kan du prøve lokalhøstede grønnsaker og frukt som er helt unik. I tillegg finnes det vin, kjøtt, fisk, suvenirer og klær. Prisnivået er også relativt lavt. 

Videre kan du sette av tid til å kjøre i området rundt saltvannet som ligger rundt 4 km fra byen. Dette er hjemmet til grasiøse flamingoer som kan beskues. Flamingoer kan sees mange steder rundt i Spania, men det er kun her i Torrevieja de er rosafargede. Flamingoer er opprinnelig hvite, men fargen deres avhenger av hva de spiser. Her spiser de hovedsakelig små skalldyr, og dette påvirker fargen deres. De største flokkene ser du om sommeren – som også er den beste tiden å avlegge et besøk til Torrevieja. 

Når det gjelder overnatting, har du muligheten til å velge mellom trestjerners hoteller som Cabo Cervera Hotel, Torre Joven Hotel og Masa International Hotel – dersom du foretrekker et personlig preg på oppholdet med god service. Prisnivået på hoteller er generelt overkommelig, og varierer helt fra 22 euro til 100 euro per person per natt. 

Flyplasser

Det er ingen flyplasser i Torrevieja, men det er flere i området rundt. Alicante flyplass er en av disse, og ligger 36 km fra byen. Med leiebil kan du kjøre fra Torrevieja til flyplassen på under en time. 

Alicante flyplass er blant de fem travleste flyplassene i Spania. Fra flyplassen går det daglige avganger til andre spanske byer (som Barcelona og Madrid) og andre internasjonale destinasjoner (som Portugal, Italia og England). På flyplassen finnes det også bilutleiefirmaer, inkludert Goldcar og Hertz. 

Du kan også vurdere å fly til Región de Murcia International Airport (RMU). Denne flyplassen ligger 59 km fra Torrevieja. Herfra kan du leie bil fra selskaper som Europcar og Sixt. Kjøreturen fra flyplassen til Torrevieja tar i underkant av en time, og byr på vakker natur underveis. 

Trafikk

En av de beste tingene i denne byen er de godt vedlikeholdte veiene. Her er sannsynligheten lav for å komme over hull i veien, og du vil få en smidig kjøretur uten humper. På grunn av kvaliteten på veiene flyter trafikken generelt godt i området, men korte perioder med kø eller tett trafikk i løpet av dagen kan forekomme. Er du ute på sightseeing i byen kan det være lurt å unngå de tidene på dagen med mest trafikk. 

For å forflytte seg enda friere når du skal utforske byen, kan du bruke GPS-funksjonen på mobiltelefonen til å navigere deg rundt om i byen. Parkeringsplassene i byen er avgiftsbelagte, og du bør derfor være forberedt på å måtte betale for parkering når du skal parkere i området.