Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Zittau

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Zittau inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Zittau miniguide

Leiebil Zittau
Bilutleie Zittau

Zittau ligger helt øst i Tyskland – i delstaten Sachsen, tett ved grensen mot både Polen og Tsjekkia. Kun elva Neisse skiller Zittau fra de polske tettstedene Sieniawka og Porajów – og avstanden til den tsjekkiske grensen er kun 3 km. Dagens Zittau har rundt 29.000 innbyggere   – noe som representerer en markert tilbakegang fra den mest folkerike perioden den gangen Tyskland var delt i to. På det meste bodde det da dobbelt så mange mennesker her.

Det finnes flere bemerkelsesverdige bygninger fra middelalderen og renessansen i Zittau. De viktigste er Salzhaus/Marstall (1511), Altes Gymnasium (1571), Domspachhaus am Markt (1553) og Heffterbau – som er en del av et gammelt fransiskanerkloster fra tidlig på 1600-tallet. Her ligger også Kulturhistorisches Museum Franziskanerkloster, hvor man bl.a. kan se en samling ”Fastentücher” (fasteduker) fra 1500-tallet.

Flere av byens vakre kirker har sin opprinnelse i middelalderen, selv om de senere har vært gjenstand for større endringer/ombygginger. St. Johannis-Kirche ble oppført i 1291, men brant ned og ble gjenoppført på 1700-tallet. Også Frauenkirche (oppført i 1355)  har vært herjet av brann (restaurert på 1600-tallet) – mens Weberkirche/Drefaltigkeitskirche, som opprinnelig ble bygget ca. 1500, ble kraftig ombygget og utvidet på 1700-tallet.

Nærmeste internasjonale lufthavn er Dresden Flyplass, som ligger 77 km nordvest for Zittau. Det kan for øvrig nevnes at også Praha Flyplass ved den tsjekkiske hovedstaden ligger i Zittaus nærområde – ca. 95 km sør for byen.