Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Zittau

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Zittau inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Zittau miniguide

Leiebil Zittau

Bilutleie Zittau

Zittau ligger helt øst i Tyskland – i delstaten Sachsen, tett ved grensen mot både Polen og Tsjekkia. Kun elva Neisse skiller Zittau fra de polske tettstedene Sieniawka og Porajów – og avstanden til den tsjekkiske grensen er kun 3 km. Dagens Zittau har rundt 29.000 innbyggere   – noe som representerer en markert tilbakegang fra den mest folkerike perioden den gangen Tyskland var delt i to. På det meste bodde det da dobbelt så mange mennesker her.

Det finnes flere bemerkelsesverdige bygninger fra middelalderen og renessansen i Zittau. De viktigste er Salzhaus/Marstall (1511), Altes Gymnasium (1571), Domspachhaus am Markt (1553) og Heffterbau – som er en del av et gammelt fransiskanerkloster fra tidlig på 1600-tallet. Her ligger også Kulturhistorisches Museum Franziskanerkloster, hvor man bl.a. kan se en samling ”Fastentücher” (fasteduker) fra 1500-tallet.

Flere av byens vakre kirker har sin opprinnelse i middelalderen, selv om de senere har vært gjenstand for større endringer/ombygginger. St. Johannis-Kirche ble oppført i 1291, men brant ned og ble gjenoppført på 1700-tallet. Også Frauenkirche (oppført i 1355)  har vært herjet av brann (restaurert på 1600-tallet) – mens Weberkirche/Drefaltigkeitskirche, som opprinnelig ble bygget ca. 1500, ble kraftig ombygget og utvidet på 1700-tallet.

Nærmeste internasjonale lufthavn er Dresden Flyplass, som ligger 77 km nordvest for Zittau. Det kan for øvrig nevnes at også Praha Flyplass ved den tsjekkiske hovedstaden ligger i Zittaus nærområde – ca. 95 km sør for byen.

Norsk bokmål