Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie San Diego

San Diego er en av de vakreste byene California har å by på. Idylliske strender og varme temperaturer er en kontrast til det yrende nattelivet, og alt dette er faktorer som vil føre til at du og familien vil verdsette turen for alltid. Men har du tenkt på hvordan du skal komme deg rundt? Hvis ikke, så burde du vurdere bilutleie. Med mange leiebilalternativer som passer dine behov og ditt budsjett, kommer du deg enkelt rundt i byen. Dette gir deg en ferie med mye frihet!

San Diego-guide

Leiebil San Diego
Bilutleie San Diego

San Diego er Californias nest største by med en befolkning på nesten 1,5 millioner innbyggere. Stedet har blitt kalt Californias «fødested» og ligger bare 190 km sør for Los Angeles. Byens strender strekker seg over flere kilometer, noe som er perfekt for deg som vil slappe av. Mange nordmenn setter pris på grønn natur og varmt vær, og det er akkurat det du vil finne her. Sørg for at du også setter av tid til å se på severdighetene, som blant annet Gaslamp Quarters – et sted som for mange er kjent som den kulturelle hovedstaden i en av verdens mest spennende destinasjoner. 

San Diego er kjent for sine mange attraksjoner. Familier og kjærestepar vil garantert kunne nyte sitt livs ferie der. Besøk for eksempel den verdensberømte dyreparken San Diego Zoo som ligger i Balboa Park. Dette er en urban park som ligger en liten kjøretur fra Gaslamp-området i byen, kun 20 kilometer unna. Her kan du komme tett innpå mer enn 650 forskjellige arter i en av verdens mest kjente og respekterte dyrehager – som har tatt imot begeistrede turister i over hundre år. 

  • Test ut meksikanske mattradisjoner for nye smaksopplevelser. 
  • Utforsk den smakfulle vinen fra San Diego 

Mat er en stor del av San Diegos kultur. Byens kulinariske scene byr på mange meksikanske tradisjoner. Noen av deres mest kjente retter inkluderer carne asada, californiske burritos og en hel rekke sjømatspesialiteter. Prøv noe nytt og utforsk gatemarkedene der unike aspekter av San Diegos kultur blir tilberedt rett foran øynene dine hver dag. Hvis vin er mer din greie, har du også kommet til rett sted. Temecula ligger bare en kort tur fra San Diego og er stolt av å være en av verdens største vinområder. 

San Diego er definitivt et sted du burde ha på din bucket-liste, hvis du er glad i å feste. Da kan for eksempel en tur til Gaslamp Quarter anbefales. Her kan du dra på bryggeritur, oppleve forskjellige severdigheter i gamlebyen, lære om stedets historie eller hygge deg på et av de mange utestedene i området. Og alt dette ligger bare 12 minutter (rundt 6,5 km) fra gamlebyen! 

Utforsk med leiebil

Å skaffe leiebil når du er på ferie i San Diego er uten tvil en verdig investering. Noen av de beste turistattraksjonene nås best med bil, og du slipper å stresse med fremmede kollektivsystemer når du bare kan sette deg i bilen og kjøre av gårde. Hvis du har planlagt å ta en tur, f.eks. til den verdensberømte San Diego Sea World eller det historisk ladede USS Midway Museum, kommer du til å ønske å tilbringe hele dagen der uten å være bundet av forvirrende tidspunkter for offentlig transport. 

San Diego Seaworld ligger 10 km eller 15 minutter med leiebil fra Gaslamp Quarter. Sea World er kjent og elsket verden over, og der kan du se delfiner, hvaler og lære om andre marine skapninger. Sea World har ønsket mange millioner besøkende velkommen i sin fartstid. Her kan du se ting du bare har drømt om, eller sett på bilder, tidligere. 

Men så er kanskje historie mer din greie, og i så fall bør du absolutt sjekke ut USS Midway Museum. Mange av flyene som ligger her, ble bygget i Sør-California og vitner om San Diego Navy sin historie. Utforsk legenden og lær om Midway – det hangarskipet som var lengst i tjeneste i USA på 1900-tallet. Få et innblikk i San Diegos historie. 

I San Diego er det også mange shoppingmuligheter. Et eksempel er kjøpesenteret Westfield Horton Plaza som har vært populært helt siden 1985. Dette er et senter som strekker seg over hele fem etasjer, og som ligger mindre enn 1 kilometer fra hjertet av Gaslamp Quarter. Det er stor sannsynlighet for at du finner den perfekte suveniren her, samt mange andre spennende kupp. Og selvfølgelig er det også mange kaffebarer og restauranter å velge blant, slik at du kan holde ut enda lenger på shopping. 

Flyplasser

Flyplassen San Diego International Airport ligger i underkant av 5 km (10 min) nordvest for San Diego. Dette er en internasjonal flyplass, og siden det er så kort avstand til byens sentrum har det blitt til et populært knutepunkt. Flyplassen har fem store flyselskaper som tilbyr flyvninger til ulike destinasjoner. Stedet er blant annet satsingsområde for Alaska Airlines. San Diego er ikke et eldorado når det kommer til flyplasser, men er likevel et viktig nav. 

Det burde nok ikke komme som noen overraskelse at San Diego International Airport har det ganske travelt. Dette er faktisk en av de travleste enkeltfeltsflyplassene i USA, og den tredje travleste i hele verden. Alt dette muliggjøres av det faktum at flyplassen i San Diego dekker et enormt område på 2,6 millioner kvadratmeter. I løpet av de siste årene har det blitt hevdet at flyplassen håndterer 50 000 passasjerer per dag. Det er mye flytrafikk! Noen bilutleiefirmaer du kan vurdere her inkluderer Hertz, Budget og Sixt Car Rental.

San Diego International Airport tilbyr hovedsakelig innenlandsflyvninger, men det er også muligheter for å fly internasjonalt herfra. Det er rundt 500 planlagte flyreiser per dag, og noen av disse drar utenlands. Antall internasjonale destinasjoner er mange, og det er mulighet for å fly direkte til blant andre Japan, England og Tyskland

Trafikk

Trafikken i og rundt San Diego kan variere veldig. Siden det er en befolkning på over 3 millioner mennesker her, betyr det at trafikkork oppstår bestemte tider av døgnet. Hvis du kjører i rushtrafikken kan det være at du må vente i langt mer enn en time i kø. 

Parkeringsmulighetene er litt uforutsigbare i San Diego, noe som også gjelder andre folkerike byer i USA. Du kan kjøre rundt i en halvtime på jakt etter parkeringsplass, men du kan også ha flaks og finne parkeringsplass raskt. Likevel anbefaler vi at du unngår områder som sentrum av San Diego, og heller ser på turistområder som Coronado Beach. 

Trafikken er så uforutsigbar i San Diego at du bør tenke grundig gjennom og avgjøre om du virkelig ønsker å leie bil før ankomst. Hvis du planlegger å begi deg lenger ut til vingårder eller epleplukking, er kanskje bil en nødvendighet. Men hvis du planlegger å tilbringe dagene til byvandring i sentrum av San Diego og dagsturer, er kanskje det mest fornuftige alternativet å benytte seg av offentlig transport. I tillegg er det faktisk mulig å gå til fots til mange av attraksjonene, dersom du skulle foretrekke det.