Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Bari

Har du lyst til å utforske Bari og oppleve denne svært attraktive kystbyen i sin helhet? Bari byr garantert på uforglemmelige opplevelser. Forvent deg å nyte deilig lokalmat, beundre Baris arkitektoniske mesterverker og spennende utsikter over Adriaterhavet. Det er derfor lurt å vurdere å reise rundt denne flotte turistbyen med leiebil. Enten du ønsker å ha en kort tur eller en lang ferie, er denne byen det optimale valget for deg.

Bari reiseguide

Leiebil Bari
Bilutleie Bari

Bari er en kystby i Sør-Italia. Hvis du har planer om å besøke Bari, faller du antakelig inn i en av de to kategoriene – enten med kortvarig eller langvarig opphold. For det første kan denne herlige italienske byen være perfekt for helgereiser. Dessuten kan du velge å ha en lang bilferie og skaffe deg en leiebil. Uansett hvilket alternativ du foretrekker, finnes det en rekke ting du kanskje trenger å lære om denne byen før du drar dit. Dette inkluderer praktisk informasjon om hvor du kan spise, de beste sportsaktivitetene i området, noen av de historiske severdighetene og hvor du kan finne de beste sandstrendene langs Baris kystlinje. De største byene i nærheten av Bari inkluderer Napoli, Foggia og Andria. 

I likhet med andre småbyer i Puglia regionen, ligger det som tiltrekker mest turister innenfor den gamle byens murer. Synet som møter deg ved ankomst her er smale steinete gater, vakre vinduslemmer og selvfølgelig sjarmerende balkonger i smijern. Lag litt moro og gjør godt nytte av ditt kamera med å fange noen av de beste utsiktene Bari byr på. Du kan til og med vurdere å lage noen flotte time-lapse videoer av solnedgang. Les nedenfor for å finne ut noen av de toppattraksjonene du bør sette øverst på listen. 

  • Besøk Castello Normanno-Svevo 
  • En vandringstur i den fantastiske Monopoli 
  • En guidet omvisningstur til Castel De Monte 

Men la oss fortsette. Har du sans for sjømat? Hvis svaret er ja, så er Bari et sted du kanskje bør vurdere å besøke. Her får du fersk sjømat – rett fra havet! Hver eneste dag rundt lunsjtiden kommer fiskere til lands med sin daglige fangst. Bord blir satt opp ved strandkanten, og det er bare å sette i gang en deilig sjømatfest med en gang. Enten du elsker østers, calamari, blåskjell, blekksprut, reker eller til og med kråkeboller, er det noe for enhver smak. I tillegg koster en porsjonstallerken deg kun fem euro! Ikke glem å spise retten din med litt italiensk brød ved siden av. 

Elsker du å sykle? I så fall kan du også dra på en sykkeltur. Vanligvis kan du dekke hele Bari Vecchia-kysten på omtrent to timer. Langs ruten kan du besøke en rekke store landemerker, lokale strender og det berømte fiskemarkedet. Du har også en god mulighet til å få smake tallrike lokale delikatesser. Hvis sykling ikke er din greie, kan du også velge en Ferrari-tur langs kysten. Da får du garantert den mest spektakulære utsikten over Bari og hele kysten. 

Utforsk med din leiebil

Bari byr på en lang rekke herlige turiststeder du kan utforske med leiebil etter din adkomst, men det er flere faktorer som bør vurderes først. For det første anbefales det å bestille et bra hotell for hele oppholdet. Det er et stort pluss at de fleste hotellene i området ligger i byen. Skaff deg et ordentlig overnattingssted, sørg for en leiebil og kanskje en guide – så kan du komme deg i gang med å utforske byen. Har du noen gang hørt om Basilica di San Nicola? Dette er et av stedene du rett og slett ikke bør gå glipp av når du besøker Bari. 

Baris mest berømte kirke, Basilica di San Nicola, ligger 12,8 km fra byens sentrum. En kjøretur fra byen dit opp tar opptil en halvtime med vanlig trafikk. For å komme inn i basilikaen må du kjøpe en inngangsbillett som koster ca. fem euro. I tillegg bør du være oppmerksom på at besøkstidene er mellom 7 og 20 på hverdager, og fra kl. 7 til 18 i helger. Så hva er det som gjør at Basilica di San Nicola er så spennende? Det er en gammel romersk kirke som ble bygget rundt 1080 e.Kr. for å ta vare på relikviene til St. Nikolas av Myra. 

En annen destinasjon du bør sette øverst på din reiseliste ved ankomst i Bari er Castello Normanno-Svevo. Hvis du bor på et hotell eller et annet sted i selve byen, vil reisen til Castello Svevo ta deg kun tolv minutter. Avstanden til slottet er ca. tre kilometer hvis du velger å kjøre gjennom Via de Rossi. Hvis du synes at denne veien ikke passer deg, kan du prøve Lungomare Imperatore Augustos veg – da blir reisen én kilometer lengre. 

Et annet alternativ er å kjøre med leiebilen din til spaserplassen Lungomare Nazario Sauro som ligger kun 1,5 km utenfor byen. Reisen dit byr på en flott utsiktsopplevelse. Denne fantastiske kystpromenaden starter ved hovedhavnen og strekker seg omtrent 1 000 meter helt til Parco per Cani. Det bør nevnes at denne delen av kysten har så mye mer å by på – å gå rundt og ta bilder blir for banalt. Lungomare Nazario Sauro er et perfekt sted for å slå deg ned, slappe av og nyte en himmelsk solnedgang over Middelhavet. 

Flyplasser

Det som skiller Bari fra andre byer, er direkte forbindelse med forskjellige hovedflyplasser i Europa. Baris hovedflyplass heter Bari Karol Wojtyła lufthavn. Flyplassen ligger ca. åtte kilometer nordvest for bysentrum. Flyplassen ble oppkalt etter Karol Wojtyła bedre kjent som pave Johannes Paul II. Dessuten går denne lufthavnen under det lokale navnet «Aeroporto di Palese». Noen av de leiebilselskapene som er tilgjengelig på denne flyplassen er Europcar, Sixt og Budget. Noen av de mest populære reisemålene med avgang fra Karol Wojtyła lufthavn i Bari er Milan, München og Budapest

Den andre flyplassen du kan vurdere om du reiser til Bari er Brindisi flyplass. Du bør kanskje være klar over at flyplassen ligger omtrent 100 km fra Bari. Dette innebærer at du må i tillegg kjøre fra Brindisi flyplass til Bari hvis du reiser med fly til Brindisi flyplass. Men det er ikke så verst med tanke på hvor vakkert landskapet langs veien er. Tilgjengelige leiebilselskaper på Brindisi flyplass inkluderer Avis, Gold Car og Firefly Car Rental. 

Leiebilselskapet Bari City finnes kun på Bari Karol Wojtyła lufthavn. Hvis du ønsker å utforske de forskjellige severdighetene i området rundt Bari, bestill en leiebil og dra hvor som helst i byen. Alternativt kan du finne en lokal sjåfør for å hjelpe deg – dette vil skaffe deg nok tid til å utforske byens omgivelser. Uansett hvilket alternativ du velger, gjør ditt beste for å nyte denne gamle italienske byen til det fulle. 

Trafikken

Akkurat som i mange andre europeiske byer, hender det at Bari har trafikkøer av og til – spesielt tidlig på morgenen og sent på kvelden. Vanligvis er de ikke til stor plage fordi de alltid blir oppløst så fort de oppstår. Sjekk Google Maps eller andre kartleverandører som kan hjelpe deg med å velge den beste kjøreruten. Noen vegalternativer kan ha mindre trafikk, men er litt lengre. 

Når du besøker Bari bør du være obs på fartsgrensen, hovedsakelig rundt og i selve byen. Den maksimale fartsgrensen i byen er satt ned til 50 km/t. Bryter du fartsgrensen, kan du få en saftig bot. I tilfelle du ønsker å parkere bilen i Bari, er det noen ting å passe på – f. eks. du må spesielt holde øye med fargene på bakken i parkeringsplassen og avgiftstidene. Blå viser til at det er betalt plass, gule plasser er reservert til de som bor i området eller til funksjonshemmede, mens hvitfargen betyr gratis parkering. Avgiftstiden når du må betale for parkering er fra mandag til lørdag mellom kl. 08:30 og 20:30. 

Dessuten er Bari delt i fire forskjellige parkeringssoner. I sone A er parkeringsprisen to euro per time, mens for sone B, C og D er prisen satt til én euro per time. Det har uten tvil vært investert mye i veivedlikehold og veistandarder i Bari. Altså, du trenger ikke å bekymre deg for veihumper. Du vil heller ikke komme over tette vannavløp eller avfallsrør som blir tømt i veikanten. Med denne innsikten i bagasjen, kan du være sikker på at reisen til Bari blir vellykket når som helst på året, og at disse dyrebare minnene vil vare livet ut!