Leiebil Italia

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Italia

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Italia inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Skal du på ferie til Italia? Kanskje du planlegger å leie bil under ditt ferieopphold, slik at du kan utforske mer av landet? Det er populært med leiebil i Italia, og de aller fleste velger å hente leiebilen allerede når de ankommer flyplassen. Da slipper man å tenke på offentlig transport til hotellet, samtidig som man kommer seg enkelt rundt til de forskjellige severdighetene i regionen.

Ved å sammenligne priser på leiebil i Italia fra flere aktører, vil man kunne finne et ekstra godt tilbud. Det er også lurt å bestille bilen i god tid før avreise, da de rimeligste bilene blir tatt først.

Italia miniguide

Leiebil Italia
Bilutleie Italia

Italia (60 millioner innbyggere i 2010) ligger i Sør-Europa – nærmere bestemt ved Middelhavet – og består av Den italienske halvøy, samt de store øyene Sicilia og Sardinia. Landet har kystlinje mot Det Joniske hav, Terrenhavet, Adriaterhavet og Det liguriske hav (som alle er sidehav til Middelhavet).

Italia grenser til Østerrike, Frankrike, Sveits og Slovenia. De uavhengige statene San Marino og Vatikanstaten ligger som enklaver i landet.

Italias fastland er fjellrikt med Alpene i nord, Posletta sør for Alpene og fjellkjeden Appenninene fra nord til sør. Høyeste fjelltopp er Mont Blanc (Monte Bianco), som ligger både i Italia og Frankrike (4808 m.o.h.). Det er også flere store vulkaner i Italia. De mest kjente er Etna og Vesuv.

Itala har et alpint klima i fjellområdene, men ellers har landet stort sett middelhavsklima – spesielt i sør.

Italia er kjent for sin kunst, mat, historie og kultur – og  landet mottar 43 millioner internasjonale  besøkende årlig. De mest populære severdighetene er Colosseum (i Roma) og ruinene i Pompeii (oldtidsby som ligger sør for Napoli)

De mest besøkte byene i Italia er Roma, Milano, Venezia, Firenze, Napoli, Palermo og Verona.

Hovedstaden Roma har 2,7 millioner innbyggere, og ligger sentralt av landet – 24 km øst for Tyrrenhavet. Roma har mange berømte severdigheter, og gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Italias internasjonale hovedflyplass er Aeroporto di Roma – Fiumicino (kalles også «Leonardo da Vinci – Fiumicino Airport»), som ligger 35 km utenfor Roma.

Leiebilguiden.no har et av markedets bredeste utvalg av leiebil i Italia. Alle priser på bilutleie i Italia inkluderer ansvarsforsikring, ubegrenset kjørelengde, selvrisikoforsikring, tyveriforsikring og  eventuell flyplass avgift.

Trafikk

  • Veinettet i Italia er godt utbygd, og det finnes motorveier mellom de fleste større byer. Motorveiene har stort sett høy standard, og heter på italiensk “Autostrada”. Mange motorveier har bomavgift. Til tross for at veinettet i Italia holder god standard, kan enkelte landeveier være smale og svingete.
  • Fartsgrensene i Italia er 50 km/t i byer/tettsteder, 90 km/t på landeveier og 100 – 130 km/t på motorveier.
  • Promillegrensen er 0,5 i Italia, mens den i Norge er 0,2.
  • I flere italienske byer er det forbudt å kjøre inn i historiske sentrum, og dette kalles “Zona Trafico Limitado” (ZTL). En rekke kameraer overvåker disse områdene, og er man uheldig og kjører inn i et slikt område, vil bilen automatisk bli fotografert. Boten får man tilsendt hjemstedsadressen.
  • Leier man bil i Italia og skal bo på et hotell i et historisk sentrum, anbefales det derfor å kontakte hotellet før avreise, slik at man kan få en kjøretillatelse som plasseres i leiebilens frontrute.

Kjøretips med leiebil

Med leiebil i Italia har man frihet til å utforske et større område, og man slipper i tillegg å tenke på offentlig transportmuligheter. Italia har mye å by på for leiebil-turister, og man får en mer variert ferieopplevlese. Landet har 24 nasjonalparker, og er kjent for sine særegne byer – med historiske byggverk, design, arkitektur, musikk, kunst og gastronomi.

Skal man kjøre inn i større byer som f.eks. Roma, Milano eller Torino, anbefales det å bestille leiebil med GPS, slik at man lettere finner frem. Det kan også være stor trafikk i store byer, og vanskelig å finne ledig parkeringsplass.

Napoli

Napoli ligger på Italias sørvestkyst ved Middelhavet, og har i underkant av 1 millioner innbyggere. Napoli er hovedstad i Campania-regionen, og er den største byen i Sør-Italia.

Den aktive vulkanen Vesuv ligger 12 km øst for byen, og måler 1270 m.o.h. Det historiske sentrum i Napoli har stått oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 1995, og her finner man en rekke historiske bygninger og monumenter. Byens katedral fra 1300-tallet er en populær severdighet. Det er også de tre festningene “Castel Nuovo”, “Castel Sant Elmo” og “Castel dell’Ovo” – som er alle oppført i tidsperioden 1200 – 1300-tallet .

Napoli har ellers tallrike kirker, palasser og villaer – og Palazzo Reale fra 1600-tallet anbefales et besøk. Byen har også et flott arkeologisk museum, et lokalhistorisk museum og et kunstmuseum. I tillegg finnes shopping- og utelivsstrøk, operahus, teatre og parkområder. Den internasjonale flyplassen Napoli Airport (NAP) ligger 8 km nord for sentrum, og har to terminaler. På flyplassen finner man kontorene til en rekke anerkjente bilutleieaktører – deriblant Avis, Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt, Locauto og Firefly.

Med leiebil har man mulighet til å oppleve den vakre Amalfikysten, som befinner seg 75 km sørøst for Napoli. Kyststrekningen er 40 km lang, og ligger på sørsiden av Sorrentohalvøya. Amalfikysten står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og man kjører fra den lille byen Positano i vest til Vietri Sul Mare i øst.

Amalfikysten er et historisk område, og langs kjøreturen kan man beundre den vakre naturen med dramatiske klipper og små sjarmerende landsbyer. I Positano finnes dessuten noen flotte badestrender, og katedralen i Amalfi er også verdt et besøk.

Et annet kjøretips er å besøke det imponerende Caserta-palasset fra 1700-tallet, som ligger ca. 35 km nord for Napoli. “Reggia di Caserta” er et av de største slott i Europa, og var tidligere kongelig residens. Slottet har mer enn 1200 rom, og slottsparken med små fossefall og fontener er en attraksjon i seg selv. Caserta-palasset står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og har 1 million besøkende årlig.

Firenze

Firenze er hovedstad i den nord-italienske regionen Toscana, og har 380.000 innbyggere (2014). Toscana er kjent for sitt vakre landskap med vinranker, olivenlunder og pinjetrær. Firenze ligger midt i landet ved elva Arno, og omtales som en av de vakreste byer i verden. Byen er berømt for sine kunstsamlinger, historiske monumenter og arkitektur fra senmiddelalderen. Det historiske sentrum står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kjente landemerker i byen er bl.a. katedralen Santa Maria del Fiore fra 1436 – med sin imponerende kuppel og rådhuset “Palazzo Vecchio” – fra 1200 – 1400-tallet. Det verdensberømte kunstmuseet “Galleria degli Uffizi” har verk av bl.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt og Rafael.

Den gamle broen “Ponte Vecchio” med sine berømte gullsmedsboder er også en av byens populære severdigheter. I tillegg har Firenze flotte shoppingmuligheter og et yrende café- og uteliv. Nærmeste større internasjonale flyplass er Pisa Airport (PSA), som ligger 82 km vest for Firenze. På flyplassen har en rekke bilutleiefirmaer sine filialer – deriblant Avis, Hertz, Maggiore, Sixt, Locauto og Goldcar.

På varme sommerdager kan det være forfriskende å kjøre til badebyen Viareggio, som ligger 102 km nordvest for Firenze. Her finner man kilometerlange strender og stedet har utleie av solsenger og parasoller. Viareggio har også en hyggelig strandpromenade og caféer/restauranter.

Med leiebil i Firenze har man et flott utgangspunkt for å ta dagsturer i regionen, og det er mange vakre småbyer i området. Det verdensberømte skjeve tårn i Pisa ligger 86 km unna – og ønsker man å besøke den populære middelalderbyen Lucca, er avstanden dit 74 km. Ellers er Siena og Voltera to byer som kan anbefales. Den vakreste utsikten over Firenze får du ved å kjøre til Fiesole, som ligger 10 km nordøst for sentrum. Fiesole ligger på en høyde 355 m.o.h. – og herfra får man storslagen utsikt over Firenze og Arno-dalen.

Torino

Torino ligger nordvest i Italia, og er hovedstad i Piemonte-regionen. Selve byen har omlag 900.000 innbyggere (2014), og er et viktig handels- og kultursentrum. Torino ligger på en slette ved foten av de italienske alpene, og byen var arrangør av Vinter-OL i 2006. Elven Po renner gjennom byen. Torino har mange kunstgallerier, museer, kirker, operahus, teatre og parker, og er særlig berømt for sin katedral “Duomo di Torino” fra 1498. Inne i katedralen oppbevares det omdiskuterte “Likklede i Torino”.

Andre severdigheter i byen er festningen “Palazzo Madama” fra 1200-tallet – som huser et kunstmuseum samt kongepalasset “Palazzo Reale di Torino” fra 1600-tallet. Byen har dessuten et egyptisk museum, film-museum og bilmuseum.

Torino International Airport (TRN) ligger 18 km nord for sentrum, og i ankomsthallen finnes leiebilaktørene Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Locauto, Maggiore og Budget. Med leiebil i Torino kan man ta hyggelige utflukter i regionen, eller kanskje man ønsker en heldagstur til motemetropolen Milano? Milano ligger 143 km nordøst for Torino og har et vell av severdigheter og attraksjoner.

Det er også populært å kjøre til Nasjonalparken Gran Paradiso, som ligger 70 km nordvest for Torino. Nasjonalparken ble etablert i 1922, og er oppkalt etter fjellet som ligger her, Gran Paradiso. Høyeste topp måler 4061 m.o.h. Nasjonalparken har flotte turstier i naturskjønne omgivelser – med høye fjell, dype skogkledde daler og vakre fossefall. Parken har også et rikt fugle- og dyreliv, og det finnes flere besøkssentre i området. Reiser man til Torino om vinteren, kan man kjøre til vintersportsstedet Via Lattea, som ligger 100 km sørvest for byen. Via Lattea tilbyr utleie av ski, og har 212 skiløyper samt 69 skiheiser.