Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Bologna

Bologna er et fantastisk reisemål i Italia for turister som ønsker å få seg en uforglemmelig opplevelse. Byen som ligger i hjertet av Emilia-Romagna-regionen, er den syvende mest folkerike regionen i Italia. Bilutleietjenestene er førsteklasses og en flott måte å oppdage de fantastiske destinasjonene som finnes rundt i byen. Både flyplasser og togstasjoner har flere utleiere som tilbyr leiebilstjenester. Dette er praktisk og gjør kanskje at du slipper å måtte pendle til bilutleiefirmaer.

Guide til Bologna

Leiebil Bologna
Bilutleie Bologna

På grunn av de store aktivitetene som foregår i regionen, kan turister lett bli overveldet av alt som skjer rundt i byen når de ankommer. Byen ligger i den nordlige delen av Italia, og er en viktig kommersiell bro for nærliggende regioner. I Bologna har du tilgang til store industri-, landbruks-, finans- og transportinfrastrukturer på grunn av aktiviteten til flere store elektro-selskaper, mekaniske selskaper og matprodusenter. Dette bidrar til den store økonomiske veksten i byen. Nyere studier hevder at Bologna har den tredje mest voksende økonomien blant italienske provinser. Store byer i nærheten av Bologna inkluderer Firenze, Verona og Padua. 

Selv om byen er ganske liten i landmasse, finner du en av de største permanente messene i Europa her. Dette er delvis fordi det er over en million innbyggere i regionen. Bologna har en veldig robust kultur som spenner over flere områder. Byen er også kjent for sitt berømte kjøkken tilberedt med melkeprodukter og mye kjøtt. På grunn av den åpne kulturen i Bologna har dens musikalske tradisjon utviklet seg og blitt utvidet til internasjonale sjangre. Det er ganske mange andre aspekter av kulturen som det er lett å merke i Bologna. Disse inkluderer: 

  • Sport 
  • Utøvende kunst 

Hvis du aldri har besøkt Bologna og planlegger å gjøre det, kan du vurdere å velge leiebil, da dette vil gi deg friheten til å utforske byen bedre og i ditt eget tempo. Du har også friheten til å gjøre flere stopp så mange ganger du ønsker. Dessuten har du full kontroll over privatlivet ditt, spesielt når du er på tur med familien. Å leie en bil er ekstremt enkelt, siden du kan finne bilutleiere som ligger inne i terminalen til de viktigste togstasjonene rundt i byen, og disse tilbyr rimelige leiepakker. 

Et viktig råd til turister er å sørge for at de ikke leier den første og beste bilen. Det er viktig å gå grundig gjennom regler og vilkår, tilgjengelige biler og deres tilstand og ulike pakker for å forstå hva som kreves. Du kan også gjøre en liten prissammenligning for å se etter de beste tilbudene. Hvis dette viser seg å være ganske vanskelig å gjøre, er det online bestillingssider som kan hjelpe deg med å leie biler allerede før du reiser. Dette er mer praktisk og sparer deg ofte tid. Du kan enkelt sammenligne priser, sjekke beskrivelsen av bilen og pakkene som tilbys. 

Utforsk med leiebil

Før du tar turen til Bologna, må du bestemme deg for steder du vil å besøke. Som et tillegg vil vi imidlertid foreslå noen interessante severdigheter du kanskje vil vurdere. Den første er Piazza Maggiore. Dette er et storslått bytorg (piazza) i Bologna, med fantastisk natur. Det er det perfekte steder for å ta flotte bilder til Instagram. Piazza ligger i hjertet av gamlebyen, og er hjemsted for flere av Bolognas viktigste landemerker, turistattraksjoner og museer. Den mest fremtredende av disse er Palazzo d’Accursio, funnet på den vestlige siden av torget. 

Videre kan du også ta en rask tur rundt Piazza del Nettuno, som er mest kjent som fontenen til Neptun. Dette er en monumental storby-fontene som ligger på det ikoniske torget, ved siden av Piazza Maggiore. Fontenen skildrer manierismekulturen til den italienske eliten i løpet av midten av det sekstende århundres æra, som fremdeles er sporbar til ganske mange eliter selv i det moderne Italia. Et annet interessant sted du bør vurdere å besøke er Leaning Towers. Dette er et spesielt flott sted for turister som er begeistret av storslagenhet og gammel arkitektur. 

I Bologna er det et par tårn som ser ut til å vippe enda mer alarmerende enn Pisa på grunn av deres smale form. De er de mest fremtredende av alle middelalderske tårnene som er tilgjengelige i Bologna. Den høyeste kalles Asinelli, mens den andre – som er den med størst grad av helning – heter Garisenda. Historisk sett ble disse tvillingtårnene bygget som vakttårn og fristed for beskyttelse under angrep. Høyden deres ble imidlertid et statussymbol for de adelige familiene som bygde dem. 

Asinelli-tårnet har 498 trinn, og når du kommer til toppen, vil du få fugleperspektiv over Bologna. Hvis besøket ditt er åndelig basert, kan du sjekke ut Santo Stefano (St. Stephen Basilica). Santo Stefano er en basilika som inneholder et kompleks av religiøse strukturer. Santo Stefano er lokalt referert til som «sette chiese» som betyr «de syv kirker». Vi kan ikke utelate den kulinariske ekspertisen til folket i Bologna. Et godt sted å bli fordypet i opplevelsen er de trange gatene i Quadrilatero, som er fylt med små butikker som selger fersk frukt og grønnsaker, samt ost, pasta og bakervarer. 

Flyplasser

Det er ganske mange flyplasser tilgjengelig for Bologna med fantastiske leiebiltjenester. Den mest populære er Bologna Guglielmo Marconi lufthavn (BGA) som ligger cirka 5 km nordøst for byen. Den lille regionale flyplassen har to terminaler for mest mulig effektiv drift. Den er oppkalt etter nobelprisvinneren Guglielmo Marconi, som var oppfinneren av radioen. Guglielmo Marconi er tilfeldigvis den mest kjente personen fra området. Noen av de mest populære flyvningene med avgang fra Bologna Guglielmo Marconi er ruter til London, Budapest og Madrid 

Det er flere alternativer for bilutleie tilgjengelig på BGA å velge mellom. De vanlige er Autovia, som er et italiensk selskap med drift i flere italienske provinser. Du finner også Avis Budget, som er et internasjonalt selskap som tilbyr online bookingtjenester og som også opererer i forskjellige land. Andre utleiebyråer som er tilgjengelige på flyplassen er Europcar og Maggiore for å nevne noen. Du kan finne utleiefirmaene i flyplassterminalen i første etasje. 

De fleste utleiefirmaene driftes hver dag mellom 06:00 om morgenen til 00:00 på natten. I tillegg til alternativene du kan gå for, kan du leie en bil med sjåfør hvis du vil slippe stresset med å kjøre selv. Imidlertid har forskjellige bilutleiere forskjellige tilbud og retningslinjer, så du bør sjekke online (anmeldelser og tilbud) for å se hvilke utleiere som vil fungere best for deg. 

Trafikk

Bologna har et godt veinett som forbinder viktige steder. Det ligger i sentrum av Firenze, Verona, Padua, Rimini og Milano, med tilgang til hovedveier som er supre for kjøreturer. På grunn av den økende tilstrømningen av turister til byen, blir imidlertid veien stadig mer trafikkert. Byen har to viktige italienske motorveier som forbinder nord og sør i landet, og disse gjør byen lett tilgjengelig fra store italienske byer. 

Med en omkjøring fra Parma til Genova, kan du kjøre mot Milano, og deretter Venezia og Brenner. Du kan også komme deg mot sør, til Roma og derfra til Bari, Lecce eller Taranto. Bologna har også en ZTL (Limited Traffic Zone) som begrenser kjøreaktiviteter. Det er beskrivende skiltning som advarer sjåfører om disse sonene. Turister må sette seg ordentlig inn i hva disse skiltene betyr og hvordan de lettest kan kjennes igjen. 

Nummeret for hvert kjøretøy sjekkes i ZTL for å bekrefte om sjåføren er berettiget til å kjøre i området. Hvis den ikke kvalifiserer vil sjåføren automatisk få en bot. Hvis du planlegger å besøke ZTL og du også planlegger å kjøre, finnes det en rekke offentlige parkeringsplasser tilgjengelig for deg. Hvis du er nær sørsiden lags åsene har Bologna en ringvei med offentlige parkeringsplasser. I tilfeller hvor du planlegger å overnatte på hotell, vil de opplyse deg om alt du trenger å vite.