Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Lamezia Terme

Skal du reise til Lamezia Terme? Da bør du vurdere å leie bil. Å leie bil gir deg friheten til å utforske byen på en enkel måte. Du får også mye privattid mens du reiser rundt i byen, spesielt når du reiser med familie eller venner. Det er flere bilutleiefirmaer å velge blant. Mange av disse bilutleietjenestene finner du på flyplassen så fort du lander. 

Lamezia Terme-guide

Leiebil Lamezia Terme
Bilutleie Lamezia Terme

Lamezia Terme er en italiensk by og kommune med mer enn 70 000 innbyggere. Byen ligger i Calabria-regionen. Kommunen grenser til Conflenti og Martirano Lombardo i nord, Curinga og San Pietro a Maida i sør, Falerna og Gizzeria i nord-vest, Feroleto Antico i øst og Maida i sør. Lamezia Terme er en kombinasjon av tre tidligere kommuner; Nicastro, Sambiase og Sant’Eufemia Lamezia, noe som har skapt økonomisk vekst. I dag gir kombinasjonen en annerledes blanding av kulturelle bakgrunner. 

Selv om byen er relativt ung, har den klart å vekke oppmerksomhet i hele Italia og i utlandet på veldig kort tid. Kommunen har mye hotellnæring og turistfasiliteter, som inkluderer en strategisk beliggende flyplass for å betjene besøkende. Byen er også sentrum for handel innenfor en rekke type industrier. En annen verdifull ting med byen er at den huser kjente personligheter som Felice Natalino (fotballspiller) og Francesco Fiorentino (filosof). Lamezia Terme har en sterk kulturell innflytelse, og den omfatter flere menneskelige bestrebelser. Noen av disse kulturelle områdene inkluderer: 

  • Smakfulle kjøkken 
  • Muséer 
  • Musikk (Tropea Blues Festival og Roccella Jazz Festival) 

I tillegg til solid kultur, tilbyr også Lamezia Terme flere interessante steder å besøke, og har du ikke valgt steder å besøke ennå, bør du vurdere noen av våre anbefalinger. Det første stedet på vår liste er slottet Norman Swabian. Dette slottet ligger i San Teodoro’s, og ble bygget rundt det 19. århundret av bysantinerne, som også startet byggingen av landsbyen Nicastro. Slottet ble opprinnelig bygget for Nicastro, men er nå en del av Lamezia Terme etter at Nicastro ble en del av Lamezia Terme. 

Du har også Sila National Park. Dette stedet er et paradis av tette barskoger, kunstige innsjøer, endeløse enger med fargerike blomster og sjeldne dyr. Du kan delta på aktiviteter som ridning, klatring, mountainbike, fiske eller gå på sopptur. Du kan også besøke en skog med en samling gamle furutrær med veldig lange stammer. Om du har mer tid til å utforske området, kan du alltids sjekke ut Tropea, som er et populært paradis spesielt for romantiske stevnemøter. 

Utforsk med leiebil

Etter å ha leid bil, er neste steg å utforske. Du kan besøke Viale Stazione, som ligger 29,5 km nordøst for Lamezia Terme. Landsbyen er full av arkeologiske utgravninger besøkende kan beskue. Et annet område verdt å besøke er Catanzaro. Denne kommunen er et urbant sentrum med mye handel og sosiale aktiviteter, og omfatter kystbyer som Soverato og Sellia Marina. Byen tilbyr interessante steder som det normanniske slottet Palazzo de’ Nobili fra det 15. århundret, som nå fungerer som rådhus. 

Du burde også besøke Cosenza. Byen er sete for Cosentian Academy (en av de eldste akademiene for litteratur- og filosofistudier i Italia). Denne byen har en solid kulturarv som omfatter muséer, teatre, bibliotek og utdanning. Den ligger 71,9 km nord for Lamezia Terme, og tilbyr flere attraktive turiststeder slik som katedralen (som var den første til å bygges i det 11. århundret), Spirito Santo (som huser malerier fra det 18. århundret), og Open Air Museum (som omfatter en rekke moderne kunstskulpturer). 

Sovereto er en annen by du bør sjekke ut. Den regnes som den rikeste byen per innbygger i Calabria, med en økende interesse fra turister rundt i verden siden 2015. Byen ligger 57 km sørøst for Lamezia Terme. Det er flere eksotiske steder du kan besøke. Noen av dem er Circolo Velico Soverato (en eksotisk strand for avslapning) og Lungomare Di Soverato. 

Vibo Valentia er et annet fantastisk sted å kjøre til med leiebil. Byen ligger 44 km sørvest for Lamezia Terme. Byen har også mye jordbruk, handel og turisme. Dette er et perfekt sted å kjøpe ferske gårdsprodukter og andre unike varer. Byen er også hjem for mye industri, inkludert tunfiskdistriktet i Maierato. Folk besøker gjerne Vibo Valentia for å se kjente steder som Tropea, Ricadi og Pizzo. En stor bidragsyter til byens økonomi er havnen Vibo Marina. 

Flyplasser

Det er flere flyplasser tilgjengelige i Lamezia Terme, og den største er Lamezia Terme International Airport. Dette er hovedflyplassen i Calabria. Flyplassen ble bygget i juni 1976, og har siden betjent befolkningen. Folk reiser ofte til Milano, Toronto og Wien fra flyplassen. I tillegg er det flere bilutleiefirmaer tilgjengelige på flyplassen, og noen av dem er Firefly, Travel Car og Avis 

En annen flyplass nær Lamezia Terme er Catania Fontanarossa Flyplass. Flyplassen kalles gjerne for Vincenzo Bellini Airport. Den er den femte mest trafikkerte i Italia. Flyplassen holder rekorden i antall passasjerer med ni millioner passasjerer i 2018. Store flyselskaper som Lufthansa og KLM tilbyr sine tjenester her, og knytter passasjerer til destinasjoner som Roma, München, Amsterdam og Berlin. Flyplassen har også flere bilutleiefirmaer å by på, og noen av dem er Sixt, Hertz og Maggiore. 

Napoli International Airport er en annen flyplass nær Lamezia Terme. Selv om flyplassen bare har én terminal, holder den rekorden med over ni millioner passasjerer i 2018, som var 15,8 % mer enn året før. Passasjerer reiser ofte til Bucharest, Wien og Brüssel, og akkurat som andre store flyplasser har passasjerer tilgang til flere bilutleiefirmaer, hvorav noen av de største er Noleggiare, Firefly og Avis Autonoleggio S.P.A. 

Trafikk

Lamezia Terme fungerer som det viktigste transportsentrum i provinsen Catanzaro. Byen har et velutviklet veinett som forbinder flere deler av regionen med andre byer i nærheten. Veiene er velholdte og gode å kjøre på. Fartsgrensen i urbane områder er 50 km/t, mens på hovedveiene er den 130 km/t. Barn under 12 år kan ikke sitte i forsetet. 

Lamezia Terme ligger midt blant mange alternative ruter i provinsen. Et eksempel er ruten mellom Contrada Rotoli og Soveria Mannelli, som er nesten halvparten så lang som den store E45-ruten. Det er ganske enkelt å kjøre i sentrum, men gatene i byen er ofte smale med mange svinger og trafikk. Stol ikke alltid helt på GPS-en, fordi det finnes ofte to områder med samme navn i forskjellige byer. 

Når du kjører rundt i Lamezia Terme er det flere parkeringsmuligheter. Om du er i nærheten av Cimitero di Nicastro eller Lidl, kan du bruke parkeringsplassen i Parcheggialla. Dette er en ganske stor parkeringsplass til en rimelig pris. Du har også Fly Parking Lamezia. Om du er i nærheten av Stampa Sud, Ecospina eller Bank Sistemi, er dette et alternativ du kan gå for. Denne parkeringsmuligheten åpner hver dag fra kl. 6 til midnatt. Det tilbys også gratis transport til og fra Lamezia Terme Airport og Lamezia Terme Station.