Spar inntil 70% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

tick-2Oppnå bedre pris ved sammenligning

tick-2Inkluderer forsikringer og skatt

tick-2Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder

tick-2Kundeservice 24 timer i døgnet

tick-2Ingen kredittkortgebyrer

tick-2Ingen skjulte avgifter

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Bilutleie Split

Leiebilguiden.no sammenligner priser fra en rekke leiebilfirma og finner beste pris på bilutleie. Alle priser på leiebil i Split inkluderer nødvendige forsikringer og ubegrenset kjørelengde.

Dersom du skal på ferie til Split i Kroatia, ønsker du kanskje å se mer av regionen? Med leiebil i Split slipper man å være avhengig av offentlig transport, og man kan ta trivelige dagsturer i sitt eget tempo. Det er populært å leie bil i Kroatia, og landet har mange flotte steder å besøke, som ikke kan nås med kollektivtransport. Det anbefales å leie bil hjemmefra i god tid før avreise til Split. Dette gjelder spesielt i sommersesongen da pågangen er stor, og det er rift om de billigste leiebilene.

Split miniguide

Leiebil Split

Bilutleie Split

Split er Kroatias nest største by. Split ligger på en halvøy i Dalmatia ved Adriaterhavet. Byen har 189.000 innbyggere, og er en havneby. Her er båtforbindelse til Hvar, Rijeka og Ancona bl.a.

Split er et badested, og har ruiner fra den romerske keiseren Diokletians slott fra 300-tallet. I palasset ligger mausoleet St. Dujes katedral fra 305 e. Kr., som er verdens eldste katedral, og tempelet til keiseren. Den har vært brukt som kirke siden 800-tallet, og er nå baptisterium. Palasset og deler av byen er med på UNESCOs verdensarvliste. Split har et stort arkeologisk museum, bymuseum, maritimt museum og en zoologisk hage. Seks kilometer nord for Split lå oldtidsbyen Salonae, som ble ødelagt av slaverne 640 e.Kr.  Split har flere strender med livlig cafeliv og markeder. Split er et godt startpunkt for seilturer i Adriaterhavet.

Flyplass

Split Airport (SPU) er landets 3. største flyplass, og ligger 24 km vest for bysentrum. På flyplassen har en lokale og internasjonale bilutleiefirmaer sine kontorer – deriblant Sixt, Hertz, Avis, Budget, Europcar og Alamo.

Trafikk

Skal man kjøre inn til Split sentrum, bør man være forberedt på stor rush-trafikk på morgenen og om ettermiddagen. Veiene i Kroatia er rimelig godt vedlikeholdt, men enkelte steder kan veiene være smale. Det går motorvei fra Split til Zagreb i nord  og til Ravca i sørøst (A1).

Kjøretips

Med leiebil i Split kan man f.eks. ta en kjøretur til den lille middelalderbyen Trogir, som befinner seg 29 km vest for Split sentrum. Hele det historiske sentrum i Trogir står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finner man trange smug, brosteinsbelagte gater, trivelige caféer, små butikker samt bymurer med tårn og spir. Den vakre St. Lauretius-katedralen fra 1251 er en av byens store turistattraksjoner. Det er ellers gode bademuligheter i Trogir litt utenfor gamlebyen.

Et annet alternativ med leiebil, er å ta en dagstur til Dubrovnik, som ligger 229 km sørøst for Split. Dubrovnik befinner seg ved Adriaterhavskysten i den aller sørligste del av Kroatia, og er berømt for sin vakre arkitektur.

Gamlebyen i Dubrovnik har siden 1979 stått oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er omkranset av bymurer fra 1400-tallet. I gamlebyen finnes mange historiske severdigheter – bl.a. katedralen fra 1671, gågaten Stradun, Sponzapalasset fra 1522 samt Rektorspalasset fra 1400-tallet, som idag huser bymuseet.

Besøkende bør også ta kabelbanen opp til toppen av fjellet Srd, som ligger 415 m.o.h. Herfra har man en fantastisk panoramautsikt over Dubrovnik og omegn.

Norsk bokmål