Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg en billig pris på bilutleie

Alt gikk som forventet når vi leide i Miami, USA. Billig pris og god service fra National.
Anne Nilsen
Jeg leide bil i Nice i Frankrike. Lav pris og god service fra Leiebilguiden.no
Tor Larsen
Bilen vi leide var god og servicen var utmerket.
Ingrid Olsen
Billigste i Frankrike, anbefales!
Reidar Solhaug
Vi har leid gjennom Leiebilguiden.no flere ganger i Alicante, Spania. Prisene er ofte mye lavere enn om du bestiller direkte hos selskapene.
Sigrid Johansen
Vi leide gjennom leiebilguiden.no i San Francisco til en fantastisk pris. Vi bestilte en bil i kompakt klassen, men ble oppgradert til full størrelse. Anbefales!
Petter Hansen

Hvorfor leie bil hos oss?

Bedre pris ved sammenligning

Ubegrenset kjørelengde på de fleste destinasjoner

Inkluderer forsikringer og skatt

Kundeservice 24 timer i døgnet

Ingen kredittkortgebyrer

Ingen skjulte avgifter

Bilutleie Porto

Planlegger du en reise til Porto og trenger å finne et leiebilfirma, slik at du kan glede deg over alt byen og omkringliggende områder har å tilby – i ditt eget tempo? Det er mye å gjøre og se i denne vidunderlige byen, og leiebil er den perfekte måten å oppdage alt som finnes. Fra historiske nabolag til moderne arkitektur – hovedstaden i Douro-regionen er et flott reisemål for en storbyferie.

Porto-guide

Leiebil Porto
Bilutleie Porto

Porto befinner seg på den nordvestlige kysten av Portugal, og er den nest største byen i landet. Byen refereres ofte til som «hovedstaden i nord». Byen har en befolkning på over 297 000 innbyggere og strekker seg langs Douros elvemunning, og dekker 41,42 kvadratkilometer. Med en lang og rik historie kan Porto dateres tilbake til kelterne, og etter å ha vært et senter for kristendommens utbredelse under vestgoternes styre, ble byen utviklet under romersk okkupasjon. Området var den kjent som Portus Cale, og navnet ble senere opprinnelsen til dagens navn – Portugal

Porto er anerkjent for sin mest berømte eksportartikkel, den verdenskjente portvinen. Det er en av verdens eldste beskyttede opprinnelsesbetegnelser, som går helt tilbake til 1700-tallet. I dag kan du besøke en av de mange portvinshyttene som ligger i byen Vila Nova de Gaia, rett over elven Douro. Dette er en tur på 5 km, som tar omtrent 5 minutter å kjøre, og en av tingene du bør gjøre mens du er i byen. Matosinhos har noen av de flotteste strendene i regionen, og ligger bare 15 minutter fra sentrum. 

  • Besøk vinkjellerne 
  • Besøk det historiske sentrumet med de smale smugene 
  • Kjør til nabobyene 

I Matosinhos kan du besøke den overdådige kirken Igreja do Bom Jesus, som er et flott eksempel på den barokke arkitekturen i det nordlige Portugal. I tillegg finner du det moderne akvariet Sea Life, det største akvariet i den nordlige delen av landet. Et annet flott sted for en dagstur er Aveiro, ofte kalt «det portugisiske Venezia» på grunn av dets mange kanaler. Stedet ligger 57 km fra Porto sentrum, og det vil ta deg omtrent én time å nå dit med leiebilen din. Mens du er i Aveiro bør du ikke gå glipp av Moliceiros, de karakteristiske båtene, eller en smakebit av Ovos Moles, en deilig delikatesse av egg som er typisk for byen. 

Porto er en flott by å utforske med bil, og selv om det noen ganger kan være vanskelig å finne gratis parkering, har sentrum noen betalte parkeringsplasser der du kan parkere leiebilen din på mens du utforsker til fots. Det middelalderske Ribeira-nabolaget strekker seg langs Douros strandpromenade og er på UNESCOs verdensarvliste. Derfra har du også en privilegert utsikt over 1800-tallets Ponte Dom Luís, en fantastisk buebro i jern, samt Vila Nova de Gaia, rett over elven. Porto er en stolt by full av skjulte perler som venter på å bli oppdaget. 

Utforsk med leiebilen din

Portugals nest største by har en perfekt blanding av gammelt og nytt, tradisjon og moderne byliv. Med leiebilen din kan du utforske Porto i ditt eget tempo og oppdage alt denne utrolige byen har å tilby. Byen er ikke så stor, så du kan sjekke de mest interessante attraksjonene, stedene og severdighetene uten problemer. Rua de Santa Catarina er en gågate og et tradisjonelt kjøpesenter i sentrum. Gaten er fullpakket med både tradisjonelle og internasjonale butikker. En av byens mest elskede kaféer, Majestic, ligger her. 

En stopp på Majestic er et must for alle som besøker Porto. En juvel i Art Noveau-stil, fra fasaden til interiøret, på Majestic kan du unne deg tradisjonelle portugisiske bakverk og få et glimt av tidligere tider. I nærheten av Rua de Santa Catarina finner du Mercado do Bolhão, bygget i nyklassisk stil og sannsynligvis den mest tradisjonelle av alle Portos markeder. Et besøk i denne delen av byen ville ikke være fullstendig uten å sjekke ut den fantastiske Livraria Lello, en bokhandel som ble opprettet i 1906. Den fantastiske trappen inspirerte J.K. Rowling når hun så for seg Hogwart. 

Med en leiebil tar det deg 5 minutter til Fundação de Serralves (Serralves Foundation). Serralves, som ligger omtrent 5 km fra Porto sentrum. Serralves er en fantastisk kulturinstitusjon som spesialiserer seg på samtidskunst. Muséet befinner seg i et Art Deco-palass omgitt av en 18 hektar stor park og kan skryte av å ha noen av de beste utstillingene i landet. 

Innbyggerne i byen ble tradisjonelt kalt Tripeiros, som bokstavelig talt betyr innmat-spiser, på grunn av den mest kjente retten Tripas à Moda do Porto. Innbyggerne i byen har et nært forhold til mat. Tripas har blitt fortært siden 1600-tallet og ble raskt en husholdningsrett i Porto. En annen tradisjonell rett som anbefales er Francesinha («liten fransk»), en deilig sandwich inspirert av franske croque-monsieur. For en tradisjonell opplevelse kan du besøke Casa Aleixo som ligger i Campanhã, omtrent 2,5 km fra sentrum. Besøk også O Paparico i Areos, omtrent 5 km fra sentrum. 

Flyplass

Porto betjenes av flyplassen Francisco Sá Carneiro, som ligger omtrent 11 km nordvest fra sentrum. Flyplassen ble åpnet i 1945, og er den nest travleste i landet og fungerer som base for EasyJet, Ryanair og TAP Air Portugal. Hvis du vil bestille en bil så snart du ankommer Porto, kan du gjøre dette ved å besøke en av skrankene til bilutleiefirmaene som befinner seg rett før sikkerhetskontrollen. 

Det er flere grunner til at du bør leie en bil på Aeroporto Francisco Sá Carneiro – som trygghet, valgfrihet, komfort og variasjon. Du velge mellom velge Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Guerin, Hertz og Sixt. Alle skrankene er åpne mellom 07:00 og 24:00. Flyplassen tilbyr også en parkeringstjeneste kalt ValetXpress, i tillegg til flotte parkeringsmuligheter som garantert oppfyller alle dine behov. 

Aeroporto Francisco Sá Carneiro er et travelt sentrum, og har flyreiser til og fra store europeiske byer som London, Genève, Paris, Madrid, München, Istanbul eller Amsterdam. Fra Porto kan du nå de fleste europeiske destinasjoner uten problemer, samt fly til Luanda, i Angola og Toronto i Canada. Dette er også den raskeste måten å nå andre portugisiske byer, som Lisboa, Faro, Ponta Delgada på Azorene og Funchal på øya Madeira. 

Trafikk

Byen Porto, medregnet omkringliggende byer i nærheten, har over 1 million innbyggere, så det kan være litt hektisk å kjøre rundt her. I selve byen, spesielt i det historiske sentrumet, er veiene smale, og brosteinene kan føre til problemer for bilførere som ikke er vant til dette. Porto er imidlertid veldig godt utrustet med motorveier som er i god stand, som VCI (Via de Cintura Interna), den sirkulære motorveien som omgir byen. 

Som i de fleste portugisiske byer, må du være oppmerksom på veiskilt og veimerkinger når du kjører i Porto. Det er mange enveiskjørte gater som ikke er skikkelig merket, og kan det kan være et problem. Kjør derfor forsiktig og vær fornuftig. Husk at det er høyrekjøring og at trafikken har veiretten og alltid kommer fra høyre. Sikkerhetsbelter er obligatoriske – også for de som sitter i baksetet. 

Portugal har en lav juridisk begrensning på promille, 0,49 i motsetning til 0,80 i Storbritannia. Vær derfor forsiktig med portvinsmakingen før du skal ut og kjøre. Fartsgrensene er 50 km/t inne i byen, 80 km/t på landeveier og 120 km/t på motorveiene. Selv om du ser lokalbefolkningen kjøre for fort, bør du overholde grensene selv. Porto har flere betalende parkeringsplasser i hele byen hvor du kan forlate bilen mens du rusler til fots. Hvis du parkerer i gaten, må du passe på at selv om noen gater er gratis, har de fleste parkeringsautomater, og sentrum er vanligvis dyrere.